Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: brufen 600

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno brufen 600

ukocilo mi se rame...trpim bolove vec tri dana,ali vise nemogu..cjele dane sam sama s bebom i tesko mi ju podizati,nositi,hraniti....doktor mi je prepisao brufen 600...inace ne volim konzumirati ljekove,imam dosta jaki prag tolerancije boli..a sada bih trpila radije nego naskodila bebi...doktor zna da dojim i da je bebi tek mjesec i pol i napisao mi je recept za brufen...ima li netko iskustva s ovim ljekom pogotovo u kombinaciji sa dojenjem...ja sam popila jednu tabletu i vec osjecam rezanje u zelucu..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Taj lijek inace dokazano dovodi do infarkta i ne znam zasto ga nasi lijecnici toliko daju. :/ Bilo je cak prije nekog vremena o tome na dnevniku. Ja ga ne bih uzela ni da ne dojim. Radije uzmi voltaren.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Taj lijek inace dokazano dovodi do infarkta i ne znam zasto ga nasi lijecnici toliko daju. :/ Bilo je cak prije nekog vremena o tome na dnevniku. Ja ga ne bih uzela ni da ne dojim. Radije uzmi voltaren.
    Nije to ništa specijalno za ibuprofen (iako se uglavnom njega spominjalo). Svi lijekovi tog tipa, pa i Voltaren, povisuju rizik od infarkta.

S obzirom na dojenje, ja bih radije uzela Voltaren.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako imaš sumnji, možeš nazvati pedijatra.
    za eventualnu promjenu lijeka, također se konzultiraj sa svojim liječnikom i pedijatrom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemoj zezat :shock: Ja sam ih bila nedavno pila kad sam imala jezivu upalu zuba. Meni se nije povisio tlak (inače sam niskotlakaš), ali sam se osjećala ko pijana.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Nemoj zezat :shock: Ja sam ih bila nedavno pila kad sam imala jezivu upalu zuba. Meni se nije povisio tlak (inače sam niskotlakaš), ali sam se osjećala ko pijana.
    Znam da mi je mama pratila neke casopise jos prije 20 godina o ekologiji, novim otkricima u medicini i sl pa je bilo govora o tom ibuprofenu. Neki dan je bilo govora i na dnevniku. Ja sam ga izbjegavala. Cini mi se da je voltaren bolji, odnosno manje stetan. A sad...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to za infarkt sam i ja cula...prepisao mi je svakih 8h...i bas je trazio neki koji nije stetan za bebu...zbilja...samo neznam kako je bas na brufenu zavrsio...ja inace nisam upucena u ljekove jer ih prakticki nikad ne konzumiram,ali do sada svi su reagirali u stilu da je to jaka tableta...
    inace sam niskotolakas,a poslije poroda mi i krvna slika nije bas najbolja te pijem zeljezo...iako mi je doktor savjetovao da prestanem piti zeljezo u periodu dok pijem brufen...ja se samo nadam da ce brzo proci i sretna sam sto je vikend pa ce mm vjerojatno biti doma...jer ruku nemogu ni pomaknut...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to za infarkt sam i ja cula...prepisao mi je svakih 8h...i bas je trazio neki koji nije stetan za bebu...zbilja...samo neznam kako je bas na brufenu zavrsio...ja inace nisam upucena u ljekove jer ih prakticki nikad ne konzumiram,ali do sada svi su reagirali u stilu da je to jaka tableta...
    inace sam niskotolakas,a poslije poroda mi i krvna slika nije bas najbolja te pijem zeljezo...iako mi je doktor savjetovao da prestanem piti zeljezo u periodu dok pijem brufen...ja se samo nadam da ce brzo proci i sretna sam sto je vikend pa ce mm vjerojatno biti doma...jer ruku nemogu ni pomaknut...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

brufen 600 - sastav toga je ibuprofen, jel tako?
    to je ok uz dojenje, evo pogledaj na ovom linku

želim ti da što prije prođe

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:shock: :shock: :shock: Nama su ga redovno davali u rodilištu!!!! Za olakšanje rane od šava!!! Navodno ne smeta bebi.... :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne smeta uz dojenje, ali ni jedan od tih lijekova nije za nekritičnu uporabu, dakle ako boli, popij, ali poštuj razmak između dvije tbl i količinu koju popiješ, u odnosu na to kako je prepisano.

da što brže prođe!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jaka je tableta, da. Ja sam kao smjela tri dnevno, ali sam onih par dana što sam ih pila, popila samo jednu ujutro i bila cijeli dan ko nadrogirana, još u kombinaciji s Klavocinom i Medazolom. (i ne bila nadrogirana).

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Znam da mi je mama pratila neke casopise jos prije 20 godina o ekologiji, novim otkricima u medicini i sl pa je bilo govora o tom ibuprofenu. Neki dan je bilo govora i na dnevniku. Ja sam ga izbjegavala. Cini mi se da je voltaren bolji, odnosno manje stetan. A sad...
    isto je i za voltaren znači nije manje "štetan" u biti su svi ljekovi na neki
    način "štetni"
    a brufena ima i od 200mg pa možda da probaš sa manjom dozom
    (iako mislim da ne ide na recept od 200)

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako pogledate onaj link koji sam par postova iznad stavila, vidjet ćete da je što se dojenja tiče ibuprofen čak bolji od voltarena. Ibuprofen L1 = safest, voltaren L2 = safer)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Probudila sam se s glavoboljom, na putu do posla zaboravila stati u ljekarni da uzmem Aspirin C ili sl...
    Kolegica mi dala Brufen 600 u granulama.

Sad sam sva nikakva... usporena, pospana... tri put više vremena mi treba za jednostavnu radnju... usne su mi utrnule... A glavobolja nije prestala, samo mi se sve više spava.

Koliko dugo traje djelovanje?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lol... tek sad vidim da sam na temi poteškoće kod dojenja... ne, ne dojim.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom sam se žestoko 'zaštekala' baš u vrijeme kad sam intenzivno dojila, nisam mogla glavu pomaknuti ni lijevo ni desno. Kako mi to nije bilo prvi put, i inače imam problema s vratnom kralježnicom, brat mi je preporučio svog kiropraktičara (za razliku od mene, on je otvoren prema nekonvencionalnim metodama liječenja). I onda sam morala odvagnuti između 'nebu meni netko s upitnim kvalifikacijama po kralježnici prčkal' i između prenošenja lijekova djetetu putem svog mlijeka, i otišla sam kiropraktičaru. Već nakon prvog tretmana mi se vratila potpuna pokretljivost, s tim da me boljelo još danima, ali puno podnošljivije od one sijevajuće boli koja mi se javljala kad bih i pomislila pomaknuti glavu.
    Ako znaš za nekog iz tvoje blizine tko je educiran i profesionalno se bavi kiropraktikom, a znaš da ljudi imaju pozitivna iskustva s njim, razmisli o tome da probaš, kažem, meni je ukočenost nestala već nakon prvog tretmana (zvuči kao reklama s TV-a ).

Glede brufena, meni je to jedino što mi pomaže kod moje PMS migrene, uzimam jednu, ponekad dvije tablete brufena 400 mjesečno. Nikad se od njega nisam osjećala 'grogi', niti sam primjećivala da bitno lošije funkcioniram. Jedino što mi sad već teško sjeda na moj stresom već dobro načeti želudac.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Probudila sam se s glavoboljom, na putu do posla zaboravila stati u ljekarni da uzmem Aspirin C ili sl...
    Kolegica mi dala Brufen 600 u granulama.

Sad sam sva nikakva... usporena, pospana... tri put više vremena mi treba za jednostavnu radnju... usne su mi utrnule... A glavobolja nije prestala, samo mi se sve više spava.

Koliko dugo traje djelovanje?
    Meni je znalo držati oko 4 sata, ali to je individualno.

Inače, od svih sredstava protiv bolova baš ovo mi je bilo najbolje, ali kao i Audrey - dobro pazim s količinom, jer teško sjeda na želudac. Bolje su mi granule od tableta jer ih moj želudac lakše podnosi. To imam doma za slučaj kad mi se ukliješti kičma ili kuk, ne prečesto.

Ako hoćeš ubrzati ispiranje ibuprofena iz organizma - zdravoseljački način je piti puuuuno vode. A to često pomogne i kod glavobolje. Sretno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Do sad sam bila na sastanku... je, pila sam puno vode, intuitivno sam to napravila... bolje sam, nema osjećaja utrnutosti, budnija sam... ali glavobolja nije prestala... sad imam i užasnu napetost u ramenima.

Baš neobično... nedavno sam popila caffetin, od njega mi je bilo mučno nekoliko sati... isto glavobolja nije pomogla.

Moram nažicati dr. da mi opet prepiše Ketonal za ovakve slučajeve, on me spasi.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako ti ni to ne pomogne probaj iscjedit limun i u njega staviti žličicu soli (ili 2, ima na netu točan recept). Meni je to par puta pomoglo u trudnoći jer nisam smjela ni prismrdit mojim standardnim drogama.
    Sretno!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala. Nažalost, nemam limun u uredu... ali, probati ću doma.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imaš naočale? Ako nemaš - vjerojatno trebaš.

Ako imaš - vjerojatno ti nisu dobre.

Ne pitaj kako znam - ovo je doba godine (kad je malo dnevne svjetlosti) koje moj vid najteže podnosi, a posljedica je glavobolja koja se NIČIM ali doslovce ničim kemijskim ne može ukloniti, pomaže samo odmor očiju.

Dodaj tu još eventualno sinuse i eto ti cirkusa (iako moji sinusi dobro reagiraju na npr. Maxflu, a glavobolja od očiju je neukrotiva.)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.12.2015. at 13:25

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene glava nesnosno zna boljeti ako previse spavam

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imam naočale. Mislim da su ok. Sinusi trenutno miruju.

Jučer sam bila super, glava nije boljela. Jednostavno sam se probudila s glavoboljom. Jedan od tih dana.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do sad sam bila na sastanku... je, pila sam puno vode, intuitivno sam to napravila... bolje sam, nema osjećaja utrnutosti, budnija sam... ali glavobolja nije prestala... sad imam i užasnu napetost u ramenima.

Baš neobično... nedavno sam popila caffetin, od njega mi je bilo mučno nekoliko sati... isto glavobolja nije pomogla.

Kao da citam samu sebe, ovako sam se osjecala u subotu, pa onda opet u utorak.
    Htjela sam izbjeci Caffetin jer mi napravi mucninu u zelucu a kod jakih glavobolja mi ne pomaze, pa sam uzela Neofen, medjutim on mi je napravio darmar u probavnom sustavu, tako da sam na kraju pila i caj...

Na kraju mi je pomogla je masaza vrata i ledja s uljem od arnike (dm, nekih 30 kuna) koja je opustila misice, a na glavi sam drzala topli oblog... jucer sam se probudila bez glavobolje.
    Dan nakon toga mi je poceo ciklus, da ti nije od toga?
    Ja nekako s tim povezujem, iako me u zadnje vrijeme zaista (pre)cesto boli glava...
    Ili mi je od polozaja vratne kraljeznice...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije, m je taman prošla.
    Sinoć sam našla doma zadnji Ketonal, pa mi je bilo bolje. Danas me isto boli, ali puno manje. 'Srecom' Smjehuljica je jutros povraćala, pa sam doma.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije, m je taman prošla.
    Sinoć sam našla doma zadnji Ketonal, pa mi je bilo bolje. Danas me isto boli, ali puno manje. 'Srecom' Smjehuljica je jutros povraćala, pa sam doma.
    Razmišljam već 2 dana da li napisati ono što mi je palo na pamet, ali evo ipak - glavobolje znaju biti jedan od simptoma ulaska u klimakterij. Mene to baš nije previše pogodilo (nisam sklona glavoboljama, osim ako mi se aktiviraju sinusi), ali nesanice... ajooooj....

Obrati pažnju na to kako se osjećaš. Te promjene ne idu linearno, zna biti izoliranih epizoda, pa onda dugo dugo sve normalno, pa opet.... Ako ti se posreći, proći ćeš bez puno trauma (to je često tako - žene koje tijekom života imaju neuravnotežene hormone, obično dočekaju ovu životnu dob sa zahvalnošću - ja sam dobrim dijelom u toj vreći).

No, da ne širim priču previše. Ako se slučajno nađeš u ovome što pišem, pomozi si prirodnim preparatima: omega 3 na bazi lanenog ulja, sojino mlijeko/jogurt/bilo što, zelena magma (nisam probala), đumbir...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moguće, ali nije ovo moja prva takva glavobolja, imam ih povremeno već dobrih 15 godina.

Uz to ima i glavobolje zbog sinusa...
    Posljednje uređivanje od Mojca : 14.12.2015. at 08:54

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Atipicna migrena?

Meni su davnih dana za to preporucili Voltaren cepice. No oni me svu smute kasnije, budem za nista. I navodno nisu bas najbolji za zdravlje...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moguće da je... jer na kraju dana mi se užasno povraćalo, ali sam i imala strašnu želju za hranom. Dok bi jela bilo bi bolje... a kad bi prestala glavobolja se još pojačala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moguće da je... jer na kraju dana mi se užasno povraćalo, ali sam i imala strašnu želju za hranom. Dok bi jela bilo bi bolje... a kad bi prestala glavobolja se još pojačala.
    Metabolizam šećera?

Ovo što opisuješ je tipično za hipoglikemiju. Čini mi se. Probaj se prebaciti na male obroke, češće. To pali kod mog mlađeg djeteta. Taj postane neuračunljiv ako mu padne šećer u krvi. I zato nosi doggybag u školu svaki dan iako tamo ima mliječni obrok. Nije mu dosta, odnosno mora rasporediti hranu tako da mu se održava konstantna razina šećera. Ako ne uspije, dođe doma i tamani slatkiše, što rezultira hiperaktivnošću preko svake mjere.

Mene je razina šećera zafrkavala u trudnoći pa su me slali na onaj test opterećenja šećerom. Ne sjećam se detalja... Možda svrati koja medicinarka da to objasni.

Kako god bilo, nemoj ništa ne kuhati i ništa ne jesti. Pripremi(te) si nešto jednostavno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To pali kod mog mlađeg djeteta. Taj postane neuračunljiv ako mu padne šećer u krvi.
    Peterlin, danas su tvoj i moja identicni.
    Moja bi se samo svadjala kad je gladna. A dovoljna joj je neka vocka, ili topli napitak da dodje k sebi. Ne slusa me bas za voce , ali na automatu si uzme toplu cokoladu ili ovak nesto.

I da, nedavno sam gledala na TV-u da je duzi period posta trigger za ovakve glavobolje.
    Mojca, probaj iskljuciti sve faktore: da nisi gladna, da si dovoljno pila vode, da ti je polozaj spavanja OK... Prati neko vrijeme.

Kod sebe sam ustanovila da stizu na promjenu vremena i prije ciklusa. Redovito.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ne... cijeli dan sam trpala hranu u sebe.
    Na poslu ručala, nakon tog pojela hrpu napolitanki, pa još jednu, pa još doma... pa još i još.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne... cijeli dan sam trpala hranu u sebe.
    Na poslu ručala, nakon tog pojela hrpu napolitanki, pa još jednu, pa još doma... pa još i još.
    Sve su ti to hormoni.

I vezani su sa metabolizmom šećera.

Nema tu velike mudrosti nego ovo što je Elly rekla - polako prati što ti se događa, a ono što ti smeta probaj izbaciti van. Btw. ja isto povremeno (u vrijeme kad bi mi trebale doći menstruacije, ali imam mirenu pa ne krvarim) dobijem te napade potrebe za slatkim, do te mjere da idem u špajzu u 10 navečer ali sam se s godinama opametila pa si narežem jabuku na šnitice i to žvačem, ili kikiriki (stavim si količinu u najmanju šalicu za kavu, jer ako uzmem vrećicu - ne stajem dok ne pojedem do kraja), pa cashews bez soli kad ih uspijem naći, ili bademe (to mi je super i za želučanu kiselinu i za blaaago podizanje šećera u krvi) koje treba doobro žvakati, pa ih manje ode dok se zabaviš time...

Eh, mi ljudi smo komplicirani. Meni je smrt ostati koji dan doma, blizu frižidera i špajze, jer često od dosade (ili nervoze - kako mi padne grah) samo zavirujem kaj ima, a kod nas uvijek ima i to na biranje.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ali m mi je taman bila prošla.
    Jabuke? Neeeee! Gadila mi se zdrava hrana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •