Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Statistika dojenja u Hrv

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Statistika dojenja u Hrv

JEste li vidjeli ove podatke? To sam pronašla preko Mame i bebe.

http://www.cmj.hr/2003/4405/17_Berovic.pdf

Podaci su iz clanka dr. Nine Berovic objavljenom u casopisu Croatian Medical Journal : Impact of Sociodemographic Features of Mothers on Breastfeeding in Croatia: Questionnaire Study .
    Ukratko, krajem 2000.godine provedena je anketa u svim regijama Hrvatske medju 500 majki djece u dobi 2-12 mjeseci a rezultati pokazuju da dulje doje starije majke, da je veci udio bolje educiranih (54% s VSS, 41% s SSS i 31% onih s osnovnom skolom) i nepusacica. Prosjecno trajanje dojenja bilo je 3+/-2mj. Nakon 3. mjeseca zivota djeteta samo 30% ispitanica je nastavilo dojenje, a nakon navrsenih 6 mjeseci bijednih 11% U 40% djece majke su pocele dohranu kravljim mlijekom prije navrsene godine dana. Dohranu krutom hranom 30% ispitanica pocelo je prije navrsenog 3. mjeseca zivota. Najcesci navedeni razlozi za prehranu na bocicu: nedostatak mlijeka 65%; dijete nece sisati 18%; dijete je bilo gladno 14%. Dojeno je 38% prvorodjene, 39% drugorodjene i 50% trecerodjene djece.

Bolje da ne komentiram ovu statistiku.
    Po tome ja spadam u totalne čudakinje kad dojim već 2,5 godine i još sam trudna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sonja, takvi su rezultati zato kaj ni mene ni tebe nisu anketirali

Najviše me šokiralo ovo za dohranu krutom hranom jer Marta sada ima 3, 5 mjeseca i nemrem si zamisliti da jede kašice.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ozbiljno, čula sam hrpu komentara "ja sam svog dojila do 4. mjeseca i onda prestala..."
    a ja bih sve dala kad bi Niki mogao biti samo na ciki i naravno da ćemo cikiti bar do 1. rođendana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •