Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Strani jezici u vrtićima

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Strani jezici u vrtićima

Znate li za vrtić koji ima njemački ili engleski jezik svakodnevno barem 3-4 sata, može i igraonica ili bilo koji oblik poludnevnog programa?
    Znam da postoji francuska igraonica koja prima djecu od 3 godine i od 9:00 do 13:00 govore uglavnom na francuskom.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.vrtic-jarun.hr

CJELODNEVNI REDOVITI PROGRAM S KRAĆIM PROGRAMOM NA ENGLESKOM JEZIKU grupe: 3djece: 31radno vrijeme 07-17kuće: Zvonimir
    U vrtiću Jarun se u dvije grupe usvaja engleski jezik. Osim spontanog i situacijskog usvajanja jezika u svakodnevnim uobičajenim situacijama, jezik se u ovim grupama usvaja i u posebno planiranim i izvođenim aktivnostima u kojima postoji cilj, definirani uvjeti i planirani sadržaji. Ove aktivnosti obično ne traju više od jednog sata. Budući da se radi o mješovitim grupama ne očekuje se isto postignuće kod sve djece. Dijete uči jezik kroz igru te na taj način vrlo rano i na lagan način stječe osnovno znanje o jeziku. Jezik se uči kroz pjesme i priče na stranom jeziku. Anketom medu roditeljima utvrđeno je da roditelji pozitivno procjenjuju (redom): odgojitelje, provedbu i organizaciju rada te prostor i program rada. Nezadovoljni su dobnom heterogenošću grupe. Odgojitelji: Andrea Repac, Marija Goreta-Jurić, Tanja Vlahek, Gordana Lešin, Anita Petričević, Željka Crnić, Đurdica Jakopčić - završeni 5. Stupanj tečaja engleskog jezika u školi Lancon.

REDOVITI CJELODNEVNI PROGRAM S KRAĆIM PROGRAMOM NA NJEMAČKOM JEZIKUgrupa: 1djece: 11radno vrijeme 07-17kuće: Zvonimir
    Program se provodi od 1997. godine. Postoji 1 grupa sa 11 djece. Jezik se uči situacijski tj. svaka životna situacija koristi se za istodobno učenje stranog jezika, dakle pristup je dvojezičan. Djeca uče lako jer uče kroz igru, kroz njima primjerene aktivnosti i uz mnogo slikovnog materijala, audio i video kazeta i sl. Rezultati rada povremeno se prezentiraju roditeljima na zajedničkim druženjima, a svakodnevnu informaciju o tome što će se događati u vrtiću danas roditelji dobivaju putem pisanih letaka ili u kutiću za roditelje. Čini nam se važnim spomenuti da je voditeljica njemačke grupe Snježana Vusić Kodvanj samoinicijativno u stalnoj edukaciji (govorno-jezične vježbe) i supervizijskom postupku u Goethe Institutu pri Njemačkom veleposlanstvu. Odgojitelji: Snježana Vusić Kodvanj, Božica Starčević - sa završenim 5. Stupnjem tečaja u školi Izvor.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Jan u Vedrim danima ide u grupu koja kroz igru uci njemacki, on je zadovoljan, samim tim i ja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to, to!

inquirer, možeš mi dati više detalja o "vedrim danima"? može i na pp da ovdje ne zachatavamo - zanimaju me strani jezici ali i druge stvari. u kojem ste objektu i sveee detaljno...

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ako jos nekog zanima.
    Objekat je u Tuskanovoj. (Podruznica onog u Makancevoj.)
    Imaju dvije grupe. Jedna njemacki, druga engleski.
    Janu se ova njemacka svidjala i prije jer je to bila soba do njegove i vrata su im cesto bila otvorena pa su se mijesali.
    Jedan dan je dosao doma i rekao: ti kazes kruska, a tante Andjelka kaze birne.
    Sad je bas u toj grupi. Tete su super, on ih bas obozava i nauci masu stvari. Mi smo ga dali vise onako jer mu se to svidja nego da bas nesto uci, ali stvarno nauce dosta.
    Inace te tete svake godine obnavljaju certifikate za jezik, a mislim da su i obje zivjele u njemackoj prije. (Za jednu znam da je odrasla tamo.)

Sam vrtic ima 4 -5 soba u kojima borave i spavaju, i malu terasu za igru.
    Cesto prosetaju do Makanceve na neku predstavu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u tuškanovoj, misliš u grabovčevoj? zar se oni ne igraju u onom ograđenom dijelu parka?

baš mi je drago čuti da ste zadovoljni, pogotovo s tetama

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry u grabovcevoj

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jupije! očekuj da te zagnjavim još koji put, u fazi sam biranja vrtića a VD nam je najrealnija opcija.

i da ne bude skroz OT, zanima nas i engleski.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to sa ogradjenim parkom su tek slagali ovu jesen. Mislim da jos nije zazivilo, ali imaju terasu sa druge strane zgrade.

Inace tete su super. I ove sadasnje i one iz lanjske grupe.
    Inace skompao se sa kuharicama pa cesto pobjegne u kuhinju po namaz od nutele

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na engleski ti ide mika od paceta.
    ali mislim da je ta grupa dosta veca od nase.
    Nasa je od 17 djece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima velicina grupe i cijena
    i je li grupa mijesana
    i hoce li ostati do kraja u grabovcevoj ili se seljakaju

jel se seljakaju kad su dezurstva
    jesu li tete simpa i tebi

mogu li ja doci vidjeti kakve su

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako koga zanima, ima engleska grupa u vrticu na ravnicama, centralni objekt
    i talijanska, podrucni objekt, isto na ravnicama

detalji po zelji, pitajte

( mi razmisljamo o selidbi u vd jer su nam blize, ali ja se jako tesko odlucujem na velike promjene i dobra sam s dosadasnjim tetama i relativno zadovoljna vrticem, pa se ne bih prenaglila)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da otvorimo topic "vedri dani" dok nas ne zašpotaju?

jer mene zanima apsolutno sve o tom vrtiću, i o svim objektima.

da dođem pripremljena u oglede.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana, ista stvar.
    žao mi Orku odvojiti od prijatelja, a stvarno mislim da je zrela za neki jezik (ona hoće talijanski kako bi druge godine mogla razgovarati s učiteljima skijanja )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy, vi biste isto u njemacku grupu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, imas relativno blizu talijanski, taj na ravnicama, kod krasa je vrtic. imamo neke frendove koji su tamo isli, vozili djecu s totalno drugog kraja grada, totalno. i bili jako zadovoljni

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi bi englesku.

ali ovaj čas su mi bitnije druge stvari - tete, princip rada, jelovnik, adaptacija...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    apri, imas relativno blizu talijanski, taj na ravnicama, kod krasa je vrtic. imamo neke frendove koji su tamo isli, vozili djecu s totalno drugog kraja grada, totalno. i bili jako zadovoljni
    od moje sestre curica je tamo (5 god.)

Za mene ta grupa dobiva dodatan bod jer ima manje djece (mislim da ih je 15). (Ipak se to dodatno plaća...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nedavno pitala za francusku alijansu - ali mi se nije nitko javio šmrc

Mislila sam sljedeće godine iskombinirati dok sam na porodiljnom voditi dijete tamo ...

(Cijena: 1200kn, 9-13 sati)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja bih nju u njemačku grupu: engleski će i tako naučiti, a talijanski... za tri mjeseca ko materinji.
    čini mi se da je bolje da krene s nečim konkretnijim.
    :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti bas hoces normalni vrtic s ucenjem jezika ili bilo kakvo ucenje jezika? jer ima bilo kakvog ucenja jezika isto u tvojoj blizini, cvrcak

ja hocu vd, nije nuzno ucenje jezika, ali bih rado njemacki. pa molim jos detalja, pliz, najvise o tetama

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma tete su super. Zovu se Andjelka i Ksenija.
    Jedva cekam da i Nola krene u istu grupu.
    Dakle grupa je mijesana.
    Placa se 220 kn mjesecno i mislim da je to najjeftiniji takav program u gradu. Mislim da je Maja pricala da joj sin od kolege s posla ide u SUVAG
    i da je tamo jezicni program 800 kn. (Uzeti sa rezervom jer se ne sijecam dobro detalja).
    Jelovnik je klasicni vrticki, nista posebno.
    Dezurstva takodjer. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj jos o tim dezurstvima, odnosno kako je u lipnju i prije praznika, i ono kad je jedan neradni dan pa radni prije vikenda, mijenjaju li djeca lokaciju, to me brine

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih "bilo kakvo učenje jezika" već nešto tipa dvojezični vrtić.
    Cvrčak ima tečaj u našem vrtiću, tijekom dana ( od 10 do 10:45), ali to je ona klasična grupa...
    i još kažu kako je ona premala, da neće djecu prije navršene 4. (i na kraju će tako i biti :/ )

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Promjena lokacije u dezurstvima je samo ljeti.
    Inace kombiniraju grupe u grabovcevoj.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znači oni svaki dan imaju par sati jezika?

imaju li neke dane otvorenih vrata prije sezone prijava ili mogu bilo kad otići pogledati i porazgovarati?

cijena je super, razmišljala sam i o suvagu ali nisam znala da su tako skupi. i još je bio onaj incident sa zatvaranjem vrtića bez da su obavijestili roditelje, pa sam odustala od njih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaju li neke dane otvorenih vrata prije sezone prijava ili mogu bilo kad otići pogledati i porazgovarati?
    i mene to zanima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajmo skupa pa će morati imati dan otvorenih vrata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kad vam se i ja pridružim... morat će to biti "dani širom otvorenih vrata"!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jeste znale da osim makančeve, grabovčeve i šubićeve, vedri dani imaju objekt i u kneza borne, te nekakvo "proljeće" na džamiji??

sad sam se sjetila da nama treba grupa u koju mogu 2,5-godišnjaci... ma moram sjest za telefon i sve istražiti.

apri, specijalno za tebe tražiti ćemo da probiju trostruka vrata (i da nas dočekaju s čoksa-mafinima).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podižem da vam kažem da sam zvala vedre dane - u petom mjesecu su prijave i može se bilo kad doći pogledati & razgovarati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naime, bilo kad u petom mjesecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo odustali, ostajemo gdje jesmo

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li ima netko iskustva s ucenjem stranog jezika u vrticu- u organizaciji Cvrcka? kako ste zadovoljni, vi i djeca?

N. je krenula prosli tjedan, za sad joj se jako svidja, dvaput tjedno po 45min (njezina grupa je pocetna, 15-15,45h)
    meni je super da je u redovno vrticko vrijeme

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Emily, i Sven je krenuo u vrtiću 2 puta tjedno na engleski (Cvrčak).
    On je jako zadovoljan, a i počeo je svako malo ubacivati engleske riječi u svoj riječnik. Evo baš me danas iznenadio kada je izbrojao do 5 (do sad je znao do 4) i to sa sasvim drugačijim izgovorom nego do sada, baš onako izvorno engleskim. A imali su tek 6 puta po 45 minuta. Ja zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja baš nisam zadovoljna sa Cvrčkom, kod A je puno djece u engleskoj grupi (16-17 mislim), nisu baš svi jednako zainteresirani i imam dojam da ih teta jedva drži pod kontrolom. Knjiga je simpatična ali sadrži materijala koji bi se mogao obraditi u mjesec dana a ne 8 mjeseci. U startu mi je bilo bez veze što roditelji ne mogu doći na "probni" sat, kao remeti se koncentracija :? Nisam sigurna hoćemo li nastaviti nakon praznika.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Premjestit ću ovaj topic na podforum Vrtići...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hoću reći, on spada pod vrtiće ali ga neću ja premjestiti nego bi ga trebao možda moderator 3-6. Odoh spat.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja kcer jako voli engleski, najradije bi da je svaki dan
    jako puno je naucila, rijeci, pozdrave, pjesmice, vidim da rade po knjizi...
    prije Bozica je bila "priredba", u stvari ogledni sat, kako je rekla teacherica, gdje smo vidjeli kako rade i usput su nam pokazali sto su sve naucili
    :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fran je na cjelodnevnom engleskom. Supr mi je jer im u svakodnevne situacije ubacuju engleski. Danas učimo slova po slovarici i ja čekam da pored slike jabuke skuži da je to slovo J. On sav u čudu kaže da nije to slovo E(od :epl ne kuži još pisanje i izgovor engleskog).

Stvarno su super puno naučili. On je znao još od prije egleski jer smo mi s njim i ranije radili ali ovako puno brže uči, pjesmice, brojalice, igrice, rečenice i riječi pojedinačno.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Isa ide u bosansko - engleski vrtić i jaaako sam zadovoljna

greta

Početno Njemački

Trazimo njemacku igraonicu u popodnevnim satima, 2 puta tjedno ili zainteresiranu mladju djevojku za instrukcije djetetu, petogodisnjoj curici.
    Mozete li nam nekoga preporuciti?
    I znate li kako se krecu cijene u Zagrebu za jedan skolski sat ili pak blok sat?
    Hvala svima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

greta, probaj u skoli za strane jezike duga, kod kvatrica, mislim da oni imaju dobru igraonicu njemacku

greta

Početno

E, super, bas ti hvala. Idem odmah potraziti broj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tin ide u njemačku igraonicu u Suvagu - 2 puta tjedno po 45 minuta.
    Pjevaju, plešu, crtaju ....
    Krenuo je s 4 godine, a u grupi ima i mlađih i starijih od 5.
    On zadovoljan, ak tak nastavi na jesen će vjerojatno u Suvag u cjelodnevni njemački vrtić!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se prebacili iz Cvrčka u Bubamarac u Šižgorićevoj (Špansko, blizu ulice I.B. Mažuranić), jednom tjedno navečer - u Cvrčku ih je bilo 16-18 u grupi a ovdje na prvom satu troje (inače max 7-8 kaže teta) - pogodite što nam se više sviđa
    Ak ima zainteresiranih u kvartu dođite da se malo popuni grupa

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

postoji njemacka glazbaonica "bubamara" (I. jazbinski gaj 13, bogu iza nogu) za djecu oko 3-4 godine... mame i djeca zajedno pjevaju i tako polako uche njemacki... teta je jako simpaticna i ima sluha (za razliku od mame koja ovo pishe ) mi smo odusevljene ... zanima li nekog ?

inache, takodjer trazimo njemacki vrtic za jesen... bas ono dvojezicni... svojevremeno se raspitivala... znam da ima i u gundulicevoj... zrinski il kako se vec zove, privatni vrtic. i ovaj na jarunu. ima i njemacki vrtic pri njemackoj skoli, negdje iznad mirogoja... takodjer bogu iza nogu. malo nam je to predaleko.

a u dv potocnica postoji MADJARSKI.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mama courage, pitaj u Suvagu!
    Tin je jako teško prihvatio običan vrtić, pa mu nisam htjela mijenjati, inače je jako zainteresiran za njemački pa sad ide u Suvag u njemačku igraonicu, a za jesen ćemo vidjeti!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lukač prvotno napisa
    Mama courage, pitaj u Suvagu!
    Tin je jako teško prihvatio običan vrtić, pa mu nisam htjela mijenjati, inače je jako zainteresiran za njemački pa sad ide u Suvag u njemačku igraonicu, a za jesen ćemo vidjeti!!
    bas danas zvala suvag i sutra cemo doci i vidjeti kako to izgleda. a nisam znala da u suvagu imaju i njemacki vrtic. hmmm... vidjet cemo kako ce ovo s igraonicom funkcionirati... vidimo se sutra

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama courage, moze malo vise detalja o toj pjevajucoj igraonici njemackog?

kad, gdje, koliko, kako itd

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •