Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: DV Vjeverica u Bijeničkoj - lobiram za jaslice ;o)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno DV Vjeverica u Bijeničkoj - lobiram za jaslice ;o)

Mi bi htjeli ladu upisati u vrtić u Bijeničkoj, ali tamo nemaju jasličku grupu. Dugo mi je čekati do zime tj. do veljače 2007. kada će lada napuniti 3 godine pa bi voljeli da krene na jesen ove godine. Problem je u tome što u Bijeničkoj nemaju jaslice, ali ako se prijavi dovoljan broj djece mlađe od 3 godine (ne znam koja je donja granica) napraviti će mješovitu grupu i lada onda definitivno kreće tamo.

Ako još niste skužile ja lobiram da prijavite svoju dječicu u taj vrtić
    Evo i link http://www.vjeverica.hr/

Ima li koga tko je htio u Bijeničku na jesen?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima.

Borna, koji će napuniti 2 godine 15.6.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wow, još malo pa će se stvoriti kritična masa

super, ajmo dalje.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A znas kaj o tom vrticu? Jesu dobre tete? Meni je to jako blizu posla, a obzirom na (ne) prihode, izgleda da ce Nusa ipak ici u drzavni, a ne privatni vrtic. Ona puni dve godine u 12.mj. tak da bi isla u vrtic tek 2007.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čula sam sve najbolje. imaju dobar program, lijepo dvorište, a za tete nisam čula ništa posebno, ali vjerujem da su ok. nama odgovara lokacija. oni nemaju jaslice (jaslice imaju na mihaljevcu, šalati i gračanima) ali mi imamo šanse upasti jer će lada biti 2,7 g. na jesen.
    sada imaju dane otvorenih vrata pa ti preporučam da ih nazoveš, dogovoriš odlazak tamo i dobro se raspitaš o svemu što te zanima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na šalati nemaju jaslice

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

......podižem

Molim mame čija su dječica u tom vrtiću da napišete vaša iskustva

Ninočka

Početno

Imam 3 djece i od njih dvojica su izašla iz tog vrtića (Bijenička), a naša cura kreće najesen... Iskustva su mi dobra, dobro sam upoznala 4 tete i zadovoljna sam bila sa svakom. Meni se baš sviđa što je taj vrtić mali, ima malo grupa, pa mi je nekako atmosfera "domaća"... Razumijem da roditelji žele jaslice na toj lokaciji, i meni je bilo žao što ih nema (pa smo se snalazili s tetom čuvalicom), ali ne znam kamo bi još stavili jasličku grupu, obzirom na kapacitet vrtića. No, držim fige da se i to promijeni jednoga dana za buduće naraštaje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ninočka, molim te:
    kako im izgleda dnevni raspored ? koliko zapravo vremena provode
    učeći jezik ? postoji li "skraćeni program " ?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo iskustvo jedne mame iz Bijeničke. Dijete (predškolac, njemačka grupa) je kažnjeno tako da je 45 minuta moralo grliti stup! Mama je, naravno, reagirala, ali to je rezultiralo oduzimanjem uloge u predstavi. Prestrašno. Nadam se da toj teti to nisu uobičajene odgojne metode.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Navodno tete učiteljice katastrofalno loše govore njemački.

Ninočka

Početno

Vera napisa:

Ninočka, molim te:
    kako im izgleda dnevni raspored ? koliko zapravo vremena provode
    učeći jezik ? postoji li "skraćeni program " ?

Sorry, nisam neko vrijeme bila na forumu...
    Nisam sigurna da si me dobro shvatila, moji klinci nisu išli u njemačku grupu, nego u redoviti program. Bili su upisani na engleski koji je organizirala jedna vanjska škola stranih jezika i to je bilo 2x tjedno po 45 min., a znalo se i produžiti ako su se zaigrali. Teta iz engleskog ili, kako je oni zovu, "teacherica" je simpatična, sve ide kroz igru, pjesmice... Neki roditelji su malo previše očekivali od tog engleskog, pa su bili razočarani što im djeca ne govore na engleskom (!?!), ali oni su naučili razumjeti više nego pričati. Znanje su demonstrirali na kraju svake godine na maloj priredbi. Jedino mi je bilo žao što nisam baš primjetila razliku između 1. i 2. godine učenja- iste pjesmice, igre...ali su se barem oni zabavljali.

Što se tiče grljenja stupa, i moj sin je znao ponekad "čuvati stup", ali sigurno ne na 45 min. i nije to njemu bilo neka trauma, više m je to bilo smiješno (a i meni kad sam prvi put čula da je "čuvao stup", kako se sam pohvalio, jer znam da su mu tete bile stvarno dobre i da toj mjeri pribjegavaju kad je neko djete stvarno nemirno i nijedna metoda ne pali). Ne znam koja bi teta pribjegla opisanoj mjeri na tu dužinu i sa tim posljedicama, to mi stvarno nije ok...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Svako dijete očito drugačije reagira na'čuvanje stupa', a u skladu s tim i mame. A i tete, izgleda, imaju varijacije na temu. Znači i u Bijeničkoj se može učiti engleski. Mislila sam da je gore samo Deutsch. Mi smo Bubamare. Krećemo na jesen. Upoznala sam jednu od teta, čini mi se OK. Ljubazna, simpa. Pokazala mi je i prostoriju gdje će boraviti, čini mi se dosta mala.... valjda neće biti 'grljenja stupića', bar za početak.

Ninočka

Početno

Ronnie, pa mi se onda budemo viđale. I moja cura je od jeseni Bubamara. Tete koje će dobiti su bile tete mome sinu kojemu je danas zadnji dan u vrtiću, najesen ide u školu, i mogu ti reći da su te tete stvarno simpa i dobre, ja sam jako zadovoljna s njima. naravno, tako maleni sigurno ne čuvaju stup )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super! Sad mi je lakše, znaš kak je to...prvo dijete, prvi put u vrtić... više mama u komi nego dijete (za sad). Drago mi je da su tete dobre, to je najbitnije, za početak.

Ninočka

Početno

Ma biti će sve dobro Kad je moj sin prošle godine krenuo u školu, bila sam sva u komi... Više preplašena nego on, a sada je sve super.
    Danas mi je jedna teta rekla da su nju premjestili na drugu lokaciju, ali da na njeno mjesto dolazi isto dobra tete, malo starija, ali jako vesela i da ju djeca vole, pa ćemo vidjeti (ne znam tu novu tetu). Uglavnom, i ova teta koja ostaje je dobra, ali mi je malo žao zbog ove koja ide, stvarno mi je bila jako simpa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Reci mi, molim te, ostaje li teta Martina? Nju smo upoznale i moja curica se njoj veseli.

Ninočka

Početno

da, teta Martina ostaje, dobra je...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije godinu dana stariji sin mi je taman izašao iz vrtića, a mlađi krenuo u njega i to k istim tetama kod kojih je bio stariji, Vlatke i Melite. Jako jako jako zadovoljna sa svojim, ali i ostalim tetama. Moji nisu čak ni stupove čuvali bar ne da bih znala.
    Valja još istaknuti izuzetnu brigu za hranu u tom vrtiću. Jako se pazi što djeca jedu i imaju zaista kvalitetan jelovnik. Ako ste u prilici, svratite u vrtić i pogledajte izvješeni jelovnik - mi smo ga kopirali i nosili i u školu u Mesićevoj kao primjer izvrsnog jelovnika (školski mu nije ni do koljena).
    Također je vrtić jako ekološki osviješten i prenose taj način života i na djecu.
    Moji nisu išli u njemačku grupu, ali posebno nam je draga njemačka teta Vera, starija s naočalama koja izgleda jako strogo, a zapravo je kruh od čovjeka. Pofurala je mog klinca i na skijanje sa svojom grupom jer naša grupa nije išla.
    Zaista, sve pohvale vrtiću.
    Ijoš nešto, moja oba sina krenula su debelo prije 3. godine u vrtić. Bio je jedini uvijet da nemaju pelene.

Dnevna rutina: ujutro nekaj rade edukativno, zatim su vani minimum sat vremena po bilo kakvom vremenu (imaju natkrivenu terasu za ružno vrijeme) ručak, spavanje, igra. Može se upisati engleski u zadnje 2 godine, a ima i ritmika.

Loša strana: ljeti (upravo sada) se vrtić zatvara i radi samo jedan od vrtića, najčešće centralni na Mihaljevcu ili Gračani kao što je to ove sezone slučaj. To može biti problem jer je kontra posla ili za ljude koji ne voze/nemaju auto.

Ninočka

Početno

Ronnie, evo me opet! Jeste krenuli u Bubamare? Mi smo prošle tjedan dana adaptacije, od ponedjeljka će biti i na spavanju. Prošlo je super, kćer mi je tužna kad dođem o nju i stalno pita kada opet idemo u vrtić! Najviše su je impresionirale male wc školjke u koje joj guza ne upada
    Doma me pita kada joj guza neće upadati i u veliku školjku, pa sam joj rekla da mora puno papati da joj guza naraste (malo zeza sa klopanjem i u vrtiću i doma...)-mrziti će me zbog toga jednog dana
    Baš me zanima jeste li krenuli i kako je prošlo-a možda smo se već i vidjele?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Haj, mi krećemo u ponedjeljak. Baš mi je drago da ti je kćerka probila led. Znaš, i moja mala je bila oduševljena malim wc-ima kad smo išle pogledati vrtić, ! Ajde, bar nešto za početak. Inače, moja ne spava uopće po danu već više od pola godine i ne znam kak će to funkcionirati u vrtiću. Vidjet ćemo... Znaš li možda koliko je djece u grupi? Na listi je 16, ali to nije stvarno stanje stvari. Koji je inače princip privikavanja? Mama + dijete ili dijete solira? Ja bih voljela ostati malo s njom u početku, nadam se da je to tetama ok. Vidimo se!

Ninočka

Početno

Naravno da mama može biti malo s djetetom na prilagodbi-tako sam i ja sa svojom malenom. Njoj nije puno trebalo, sve joj je bilo zanimljivije od mame, a mislim da je bolje kada si s djetetom samo prvi dan, jer bi moglo drugačije shvatiti princip u vrtiću, kao-tu se super igram, a čuvaju me i mama i teta...Zato sam se ja nastojala što više micati, ali sam imala tu sreću da je malena to brzo pihvatila...
    Prošli tjedan smo ostali doma u četvrtak i petak, jer mi je cura pokupila neku malu virozicu (temp. 37,2 na jedan dan, kašalj, nosić u komi...)-sad je već super i sutra idemo...

inače, mislim da je više djece od 16, kako je na listi, ali sam sigurna da nikad nisu 100% svi u grupi.
    Nadam se da je i vama prilagodba bila ok, vidimo se (mada sad manje idem u vrtić, samo kad je muž na putu, jer ih on inače vodi...)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jedan od razloga zbog kojih sam se odlučila za ovaj vrtić je kvalitetna i zdrava prehrana o kojoj se jako vodi računa, a o koja je hvaljena i na forumu. I zaista, na 'službeni' jelovnik nemam primjedbi. Međutim, lagano me šokiralo što je su nas već prvi dan u vrtiću dočekale grickalice, smokići, štapići i torta od domaćice keksa-dakle, rođendanski rekviziti posluženi u 10 sati umjesto međuobroka s voćem, koji je taj dan netragom nestao...Ajde, da baš odmah ne graknem, šutim. Ali, drugi dan opet- jedu se ostaci od prvog dana, ništa od voća opet. 3 dan nismo bili u vrtiću pa ne znam da li su i taj dan brstili ostatke ostataka, ali evo nas opet. Prvi puta ručak u vrtiću, hrana sve za pet. Ali- tete nakon ručka dijele bombone i čokoladice ??? Stvarno ne kužim, kutić za roditelje pretrpan brošurama o zdravoj prehrani, preporučaju knjige J.Boban Pejić 'Jedem i kuham zdravo', 9 zapovijedi za roditelje o zdravoj prehrani, a ono u 3 dana više smokija i bombona na repertoaru nego što smo ikad pojeli. Na Mihaljevcu ne smiju za rođendane nositi slatkiše i grickalice, ovdje smiju, a isti vrtić? Kako reagirati na slatkiše nakon zdravog ručka, a ne zamjeriti se tetama koje očito ne mare za vrtičku preporuku o zdravoj prehrani (ili je interpretiraju na drugačiji način). Pokušavam svoje dijete naučiti zdravim prehrambenim navikama, ali kako se postaviti u ovom slučaju?

Ninočka

Početno

Iskreno, ne znam što da ti kažem...
    Nisam znala da su imali proslavu rođendana s toliko slatkiša i grickalica, ali znam da poslije ručka daju klincima bonbone i čokoladice-to mi je teta rekla da oni neku djecu tako dobivaju (da ne kažem-ucjenjuju) da nešto pojedu... Na žalost, moja mala je među tom djecom, jer stvarno radi velike probleme s prehranom-i u vrtiću i kod kuće. Ja sam već luda od toga i ne znam što da radim, jer imam dva starija sina koji nikad nisu radili probleme, jeli su povrća u toj dobi da boli glava (sad su malo izbirljiviji, ali još uvijek jedu povrće, a za voćem su ludi). Kćer mi je potpuna suprotnost-voću ni blizu, povrće je prije jela jedva, a sada ni to... Nikakve metode ne pale kod nje, nikakva nagovaranja, nikakvo zavaravanje tipa "ispričat ću ti priču...", NIŠTA!!! Znam da je to koma, ali ako s jednim bonbonom tete nju dobe da pojede malo juhe od rajčice, pristajem...
    Ako netko može nešto pametnije savjetovati, lijepo molim-pokušati ću sve.
    Inače, kćer mi je prilično zdrava, mislim, nije boležljiva, nije premršava, dobro izgleda-samo kad ja znam kako (ne)jede, muka mi je... Ah, naravno-prodala bi se za čokoladu... ali to nastojim držati pod kontrolom.
    Baš mislim kako bi morala kod pedijarice s njom na provjeru krvne slike-to ću ubrzo napraviti da vidim kakva je tu situacija...

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ninočka prvotno napisa
    Inače, kćer mi je prilično zdrava, mislim, nije boležljiva, nije premršava, dobro izgleda-samo kad ja znam kako (ne)jede, muka mi je...
    Ninocka, ja bi ovo sto kazes o zdravlju i izgledu svoje kceri uzela kao potpuno pouzdan pokazatelj da ona jede upravo onoliko koliko njezinom organizmu treba!

Inace, novak sam na forumu i neposredni povod za uclanivanje mi je bio da saznam nesto o Vjeverici u Bijenickoj. Naime, razmatram opciju da svoje dvoje mlade djece (2 i pol i 4 i pol godine) upisem u taj vrtic, mozda cak vec od 1.3.08. Odgovara mi zbog blizine mog posla, a i djeca su mi bila godinu dana u austrijskom vrticu, pa bi bilo zgodno da su u "njemackom programu".
    Ovo sto cujem vezano uz prehranu me totalno obeshrabrilo...
    Ima li u meduvremenu kakvih pomaka prema boljem, Ronnie, Ninocka,
    jos netko ??? Sto ako kazes da tvoje djete ne jede slatkise - je li moguce takvo nesto traziti (i dobiti )?
    Puno hvala i pozdrav
    Kanga

P.S. Ninocka, jos "malo" o (pre)hrani...
    Meni je metoda nagradivanja cokoladama i bonbonima da bi se iznudilo od djeteta da pojede "nesto konkretno" prilicno grozna. Jasna mi je "dobra" namjera vrtickih teta, ali mislim da taj pristup radi vise stete nego koristi. Prvo, kod djece se ohrabruje ideja da su slatkisi nesto "super" (toliko super da sluze kao "nagrada"...) i time se povecava njihov kultni status (moje je misljenje da bi puno manje djece smatralo da su slatkisi "super" kad ne bi postojao takav kulturoloski utjecaj na formiranje njihovog stava!). Drugo, unosenje praznih kalorija (vecina slatkisa sadrzi samo ugljikohidrate i aditive) u organizam unistava prirodni apetit - cisto zabijanje noza u leda onome sto zapravo zelis postici tom metodom. Dodajmo jos i promoviranje karijesa, kao trece. Sve to zbog cega? Da bi dijete pojelo zlicu juhe! Pa pojest ce je sutra, prekosutra, za mjesec dana - u svakom slucaju jednom kad osjeti da mu organizam bas to treba (ali - to ce puno teze osjetiti ako mu se instinkti zatupe tonama praznih kalorija iz slatkisa !!)... Moja djeca (imam ih troje) redovito imaju periode kada jedu manje i kada jedu vise, pa mislim da je to kod njih tako "normalno". Ne forsiram nista (takav pristup, po mom iskustvu, cesto moze izazvati kontra-efekt), ali trudim se da ono sto im ponudim bude "konkretna" (puno voca, povrca, mljeka, jogurta, zitarica, meso) i sto je moguce manje procesirana hrana (u stilu - bolje jabuka i obicni jogurt nego vocni jogurt, bolje meso nego mesne preradevine itd.).
    Kad se zbroji sve sto pojedu u 10ak dana, ispada prilicno balansiran jelovnik :D
    Malo mi je neugodno zbog ovoliko teksta - sve bi zapravo stalo u 4 rijeci: bolje malo, ali zdravo!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kanga, dobrodošla na forum!
    Tvoje stavove o prehrani potpisujem od a do ž.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na dobrodoslici!
    Rijetko nailazim na istomisljenike - bas jedan lijep osjecaj
    Kanga

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zzz

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ispričavam se na zzz, postala sam 2 podugačka odovora koji nekim slučajem nisu prošli, i onda pošaljem zzz da vidim kaj ne šljaka i to prođe. Užas.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj Ronnie, koji peh

Mozda postoji nekakav limit na kolicinu teksta koja se moze postati u jednoj poruci - da probas to razbiti na dvije (tj. ukupno 4) poruke? Ili da probas poslati putem privatne poruke (iako steta da i drugi nemaju priliku za procitati..)

(Uhm, nadam se da imas negdje snimljen tekst koji si napisala... )

Ninočka

Početno

Kanga, jako dugo nisam gledala mailove i tek sam sada, nakon gotovo mjesec dana, vidjela tvoj post...
    Slažem se sa stavovima o "nagrađivanju", kod nas se situacija pomalo mijenja u smislu da smo koristili Svetog Nikolu i ostale kako bi se moja kćer udostojila pojesti nešto osim čokolade...i prvih dana u vrtiću je to palilo, a tada iznenađenje-kad je na meniju bila juha, Marta ju je jela bez natezanja i nagovaranja...slično su prošla neka variva (grah!!) i još par jela, ali voće i povrće na lešo i dalje nikako...
    Sada stvarno ne koristimo više te metode, i tete u vrtiću su mi rekle da više ne nagovaraju moju kćer (ne znam za druge, to nisam pitala), a i nema smisla, jer kad ona ne želi nešto jesti, nema tog čuda koje bi ju uvjerilo u suprotno (i to se s vremenom promijenilo, sve je tvrdoglavija
    Sa zdravljem smo i dalje prilično dobro, imala je crijevnu virozu, ali smo imali svi doma...malo kašljanja i šmrcanja, ali ništa dramatično, bez temperature...tako da valjda stvarno dobiva ono što joj treba. A što se čokolade tiče, naravno da ta ljubav i dalje traje, samo je to sada manje, a na sreću više voli kvaitetnije čokse, one sa većim pototkom kakaoa...Mislim da tu i genetika ima svoje prste, pa ne može dijete protiv prirode

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

podižem topic jer me zanima da li se oformila jaslička grupa u Vjeverici na Bijeničkoj?
    nama je taj vrtić najbliže pa bi rado da ide tamo!
    isto me zanima, pošto mi je tema vrtić jako nova, da li postoji negdje lista iz koje se može vidjeti kojem se vrtiću pripada s obzirom na mjesto stanovanja?
    i još jedno pitanjce!
    da li se u jaslice nože krenuti s navršenih godinu dana ali prije 9 mjeseca?
    konkretno, moja Karla će u srpnju napuniti godinu i što s njom ako ne može u vrtić do rujna?
    hvala!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U Bijeničkoj nema jasličke grupe, ali ako dijete nema pelene, može se upisati u npr. mješovitu grupu ( kakva sada postoji) od 2-5 godina. Za ostala pitanja, najbolje nazovi vrtić pa pitaj. Najbliže jaslice Bijeničkoj su, koliko ja znam u Voćarskoj, vrtić Medvešćak. I još jedna dobra vijest.... NEMA više slatkiša kao nagrade za pojedeni ručak...samo suho voće!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma već sam se malo raspitala, u Vjevericu na Bijeničkoj ne može, još je mala i ima pelene, spadamo u Medvešćak i jaslice su im na Vlaškoj!
    isto ok ali i dalje ne rješavam problem kud s njom od 7-9 mjeseca!
    pa stvarno ne mogu vjerovati kako se grad nije poprinuo za ljetnu djecu!
    pa nemaju svi bake i dede i novce za tete čuvalice!!!
    baš sam ljuta!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •