-
vježbanje po Vojti
Drage mame i tate malih vježbača, bilo bi mi drago da sa mnom podijelite svoja iskustva i saznanja glede vježbanja po Vojti.
Naime, moj je Filip blago hipotono dijete. Motorički generalno dobro napreduje i pedijatrica je zadovoljna, iako ima nekih sitnica koje nisu baš super. S punih sedam mjeseci još uvijek nije usvojio okret trbuh-leđa (leđa-trbuh izvodi odlično već dva mjeseca), a sve to zbog preširoko postavljenih ruku i slabijih trbušnih mišića.
Bili smo i kod fizijatra i dobili razvojne vježbice koje mi u principu ne djeluju kao da su za njega (jer smo identične radili s Bartolom koji je bio hiperton). Vjerujem da za hipotonce ipak postoje neke druge vježbice, a naročito Vojta sistem, jer isti djeluje na poboljšanje posture tijela.
Kakva su vaša saznanja, iskustva i postoji li u Zagrebu ili bližoj okolici privatni fizioterapeut koji radi po Vojti.
-
Moja kćer je isto bila hipotona i u Klaićevoj smo radili vježbice po Vojti. (prvo kod fizioter. Ivane, onda kod Lidije). Ivana nas je prepustila Lidiji jer se ona bavila težim slučajevima, a mi smo bili blagi.
-
Eh, sori, sad vidim da ti tražiš privatnog fizioter.
-
-
da li si pitala cure na forumu mame i bebe? tamo imaš dva pdf-a, "nedonoščad" i "grupe potpore" na kojima se priča o tome, vjerojatno će ti netko od tamo moći pomoći sa svojim iskustvom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma