-
Opet naknada.
Pliz, ako netko može objasniti!!!
Frendica mi je na porodiljnom s početkom 3. mjeseca ove godine. Prije toga je 4 mjeseca bila na komplikacijama.
Nije imala staž od 12 mjeseci prije nastupa komplikacija pa je dobivala najnižu naknadu.
Ali s obzirom da su joj rekli da za porodiljni nije bitan staž već samo prosjek 6 mjeseci plaće, ošle smo u njenu firmu po novi prosjek plaće.
Ali, teta u knjigovodstvu nam je rekla da će joj naknada biti minimalna jer je zadnjih 4 mjeseci bila na teret HZZO-a a za ova dva mjeseca joj nije isplaćivana plaća.
Sad nam nije jasno, kako nije ? Ona je svoju plaću na tekući dobila. Istina je da nisu isplaćivali doprinose i poreze, no nije nam jasno, ima li to veze sa naknadom za porodiljni i što da sad radi??
Pliz, ako netko zna.
Punoooo zahvaljujemo
-
evo ovako: ja na komplikacijama dobivam najniži iznos naknade tj.831kn jer nema 12 mjeseci radnog staža... ali prije otvaranja PORODILJNOG bitno je podnjeti zahtjev o promjeni ako imaš isplaćene dvije ili više plaći 6 mjeseci prije porodiljnog: u mom slučaju otvaram porodiljni 9.07 i u ,moj prosjek će ulaziti 6 plaća tj. plaća za 5 (isplaćena u 6), plaća za 4, plaća za 3, plaća za 2, plaća za 1, plaća za 12, pošto sam ja na komplikacijama od 1.04 meni ulaue plaća za 12, 1, 2, (nisam 100% sigurna jel ulazi 3mj) uglavnom ti je bitno da 6 mjeseci unazad od otvaranja porodiljnog imaš najmanje 2 isplaćene plaće e sada to podrazumjeva doprinose i ostalo!
za ovo sam ti 99% sigurna jer moji rade u računovodstvu , uglavnom kompletna family u ekonomiji (osim mene) ali 100% sigurna ću biti tek kada mi dođe porodiljna naknada u iznosu koji očekujem
ne znam koliko sam ti jasno ovo objasnila vjerojatno ne dovoljno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma