Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: trebam pomoc... (izbor nosiljke)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno trebam pomoc...

Imam curicu, 5 mjeseci staru, 7 kg tesku, i voli se nositi, ali nikako u klokanici, jer ne voli biti sputana. Leda mi se lome ovako, moram nabaviti neku nosiljku, a ne mogu se odluciti sto bi bilo najbolje da nabavim...dvoumim se izmedu slinga, poucha, mei hipa...ne znam da li postoji jos sto...

Ima li koja iskusna mama kakav savjet za mene?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja bi sve to

Ja sam nabavila sling iz čiste potrebe - Bo se samo želi nositi. A zašto sling - jer mi leđa ne "pucaju", jer je jednostavan za namjestit, jer ima sasvim dovoljno položaja za naše potrebe (mi primjerice nismo ni namjeravali visit sa stropa pa da mi treba marama )...hoću reći - sve ovisi o tvojim potrebama, željama, a kao posljednje bih stavila i izgled - ono što ti je najljepše za vidjeti Primjerice, ja bih sada rado i mei hip jer mi tako lijepo izgleda...al da mi je potreba (kao što je bio sling) - nije...ovo je sad potreba za shopingom

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Maari prvotno napisa
    ja bi sve to

Ja sam nabavila sling iz čiste potrebe - Bo se samo želi nositi. A zašto sling - jer mi leđa ne "pucaju", jer je jednostavan za namjestit, jer ima sasvim dovoljno položaja za naše potrebe (mi primjerice nismo ni namjeravali visit sa stropa pa da mi treba marama )...hoću reći - sve ovisi o tvojim potrebama, željama, a kao posljednje bih stavila i izgled - ono što ti je najljepše za vidjeti Primjerice, ja bih sada rado i mei hip jer mi tako lijepo izgleda...al da mi je potreba (kao što je bio sling) - nije...ovo je sad potreba za shopingom
    potpisujem u potpunost
    + šta se furamo i u kolicima...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    ja bi sve to

potpisujem u potpunost
    + šta se furamo i u kolicima...
    Imamo i mi kolica, samo sto su glomazna i kako imamo puno stepenica do ulaza, za kratka putovanja mi se bas i ne da njih tegliti gore-dolje (odnosno dolje, pa gore ) A glavni mi je problem da bi i ja sve to, a mislim da bi se muz malo bunio jer mu se ne svida niti klokanica - on misli da je najprirodnije da se dijete nosi na ruke, a ja to jednostavno vise ne mogu.

A sto se tice izgleda, mei hip mi je najljepsi, ali ozbiljno razmisljam o slingu zbog raznih nacina nosenja, a opet mi je pouch najjednostavnije rjesenje...i dalje sam u dilemmi, a kad pocnem surfat po raznim stranicama, tek me onda glava zaboli...na kraju mi dode da pokazem malenoj tri slikice i neka ona bira...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

klamarice, dobrodošla.

prođi malo kroz topice, ima ih pregršt o svakoj vrsti nosiljke, nošenju male djece, nošenju velike djece, održavanju...

osobno, marama mi je još uvijek favorit jer nudi najveći izbor položaja i najbolje raspoređuje djetetovu težinu. iako me privlače sve te lude i prekrasne nosiljke, moj izbor bila bi marama a kasnije i sling. a onda i sve ostale nosiljke koje bih uspjela povoljno nabaviti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala na dobrodoslici I ja sam razmisljala o marami, ali kako ona ne voli biti sputana, i kako stizu topli dani, malo sam odustala od marame, bar za sad...

Pregledala sam i skoro sve ostale postove, ali sam na kraju totalno zbunjena i najradije bi ih sve kupila i isprobala, samo sto nisam sigurna da bi MM bio najsretniji s tom odlukom :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

postoje i tanke marame, npr. ellaroo, a i načini vezanja koji ne umataju bebu u puno slojeva. sigurno i slingova ima različitih debljina.

i, baš čitam ovih dana kako svi pričaju o znojenju u nosiljci po ljeti - pa, koliko god nosiljka bila tanka, beba će se zagrijavati uz tebe. nema toliko veze s nosiljkom, koliko s onime što ti radiš (žuriš po suncu ruku punih vrećica ili šetkaš maksimirskom šumom) i koliko se znojiš. dakle, tanko se obucite, vežite na "tanji" način i nastoj se ne oznojiti previše - a po potrebi bebu izvadiš i proluftaš.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znači, bez obzira na način nošenja, ako želim smanjiti znojenje, ne preostaje mi drugo nego kupovina nove garderobe (budući da još ne stanem u stare stvare )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za kupovinu nove odjeće svaki je izgovor dobar 8)

btw, ako se slažeš dodati ću u naslov "izbor nosiljke" da bude jasnije o čemu se radi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    za kupovinu nove odjeće svaki je izgovor dobar 8)

btw, ako se slažeš dodati ću u naslov "izbor nosiljke" da bude jasnije o čemu se radi.
    moze...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi kolica puštamo u autu ili u prizemlju(ne živimo u zgradi 8) ) .
    Ja sam bila u sličnoj trilemi,al se odlučih za sling(pixiekid ),jer mi se nisu učili načini vezanja u marami, nisam ni znala da li će se htjet nositi, cijena mi je bila prihvatljiva, lako se smontira: stavi i skida, može nositi i veliki muž (al još nije)...
    Za drugo dijete neću trebat kolica,pa ću vjerojatno uzet maramu...
    a za treće...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kako se bimbi sviđa sling?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Većini bebača se sviđa biti u slingu/marami...Vole se oni nositi - pametna su oni

Al ako se misliš hoće li se i tvojoj klincezici svidjeti, najbolje bi ti bilo da posudiš u nekog pa vidi kako vam ide

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

.... tipfeleri

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Većini bebača se sviđa biti u slingu/marami...Vole se oni nositi - pametna su oni

Al ako se misliš hoće li se i tvojoj klincezici svidjeti, najbolje bi ti bilo da posudiš u nekog pa vidi kako vam ide
    Da, to bi bilo najbolje, ali većina mama u našem društvu guraju kolica, ili eventualno nose klince u klokanicama, tako da sam na neki način pionir...
    Stalno tražim mame s maramama po parku iza Boćarskog, ali nikako da naletim na njih...možda se šećem u krivo vrijeme :/

Molim mame s maramama, slingovima i/ili mei hip-ovima da mi jave ako će biti u blizini Boćarskog, da konačno vidim te marame uživo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako si u šetnji po Trešnjevci, javi se pa ću ti ja posuditi.

A sad me nemoj uzet za riječ, no čini mi se da slingbymama možeš uzeti za probu i ako misliš da to nije za tebe da ga možeš vratiti. Napominjem: ovo treba još provjeriti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...khm.... danas očito ništa bez duplih odgovora

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...eee,sviđa se bimbi,sviđa,...i meni bi da me netko nosi...
    Ona ima 10ak kg pa mi naj položaj na boku,al neki dan mi je,maza moja,zaspala u položaju tummy to tummy.
    Ipak na duže staze idemo kolicima ,ili triciklom(do trgovine),a stavili smo i stolicu na biciklu,pa sad čekamo sportskog duha da se probudi...
    I mi smo pioniri u našem zavičaju,al nailazimo samo na riječi pohvale.
    Najviše mi je žao šta nisam ranije nabavila(imali smo klokanicu al to nije ni blizu!)
    ps1:ako kupiš i ne sviđa ti se,uvijek imaš forumsku burzu 8)
    ps2:kontrainikacije...kad jednom počneš teško je prestat-ovisnost raste...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Maari, hvala na ponudi, još ćemo se ćuti po tom pitanju, samo da prođu ove vrućine, jer ne vjerujem da bi naše šetnje u 7 ujutro ikom odgovarali

Bimba, super ideja! Tako ih mogu sve kupiti, isprobati, i prodati one koje se njoj ne sviđaju, iako ne vjerujem da će se to dogoditi...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj klamarica prvotno napisa
    Bimba, super ideja! Tako ih mogu sve kupiti, isprobati, i prodati one koje se njoj ne sviđaju, iako ne vjerujem da će se to dogoditi...
    Ako se ipak dogodi javi mi prvoj!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Ako se ipak dogodi javi mi prvoj!
    Može!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A da li si probala me tai? Ja ga bas volim

Andreja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj marsupial_mama prvotno napisa
    A da li si probala me tai?
    Nisam, jer se ona voli nositi u jednoj poziciji max. 30 minuta, a ponekad samo po par minuta, tako da mi se čini da je velika gnjavaža vezati za to kratko vrijeme koje je ona unutra. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •