Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Hodanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

To cupkanje/skakutanje kad ju se primi pod pazuhom, to svi ovdje obožavaju raditi s njom. Ali ona ima samo 6,5 mjeseci! Neka mi netko, molim vas, kaže kad je prirodno da se to s bebama smije raditi. Negdje u glavi mi se upali crvena lampica kad vidim što mi s njom rade, a možda ja NISAM U PRAVU??? Stvaaaaarno priznajem da ne znam!

Ona je propuzala neki dan, ne voli sjediti samostalno- više voli na stomaku boraviti guzajući se cijelo vrijeme (na sve četiri, a guzu poskakuje gore-dolje) i puzajući i valjajući se. Voli sjediti kad ju se drži u krilu. Ah voli, ne buni se, opuštena je. Ali sama odmah pada, a ako ju poduprem jastucima ljuti se i naprijed se baca da bi opet legla na stomak ili leđa.

U svakom slučaju je napredna i čvrsta, no ja se bojim da to sve ne ode k vragu prebrzim tempom. I ako jesam u pravu, ako jeste prerano da se oslanja na nogice bilo kako ( a mislim da jesam!) onda moram više vikati na sve. Jer znam da to rade čim okrenem leđa.

Dakle, yo-yo bebe, bez obzira na djelomično samo oslanjanje- OD KOLIKO MJESECI NAJRANIJE???

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali sama odmah pada, a ako ju poduprem jastucima ljuti se i naprijed se baca da bi opet legla na stomak ili leđa.
    ako ne možeš utjecati na ono što joj rade kad ne gledaš (a uglavnom ne možeš) onda barem možeš utjecati na ono što možeš. npr. nemoj je podupirati jastucima!!!! šta će ti to?! nikako joj na taj način ne pomažaš, dapače odmažeš joj...daj zamisli da tebe netko namjesti u neki položaj u koji se ne možeš sama dovesti ( šta ja znam, u svijeću?) i podupre te jastucima i tako ostavi, kako bi ti bilo?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    To cupkanje/skakutanje kad ju se primi pod pazuhom, to svi ovdje obožavaju raditi s njom. Ali ona ima samo 6,5 mjeseci! Neka mi netko, molim vas, kaže kad je prirodno da se to s bebama smije raditi. Negdje u glavi mi se upali crvena lampica kad vidim što mi s njom rade, a možda ja NISAM U PRAVU??? Stvaaaaarno priznajem da ne znam!

Ona je propuzala neki dan, ne voli sjediti samostalno- više voli na stomaku boraviti guzajući se cijelo vrijeme (na sve četiri, a guzu poskakuje gore-dolje) i puzajući i valjajući se. Voli sjediti kad ju se drži u krilu. Ah voli, ne buni se, opuštena je. Ali sama odmah pada, a ako ju poduprem jastucima ljuti se i naprijed se baca da bi opet legla na stomak ili leđa.

U svakom slučaju je napredna i čvrsta, no ja se bojim da to sve ne ode k vragu prebrzim tempom. I ako jesam u pravu, ako jeste prerano da se oslanja na nogice bilo kako ( a mislim da jesam!) onda moram više vikati na sve. Jer znam da to rade čim okrenem leđa.

Dakle, yo-yo bebe, bez obzira na djelomično samo oslanjanje- OD KOLIKO MJESECI NAJRANIJE???
    Nasa fizijatrica bi ti sad rekla "Sve sto ne zelis da tebi rade nemoj ni ti bebama radit" Striktno NE hopsanju, striktno NE podupiranju sjedenja na jastucima, striktno NE vodanju za ruke. I mi smo poslusali, drugima branili uz ocito veliko neodobravanje da rade takve neke stvari sa njome. I sad kad vidim mi je jako drago jer nisam nista forsirala ni ubrzavala njen motoricki razvoj, sve je sama odradjivala I kad ju usporedim sa dvije vrsnjakinje koje su roditelji posjedali I koji ih sada vadaju uokolo za rukice I istezu do te mjere da I mene boli dok ih gledam, moja je puno stalbilnija od to dvoje djece, ne ljulja se, ne pada bez veze (inace smo neurorizicni, krvarenje na mozgu 2.stupnja, hipertonus)

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

beti, malo bolje pročitaj uvodnu stranicu teme motorički razvoj u prvoj godini - tamo je sve obajšnjeno, a hvala bogu navedeni su i izvori. Nije to neka naša izmišljotina.

nisi u pravu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    beti, malo bolje pročitaj uvodnu stranicu teme motorički razvoj u prvoj godini - tamo je sve obajšnjeno, a hvala bogu navedeni su i izvori. Nije to neka naša izmišljotina.

nisi u pravu.
    Jesam. A jedan članak ne znači svo znanje. Pa ni izvori nisu sveznajući.

Leonisa ne priča o istome o čemu priča Zekana. Leonisa priča o pregledu refleksa kod novorođenčeta ( tkz. hodanje prva dva-tri dana života), a Zekana o poskakivanju dojenčeta u 6. i 7. mjesecu života. Poskakivanje i skakanje su jako bitni u razvoju dječjeg mozga, pa nije pametno djecu onemogućavati u tome.

Djetetu treba omogućiti sve što će im dozvoliti da se razvijaju, i fizički i znanjem. A mudra mama zna da treba pitati i čitati na više mjesta. Ako beba želi naučiti slova ( i nauči ih) sa 2 i pol godine, zašto bi im branili, dapače, pokazivat ćemo im dok god to žele. Ako beba želi poskakivati, omogućit ćemo joj to, držeći ju na sigurnom u našem krilu. Ne pretjerujući ni u jednom ni u drugom, par minuta učenja i par minuta poskakivanja na dan može samo biti pozitivno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •