Eh, sad vi raspravljate o ovom tekstu kao da je u najmanju ruku prijedlog zakona Saboru!
Tekst je zabavno-nostalgicna dosjetka i takvim ga treba i citati. Naravno da se citajuci ga nekima od nas bude neke lijepe uspomene i neke manje lijepe, ali, ljudi, mi zivimo sada i normalno je da se sadasnje vrijeme razlikuje od prosloga, a i isto tako je normalno da se tu i tamo s nostalgijom sjetimo tih proslih vremena i tu isto ne vidim bas nista lose. Da nema sjecanja (i nostalgije), ne bi ni nove generacije imale povijest, niti bi imale uciti na cijim greskama osim svojim.
Meni je tekst OK (iako moje djetinjstvo nije slicilo u bar 50% ovome),
procitao sam ga i odmah bi ga zaboravio i ne bih ga ni komentirao da nije ove bujice ozbiljnih kritika i ostaloga ovdje.
To je otprilike i kao da kritizirate vic o Muji i Hasi ili plavusama ili neku anegdotu iz tramvaja zbog lose razrade teme i nepodobne tematike.
A svaku raspravu tipa "bilo je bolje onda ili sada" smatram bespredmetnu, mozemo diskutirati o nekim aspektima ovog ili onog vremena i uspredjivati ih, ali usporedjivati cijeli period, pogotovo na ovako ozbiljan nacin i na osnovu ovakvog teksta, mi se cini samo kao otvaranje diskusije bez kraja i konca i ikakvog moguceg pametnog zakljucka.