Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: koliko "nasilno" hraniti

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno koliko "nasilno" hraniti

eto i mi smo krenuli sa dohranom, negdje prije oko 2 tj, budući da sam počela raditi sa 6 mj. dobro prihvaća nove okuse ( jabuku, krušku i mrkvu) kad je hrana već u ustima. problem je kako staviti hranu u usta ponekad mu moram doslovno gurati, i kad skuži što je traži još i opet čim je žlica na ulazu stisne usta :/ . naravno da ne želim ništa nasilno ali vidim da mu se hranas sviđa ali ne voli žlicu! help!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

probaj mu dati na prstu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvu žlicu koristiš? metalnu ili plastičnu?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mi imamo taj problem ali ga ja rješavam tako da ga hranim prstom...ako je hrana malo gušća...za ovu šta je rijetka isprolivamo sve oko sebe, ali treba biti lukav...i brz...malo ga poškakljaj po obrazu...meni uspjeva!
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    a ovaj mi je tekst pomogao

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sorry..nešto mi je zaštekalo

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

plastičnu žlicu malu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    plastičnu žlicu malu.
    :?

hm... za metalnu znam da ponekad neće...
    probaj metalnu

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zanima me, da li da inzistiram, tj da guram žlicu ili da ga putim i čekam da počne sam otvarati širom ista? I kada mu prstom guram hranu i to mi se čini nasilno, ali sa druge strane njemu se hrana sviđa

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja imam takvih problema, nece otvoriti usta, a kad uzme hranu onda je pojede i ok mu je :?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ista stvar i kod nas....

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Noviju je miris pomagao da otvori usta u slicnim situacijama.
    Dakle, priblizim kasicicu nosu, i kad oseti sta je, on otvara usta.

A prstom smo se hranili 2-3 meseca na pocetku.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I mi smo imali dugo taj problem, ja sam to protumačila kao da on još nije spreman za dohranu - čini se da sam bila u pravu. Ako nije htio otvoriti usta, nisam ga ni s čim mamila, nego bih mu ponudila 2-3 puta i odustala.

Nudila sam mu svaki dan, s 8,5 mjeseci je odjednom počeo jesti i bez probelam otvarati usta - jede skoro sve što mu ponudim (osim "ljepljivih" stvari - neće rižu, griz, bananu). Žvače i guta bez problema.

Ja bih na tvom mjestu čekala da sam počne otvarati usta.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja malo škicam na ovaj pdf, iako imam još dosta vremena do dohrane...

Znaš kako su hranili oju prijateljicu? Okupili bi se mama, tata sa kišobranom i baka ili deda sa ključevima oko bebe. Deda zazvecka sa ključevima, beba pogleda prema dedi, tata otvori kišobran, beba otvori usta i mama uvali žličicu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Probaj prstima!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Probaj prstima!
    E, u ovome je kod nas caka. Hoće jesti sama prstima, neće zinuti kad ju se hrani žlicom. A opet mora jesti i žlicom...pa joj uvalim neku igračku u ruku, onda se zaigra pa automatski zine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma nije možda još skužija sistem-žlica je blizu, znači, evo hrane. Samo polako i strpljivo, doći će sve na svoje...ja ne bi na silu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam se danas blesirala tako što sam žličicom imitirala avion i gluposti i ona se nasmije i hop, ali uglavnom otvara usta...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

počeo otvarati usta! :D I obožava brokulu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D gotovu kašicu ili kako?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    J
    Znaš kako su hranili oju prijateljicu? Okupili bi se mama, tata sa kišobranom i baka ili deda sa ključevima oko bebe. Deda zazvecka sa ključevima, beba pogleda prema dedi, tata otvori kišobran, beba otvori usta i mama uvali žličicu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i mi počeli s dohranom iako Josip nema još 6 mjeseci (fali 8 dana). Nekako mi se činio nezadovoljan i probam ja njemu dati malo bananice, a on navalio kao da je oduvijek papao sa žličicom (a dojio je neposredno prije). Onda za par dana uveli i mrkvicu, na koju je isto tako navalio, a danas mu pomiješala bananu i mrkvicu, što je isto sa uživancijom papao. Ne popapa on ne znam koliko, možda 4-5 žličica, ali jako mu se sviđa. Dajem mu jednom dnevno, ostatak dojimo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kod nas nekada upali ako sjednemo svi zajedno za stol i ručamo pa mu onda damo sa našom vilicom. naravno treba paziti da se beba ne ozlijedi.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    :D gotovu kašicu ili kako?
    dajem mu sada samo gotove kašice

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    ja sam se danas blesirala tako što sam žličicom imitirala avion i gluposti i ona se nasmije i hop, ali uglavnom otvara usta...
    blesiranje i nasmijavanje i kod nas glavnom pali

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

JOJ, JOJ, JOJ! Ne znam što ću, ali kod nas NIŠTA ne pali!
    NEMA ŠANSE da mu išta od hrane stavim u usta! Pokušali smo s mrkvom i jabukom, ali bezuspješno. Kupila sam nekoliko (5) vrsta žlica, ali nijedna ne pali, neće ni s prsta. Stisne usta, odguruje moju ruku, ne mogu mu se ni približiti s hranom. Par puta sam mu uspjela uvaliti malo mrkve u usta u trenutku kad se nasmijao i držao ju je na jeziku(!) otvorenih usta, a kad je konačno morao zatvoriti usta stresao se od gađenja! (Što je btw bilo presmiješno!) Počela sam mu s dohranom polako uvoditi i vodu, ali ni nju neće, ni iz žlice, ni iz kljunašice ni iz Janine boce, ni iz bočice (kupila (kršitelj koda) i nuk, od najmanje do najviše rupa). Možete odoka sračunati koje novce sam potrošila (ali ne bi mi bilo žao da je nešto upalilo), ali za to moje dijete postoji samo sisa i ništa osim sise!! Što da radim, ne bih mu davala silom, milom nema teorije, meni je drago da sisa, ali svi mi popiše mozak kako njemu sisanje više ne zadovoljava potrebe za hranom. Da mu i dalje nudim ili da napravim pauzu... pomoć jer sam već lagano isfrustrirana!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neka djeca vole jesti u društvu
    pa jedi skupa s njim (pregori par žlica kašice, jest bljutava ali šta semože)
    moja je u početku jela 2-3 žlice , postepeno je povečavala količinu
    i sad mi je SF da u jednom obroku pojede tanjur nečeg
    ili ga hrani kad je vama ručak , u društvu se bolje jede

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neznam jesam li ja otkrila toplu vodu ili je sve ovo nekakva slučajnost.ni L nije prihvaćao žlicu do prije 2 dana,kad sam mu ju gurala ravno u usta.onda sam probala onak žličicu složit kao okomito(neznam jel ću uspijet opisat).kao da mu hrana sklizne u usta i uzeo je.tj.sad otvara usta i super papa.ako nisam dobro opisala i ako koga zanima,opisat ću opet. 8)

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I meni je on jednom pocuclao mrkvicu s tako uspravljene žlice, ali više neće. Probala sam sve, jede kad i ja i MM, prenaglašavamo svako otvaranje usta, kreveljimo se (mogli bi nas uzeti da reklamiramo bubašparu), njega sve to zabavlja do trenutka kad mu se počnem približavati sa žlicom, a onda stisne usta i ni makac. Jedino što još nisam pokušala je namazati cice kašicom, drugo ništa ne pali.
    Shvatit ćete koji je taj mali tvrdoglavac kad radije gladuje dok se ja ne vratim s posla nego da pije izdojeno na bočicu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ne brini toliko lima. Uzet će on hranu za neko vrijeme. Za par dana ili tjedana. Ti probaj tu i tamo pokoju ideju, žlica okomito, žlica blizu usta, pa nek "posrče" s nje...prst...
    A ovi uokolo ionako uvik s nečim prave pritisak
    Možda jednostavno nije bila konstelacija zvijezda za prva hranjenja...polako

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MI SMO PA-PA-LI!!
    Za sve koje muči ista muka, upalilo je ovo: kao što sam već napisala, sa žlicom mu se nisam mogla ni približiti, pa sam se prvo u žličicu izdajala. Prolio je desetak žličica, dok nije skužio što je, a onda se opustio i počeo srktati. Kad je već bio skroz opušten, ne sluteći što mu se sprema ja dala malo kašice. Namrštio se, a ja opet mlijeko i tako naizmjence dok nije bez problema papao samo kašicu.
    Najviše od svega mi je drago što nisam popustila savjetima "sa strane" koji su bili: Pa naravno da ti dijete neće jesti kad mu daješ bljutavu mrkvicu. Moraš je malo posoliti! U jabuku izmrvi petit keksa da bude punije! (i slično)

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bravo LIMA,vidiš kak to dođe samo po sebi.i ja sam prvih par dana mislila da nikad neće prihvatit,ali se brzo predomislio.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

LIMA, bravo za vas, ali ja ću te malo obeshrabriti: kod Andrije su takvi trikovi palili kratko vrijeme, jer bi kroz 2-3 dana skužio što radim, i redovno je završavalo potpunim odbijanjem žličice. Pa sam prestala to raditi da ga ne frustriram bezveze, jer sam zaključila da mu još nije vrijeme za dohranu (ali sam i dalje nudila svaki dan).

Kad je prihvatio dohranu (s 8,5 mjeseci), nisu mu trebali nikakvi trikovi: jede bez problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •