Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: kontrakcije-savjet tražim!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kontrakcije-savjet tražim!

Prije 5 dana, u 29 tjednu su mi se javile kontrakcije, svakih cca 50 minuta. Trbuh mi se sav stegne, bude tvrd na opip a oblik bebe se jasno vidi (trbuh mi više nije onako jednolično okrugao, nego se dio gdje je djetetova guza izboči jako van). Kontrakcije su bile i bolne, pogotovo u donjem dijelu. Otišla sam hitno na pregled kod svog ginića, srećom bila sam skroz zatvorena, dao mi je normabele 2 mg. Pila sam ih ova protekla 4 dana i kontrakcija je zaista nestalo - možda su bile 3-4 dnevno, daleko blaže, gotovo bezbolne.
    Danas sam prestala uzimati normabele, i evo kontrakcija se ponovo javile! Nisu onako česte niti redovne, ali su tu. Svako malo mi je trbuh tvrd, izbočen, bolova za sada nema. Sad ću opet uzeti normabel, jer se bojim što bi moglo biti.
    Dajte mi neki savjet, iskustvo..
    U prvoj trudnoći sam znala imati BH kontrakcije, isto mi je znao biti izbočen trbuh, ali ovo sad je definitvno drugačije.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sad ne znam jel isto kao kod mene, ali ja ti imam svako malo kontrakcije, a sve je počelo oko 27.tjedna nakon urinoinfekta-nisam se otvarala, ali je mjehur očito toliko iziritiran da ako imalo ima viška tekućine odmah imam kontrakciju.
    Znači pravilo br. 1.-redovito prazni mjehur i naprqvi ako ti to već nisu urinokulturu.

onda-pošto mi je sav trbug otišao naprijed i nema skoro niti malo "amortizacije sa strane" kad previše dugo ili nezgodno ležim na boku-eto ti kontrakcije-znači uvijek si moram podmetnuti nešto pod bok.

ako ti organizam žeđa-i opet će ti doći do kontrakcije-pij preko 2 litre dnevno.

ako trbuh krenem trljati-eto ti kontrakcije-zato se uopće ne mažem-sva sreća nisam nigdje ni pukla.

beban mi je jako velik-to znaš i kad krene radit šou po trbuhu-eto ti kontrakcije-nekad si mislim da to radi namjerno jer mu ta kontrakcija paše.

pa ako si se našla u ovome...

ja ne trošim nikakvu terapiju-niu bolne nego su neugodne i ponekad ako ih je tijekom dana bilo baš puno opsjetim kao menstrualnu bol dolje nisko.

nadam se su kod tebe samo B-H i da se ne otvaraš

puse i pozdravi Tarzana, aa-aa,aa!!!!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i samo da ti još kažem da se i meni svaki put jasno vidi beba u kontrakciji-naprave se dvije ogromne tvrde kvrge na trbuhu-odmirujem i prođe.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    Svako malo mi je trbuh tvrd, izbočen, bolova za sada nema.
    Roza, ovako je meni bilo svakodnevno, posebice kako smo se priblizavali terminu, a bebici bilo sve manje mjesta.
    Ja sam to od milja zvala 'kockasti trbuh', jer bi se na trenutke zaista izoblicio i postao tvrd kao kamen.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene je bilo slično, ali od 35 tjedana jako često, pogotovo noću, na sreću se nisam otvarala. Bilo mi je preporučeno više mirovanja, uzimanje preparata magnezija i više tekućine. Rodila sam dan nakon termina, iducirali su porod zbog "poludjelog" tlaka..
    Sretno sa bebicom!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam imala ceste kontrakcije, otprilike od 28 tjedna. meni su ta stezanja maternice bila vrlo neugodna, a lezanje na ledjima - SF, nije bilo sanse.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, ja isto nisam u početku pridavala pažnje tim kontrakcijama, ali kad sam skužila da su pravilne, svakih 50 minuta i nazvala svog doktora - sve je poprimilo malo drugačiju sliku. Doktor je isto dosta zabrinut...
    Inače pijem užasno puno tekućine, idem često na WC, urin mi je bistar - skoro pa proziran, dosadašnji nalazi mokraće svi OK... Kontrakcije mi se javljaju kod nekog napora - racimo malo duže hodanje rezultira pravim grčevima, vožnja auta (kad ja vozim) ista stvar.
    Kad beba luduje po trbuhu tada nema kontrakcija...
    Idem u ponedjeljak na pregled, pa ću možda biti pametnija kako dalje.
    inače, zbog lošeg oporavka od prethodnog carskog su mi i ginić i hematolog savjetovali kljukanje željezom, a uzimanje magnezija baš i ne pomaže apsorpciji željeza. Kako idem ponovo na carski, jako mi je bitno da ne izgubim puno krvi i da imam što više željeza. Tak da sad moram pitati jel bi mi možda magnezij pomogao.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to da magnezij nešto značajno pomaže-kod mene baš nije slučaj-usput mi magnezij još dodatno snizi ionako preniski mi tlak da sam ga skroz izbacila.

no ako kažeš da je to u nekom pravilnom ritmu onda nije za šaliti se s tim-budeš vidjela šta ti kaže doktor-možda ti da ovaj novi lijek partusisten-da se to smiri.

vibramo da nisu pravi trudovi-CTG ti je ravan? ili?

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok sam ležala u bolnici i čekala porod, sestre mi strogo zabranile maženje trbuha i ležanje na lijevom boku...zbog kontrakcija koje su me šibale...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i na mene s s vrata u bolnici vikale kad su mi vidjele ruke na trbuhu -ma bitno ga je ne maziti, ali ne smeta ako se ruka samo položi-ja sam već skužila sitem pa tko bi izdržao kad se beba onako miče da ju ne dotakneš.

a ovo za lijevi bok nisam znala, pa doktori lijevi bok baš preporučuju da cirkulacija prema bebi bude dobra, no iz iskustva vidim i sama da kontrakcije idu ko lude u tom položaju-sad budi pametan

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jaimam kontrakcije od 7 tj. trudnoce.sad sam 20 tj. trudna i sve mi se to nekako smirilo.uzimala sam utrogestan,pa sad pijem magnezij i po potrebi normabel.

a sta je ovo s mazenjem trbuha???!!!prvi put cujem.i sta nije lezanje na lijevom boku zapravo zdravo radi boljeg dotoka krvi djetetu??

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Roza nadam se da ste ti i beba dobro.
    Ja sam u 16 tjednu i još nemam takvih problema pa i ne znam puno o tome. Ono što znam je da mi je odamh na početku trudnoće sestra Jasminka na VV rekla da ni slučajno u trudnoći sama ne vozim auto jer pokreti nogu za vrijeme voženje mogu izazvati kontrakcije maternice.
    Sretno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Roza, nadam se da će sutrašnji pregled pokazati da je sve ok i da ćeš se ovo ljeto uz nešto mirovanja bezbrižno baškariti negdje na moru

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kontrakcije se svele na 3 dnevno, bez ritmičkog ponavljanja, kaže dr da je to normalno u 30-tom tjednu. Normabeli ukinuti, tj. preporuka barem popiti jedan navečer.
    More zabranjeno.
    Slatko zabranjeno - dobila sam 11 kila, ali je Tarzan i dalje oooogroman...
    Duža vožnja autom poprilično zabranjena.
    Dozvoljene samo kraće vožnje autom - prebaciti djete do vrtića i nazad. Pitala sam, smijem se dovesti i do velesajma na Rodinu rasprodaju - jedva dozvoljeno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično, čuvaj i dalje bušicu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bravo :D

tarzan je beba?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza čestitam i super!!!!

Puno ti toga dr. zabranio, ali bitno je da se ne otvaraš-još samo 10 tjedana i gotovo.

A kako izbjeći duže vožnje ako do dr.-a imaš 120 km kao npr. ja.

Mene do Zgb kontrakcije ubiju i to kad već dođemo u grad-kočenje, kretanje-ono tipično gradska vožnja- to mi je grozno.

Samo se ti drži.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sandraf, Tarzan je beba, moja kćer kaže da će se zvati tako i nikako drugačije Nadamo se da će prihvatiti ime koje smo izabrali kad se rodi, ali za sada je isključivo Tarzan.
    Rvukovi, znam da tebe muči duga vožnja - hoćeš li možda pred kraj doći u ZGB? A koliko znam to prek kraj stiže poprilično brzo

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza nema pojma kako ću organizirati "kraj".
    sljedeći tjedan bih trebala na kontrolu pa ću se dogovoriti s doktorom-nisam pametna uopće šta da radim :/

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam pojma ne ti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

roza drago mi je da si dobro, slušaj doktora i pazi se, sretno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sandraf, Tarzan je beba, moja kćer kaže da će se zvati tako i nikako drugačije Nadamo se da će prihvatiti ime koje smo izabrali kad se rodi, ali za sada je isključivo Tarzan.

ne sekiraj se. moj je sin predlagao da mu se nerodjena sestra zove - Marmelada.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super Roza da je sve ok :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bitno da je sve o.k.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza i rvukovi

:D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure,

Citiraj sandraf prvotno napisa

ne sekiraj se. moj je sin predlagao da mu se nerodjena sestra zove - Marmelada.
    ajme...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo ti mazi tarzana i uživaj

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo podignem temu s novim vijestima:
    Samo da se javim: ovi moji problemi s kontrakcijama su definitvno spadali u beznačajne, jer se od 29. tjedna pa do 33. tjedna nisam nimalo otvorila. Cerviks je cijelo vrijeme bio tvrd i uloživ za vršak prsta, što je normalan i poželjan nalaz.
    Onda u 34. tjednu su počele druge vrste kontrakcija, slične menstrualnim bolovima. Od njim mi cijeli trbuh nije bio tvrd, nego me "šarafilo" dolje oko stidne kosti kao da ću dobiti menstruaciju. Jučer, u 35. tjednu sam bila na pregledu i nalaz je: cerviks skroz smekšan, prohodan za jedan prst do ovoja i glavice, grrrrr... Kaže dr. vjerojatno pripremni trudovi, mirovanje, normabel. Još treba izdržati barem 2 tjedna.
    Ovo pišem samo zato da netko u sličnim problemima možda izvuče nešto iz mog iskustva (čitaj: manje nerviranja zbog BH kontrakcija, znam).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Roza,ja sam 35+4,uloživa za vrh prsta,sa stalnim kontrakcijama od 21.tj.Sad neki dan sam imala trudove u pravilnim razmacima i već se počela spremati u bolnicu jer moram na carski pa se bojim da ne bih prekasno došla pošto mi je treća trudnoća.Međutim,nakon tuša-trudovi prestali :D :D Veli dr.da bih MORALA izdržati barem do 37.tj.a onda kako bude-bit će.Beba je sad na UZV-u bila taman za te tjedne trudnoće,sve je ok,tako da se ne bojim ako bih išla roditi i drugi tjedan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •