Mislim da to nema veze s presađivanjem - ja nikad ne presađujem cvijeće koje kupim/dobijem odmah. A ni inače se baš ne mogu pohvaliti da to napravim dovoljno često - npr. prošle jeseni, kad sam nešto namjeravala presadit, nisam fizički bila sposobna jer sam teško podnosila trudnoću i jedva da sam se dizala iz kreveta u to doba i sve živi.bauba prvotno napisa
Prošle godine, kad je moje cvijeće bilo većinom na terasi, MM ga je "privremeno na koji dan" sklonio dok se nešto radilo na terasi. Tako je moja velika aracea palma završila u nekom zabačenom kutku dvorišta kraj građevinskog materijala (a da se ni sam nije mogao sjetiti zašto ju je tu stavio), ljeti, po najvećem suncu, bez vode, po njoj je žarilo i palilo nekoliko dana dok ju slučajno nisam zagledala. Srce mi je skoro prepuklo i nisam pričala s njim tu večer jer bi inače bilo žestoko. Uglavnom, porezala sam sve suhe listove i pošišala one gdje su samo neke rese dijelom bile suhe. Čitaj, skratila je na pola.
Sad je još uvijek živa, neki od tih listova koji su bili dijelom suhi su se tijekom proteklih mjeseci potpuno posušili, koji su bili zeleni, zeleni su i dalje, a nešto je i novo izašlo. Ne znam da li će ikad biti opet "ona stara" ali ne izgleda uopće loše onima koji je nisu vidjeli u originalnom izdanju.
Probaj sa šišanjem, možda upali.

i naravno, počela se sušiti. 
Odgovori s citatom