Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: priprema za dojenje u trudnoci - krema (da ili ne)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno priprema za dojenje u trudnoci - krema (da ili ne)

u moru savjeta, od ostalog dobila sam i savjet da kupim kremu za bradavice koja se nanosi za vrijeme trudnoce i tako smanjuje mogucnost problema koji mogu nastati za vrijeme dojenja. (ne znam, krvarenje, bol itd)

Procitala sam dosta o dojenju, da je najbitniji polozaj i nacin kako se pravilno doji... ali me zanima da li je koja od vas ipak koristila tako nesto, da li stvarno takve kreme pomazu ili je "mamipara"?

Inace ja sam u 22 tjednu (prva trudnoca) i za sada nisam radila nista po pitanju "priprema" za dojenje.

hvala i

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"mamipara" je. Tvoje bradavice imaju prirodno vlaženje koje će ih "pripremiti" za dojenje. Ništa ne trebaš posebno raditi, ne peri bradavice i areole sapunima da ih dodatno ne isušiš.
    A trljanje bradavica u visokoj trudnoći nije preporučljivo i jer može izazvati kontrakcije.
    Dakle, taktika je opustiti se i ne raditi ništa

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, ovo drugo što radiš, čitaš i pripremaš se tako - to je prava priprema

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ništa ti ne treba i nikakva krema ne može prevenirati ragade ili bol ili ine probleme. Za većinu je poanta u pravilnom položaju kod dojenja. Druga stvar je sa uvučenim bradavicama, one bi se trebale pripremiti za dojenje.
    U rodilištu, kada počne dojenje, možeš koristiti neku od takvih krema ili jednostavno poslije podoja razmazati kap mlijeka po areoli i bradavici i ostaviti da se sasuši - meni je upalilo

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni je patronazna dala savjet da trebam tusirati dojke naizmjenicno hladnom-toplom vodom?!

nigdje nisam cula to ni procitala i nisam ni mislila to napraviti jer ni ne podnosim hladnu vodu. jel netko to probao i da li stvarno to pomaze?! :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Maja ti je sve napisala.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam u 16 tjednu i bradavice me jako svrbe, jel to nešto znači ili....???? i da, stoje ko pušek, i preko grudnjaka se vide

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pušek=puške

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ana, čini mi se da je to normalno. I mene su svrbile za poludit.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo odaberite dobre grudnjake - da nemaju šav po bradavicama! Mene su izludili moji fini push upovi, podloženi, s fišbajnom... Samo neka bradvice strše i da ih ništa ne žulja!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znaci nista ne treba? ah, vec sam se zamisljala kako cu stiskati zube pod hladnim tusem ...

inace ima li koja od vas poluuvucene bradavice?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cokolina, što misliš pod poluvučene? Ravne?

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja imam (tj. imala sam ) ravne bradavice (ako na to mislis pod 'poluuvucene'), i prvih par dana tesko je to islo, sestre su mi savjetovale koristenje sesirica, ali ja sam to htjela izbjeci ako ikako mogu. I najvise mi je pomoglo prije svakog podoja povuci malcice na izdajalicu samo da se bradavica izvuce, pa ju je moj maleni puno lakse prihvacao...a za kojih 2-3 tjedna skroz su se izvukle i izdajalica vise nije bila potrebna

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Cokolina, što misliš pod poluvučene? Ravne?
    pa ne znam kako objasniti, naime ja sam cijelo vrijeme mislila da su moje bradavice izvucene, a onda mi je moj ginekolog (nakon sto ih je pogledao) nesto kao promrmljao i rekao: vi cete onda dojiti na mrazu... jer sam mu ja rekla da su super izvucene kad mi je hladno,naravno.a inace su onako, malo kao uvucene...ako me kuzite...?

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e pa takve su nekako i moje, tj. bile su takve prije dojenja. A sad strse po metra
    ne brini se, s takvim se bradavicama moze sasvim normalno dojiti, mozda bude teze prvih par dana dok beba ne skuzi, ali svakako probaj izbjeci sesirice ako ikako mozes (pokusaj ono s izdajalicom sto sam napisala!)
    sretno!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

aha, nadam se da ce i mooje strsati.

gledajuci tu po portalu vidim na slikama samo neke jako strsece bradavice a moje nisu ni blizu tome, pa sam se zato malo uplasila kako cu ja, ali nisu ni vama bile takvo jako izrazene prije poroda, zar ne?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje su bile posve ravne, ni na hladnoću nisu nešto izlazile (nisu bile uvučene, niti malo), onako baš, ravno. Naravno da sam u rodilištu s prvim djetetom odma dobila komentar sestre da "to neće ići bez šeširića". TO je išlo bez šeširića, bez ikakvog izvlačenja bradavice prije podoja, samo je trebalo bebu dobro namjestiti i čvrsto čvrsto priviti sebi. TO još uvijek traje, šestu godinu bez prestanka (prvo dijete preko 4) i bradavice su sada "formirane" iako još uvijek male.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma da, sigurno moze i bez izdajalice, ali mene je spasila jer kombinacija prepunjene grudi+ravne bradavice ne pogoduje bas novorodjencetu. al eto, sad ta ista stoji negdje pod debelim slojem prasine (skupa sa sesiricima)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala vam na savjetima, svima

krema za bradavice je prekrizena sa liste. inace pazim odavno da ne stavljam nista na bradavice (ulje/mlijeko za tijelo, ili sapun pri tusiranju itd) pa se uzdam u prirodu po tom pitanju i prilikom dojenja. u trudnoci nemam nikakvih problema, a i fino iskoce pri dodiru
    (jedino kaj sam ostala :shock: pri kupnji grudnjaka za dojenje jer sam morala kupiti br. 7 )
    Ako se bas desi da budu iziritirane po dojenju, imam Melem pa cemo vidjet...

hvala cure

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    ma da, sigurno moze i bez izdajalice, ali mene je spasila jer kombinacija prepunjene grudi+ravne bradavice ne pogoduje bas novorodjencetu. al eto, sad ta ista stoji negdje pod debelim slojem prasine (skupa sa sesiricima)
    ma izdajalica je skroz ok način za pomoći si, samo nije svakom nužna, samo je to point

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sibell, ako bude potrebno mazati bradavice, ne melem, preporučujemo kreme od pročišćenog lanolina (koje se ne trebaju ispirati prije podoja). Medelin Purelan.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mislim poslije poroda

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maja puno ti hvala.

krizam Melem pisem Medelin Purelan. Valjda nije problem sa nabavkom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •