Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Temperatura i povračanje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Temperatura i povračanje

Ira mi od nočas povrača i ima temp. 38-39. Bili smo kod pedice, samo ju je pregledala i kaže da je neka viroza, ali joj nije vadila krv ni niš. Dosta je lošeg opčeg stanja, samo spava i nikakva je.
    Zanima me dal sada vladaju neke želučane viroze ili nešto sl. Bojim se da nije nešto ozbiljnije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Viroze uvijek vladaju, ako misliš na entero-te su već počele.

Ira je već velika pa može reći što je boli, i da li je nešto boli, glava, trbuh, grlo,....1. pokušaj spustiti temperaturu, paracetamol, ibuprofen,.... i davati tekućinu u malim količinama s razmakom od par minuta. Možda je klonula i pospana samo zbog blage dehidracije i visoke temperature.
    2. ako stanje i nakon pada tempareture i nakon što popije "dovoljno" bude isto ili lošije uvijek je možeš ponovno odvesti na pregled.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Temperaturu joj spuštam lupocetom jer ne prelazi 39. Vodu joj dajem kak si rekla i više ne povrača, imala je jednom proljev. Brine me što spava cijeli dan sa prekidima od 10 minuta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo nudi tekućinu,....Važno da je prestalo povraćanje i da se može rehidrirati. I da piški.
    Spava od iscrpljenosti, temperature, manjka tekućine, a vjerojatno i šečera. Možeš joj staviti i malo šečera u čaj.
    Samo nemoj davati kamilicu.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pedica je rekla šipkov čaj, juhicu, kompot od jabuka, ali ona hoće samo vodu i niš drugo.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Temperaturu joj spuštam lupocetom jer ne prelazi 39. Vodu joj dajem kak si rekla i više ne povrača, imala je jednom proljev. Brine me što spava cijeli dan sa prekidima od 10 minuta.
    Mene ovo podsjeca na rota virus.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I mi kurimo

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je bila neka jednodnevna viroza koja hara po vrtiću! Već drugi dan je bila ko nova! Nadam se da je tako i kod vas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •