Srce slatkoronin prvotno napisa
![]()
Srce slatkoronin prvotno napisa
![]()
Dodala bih, i molimo za nas da nam svijest o odabiru njezine majke ne zamuti pogled na tu majku kao Božje dijete.ljiljan@ prvotno napisa
Slažem se, Zdenka. Smisao tvog citata me inače u životu cijepi protiv predrasuda svake vrste.Zdenka2 prvotno napisa
Slažem se, Ljiljana, mendula.Ljiljana, mendula prvotno napisa
![]()
ronin, Josip je predivan!![]()
Puno razmišljam i ovome što je navela H_S kao svoj problem, međutim, osobno imam potpuno drugačiji stav o istraživanju vlastitog tijela i seksualnosti.
Što se stupanja u seksualne odose tiče, bilo bi idealno da moja djeca dosegnu potrebnu emocionalnu zrelost i da su u mogućnosti spoznati svoju ulogu u svemu tome svojim odgovornim i zrelim ponašanjem.
Koliko sam odgojem kod sina učinila - ne znam, ali znam da uvijek za njega imam iskrenu molitvu.
Sve ono što sam dobro učinila, učinila sam uz pomoć Gospodina. Tamo gdje sam zakazala ja, vjerujem u Gospodina.
Točno. Upravo sam sinoć uspjela malo pročitati iz knjige Criste Meves "Ljubiti-što je to?" o tome kako današnji roditelji imaju vrlo nezreli stav o seksualnosti svoje djece. Autorica navodi primjer jednog petnaestogodišnjeg pacijenta kojem je otac dao kondome i rekao mu da mu je sve u seksu dozvoljeno, osim "dobiti dijete". Ako mu se dogodi to, on (otac) za njegove greške neće plaćati. Sinu je osobito preporučio zgodne mlade radnice u obiteljskoj tvrtki, ali opet pod uvjetom da se ne zaljubi u neku od njih jer bi joj time omogućio da ga "ulovi". Treba li reći da je dječak nakon što je poslušao oca i počeo upražnjavati čisti seks bez odgovornosti, obveza i emocija, završio s noćnim morama (ružni snovi i mjesečarenje).AdioMare prvotno napisa
Otac je bio uvjeren da će njegova sina seks dovesti do fizičkog rasterećenja. I jest. Samo su ga nakon toga emocije preopteretile i završio je na liječenju. Događaj se odvijao u Njemačkoj. Kod nas je tim gore što dečko ne bi najvjerojatnije niti posjetio psihologa nego bi svoju muku nosio u sebi...a kako bi završilo???
Neka mi oproste svi koji misle drugačije, ali zaista ne bih voljela da se škola miješa u seksualnu edukaciju moje djece...podijeliti im kondome mogu i ja...to je najlakše. Samo sam jako svjesna da je to područje daleko kompleksnije.
U stvari, iako u današnje vrijeme izgleda nemoguće, ja svaki dan molim Gospodina da sačuva nevinost moje dječice...do braka i da im ta nevinost bude zalog za sretan brak. Svjesna sam da ne odlučujem o tome i da je njihov život njihova odluka i nije strašno ako oni odluče drugačije i što god da se dogodi pomoći ću im, ali ipak kao što kaže Adio Mare:
Ako mu sve svoje predamo, on će i greške ispraviti.AdioMare prvotno napisa
Tako lijepo.AdioMare prvotno napisa
![]()
ma sve je to meni totalno jasno i u skladu s onim sto sam kceri rekla. ali nju zanima upravo taj skakljivi dio, moralnost same homoseksualne zajednice, buduci da je u skoli cula jedno, a mi smo joj u obitelji pricali na drugi nacin. o validnosti i prirodnosti takve zajednice, ma mala je nanjusila bas ono sto meni nikako ne "sjeda" u cijeloj prici. a takvih ce prica biti jos tooooliko kroz njen pubertet..Zdenka2 prvotno napisa
ljiljan, ti si spomenula kondom.. jos par godina i moja ce curica u skoli imati sat na kojem ce kondom stavljati na bananu i pricat ce im koliko je vanbracni seks sam po sebi zdrav i normalan, samo neka stave taj nesretni kondom. i opet ce mi se dijete vratiti kuci sa sto :? iznad glave jer je to sve toliko drukcije nego je ucimo doma.
uh, bas sam ovih dana pritisnuta tim liberalnim modernim drustvom u kojem zivimo![]()
cure moje, pravo je osvježenje čitati vas! svimai
![]()
Hana_Sara,
čujem mrvu straha u tvom pitanju - ma ne boj se, jer ja sam s tobom, ja sam te otkupio... imaj vjere da će Gospodin dati svoga Duha tvojoj kćeri, imaj vjere. Naravno, ti isto imaš prevažnu ulogu. Što učiniti? Meni se čini da je važno da tvoja kći ima u društvu još ponekog tinejdžera iz kršćanske obitelji - na taj način neće imati osjećaj da je sama, drukčija, čudna...vrlo je teško odskakati u toj dobi, osobito po uvjerenjima. Ali vjerujem da činiš dobar posao i da ćeš naći način da joj preneseš ono što želiš. Po meni, najbolji je način uvijek istina. Budi iskrena kad joj govoriš o tome što TI vjeruješ, što TEBE plaši u vezi njezine budućnosti, a onda se možeš pozvati na Božju Riječ i Crkvu kao autoritete, ukoliko to oni za nju jesu. Pričaj joj puno o vlastitom iskustvu kako je Bog spasio tvoj brak (sigurno je bar jednom), i druge brakove i obitelji, o predivnom Božjem planu koji On ima sa svakim od nas i tome kako se mi možemo nauživati blagoslova ovisno o našim slobodnim izborima koje činimo...slobodni smo birati - blagoslov ili prokletstvo, puninu života, radost bračne ljubavi i seksualnosti onako kako je On zamislio, ili pak trenutni užitak i mnogo težine poslije, sa opterećenom savijesti i štetnim utjecajem na kasniji spolni život. To je moje mišljenje, uvjerenje i iskustvo.
Nije svako uvjerenje isto što i predrasuda. Može biti i stav. A kršćanin bi trebao imati kršćanske stavove - Krist veli da tko želi ići za njim, neka se odrekne svijeta.
Apsolutno se slažem da čovjek nije jednako grijeh i da tu treba biti uvijek jasan. Molite za njih zajedno, to je dobar prijedlog, i navjestite im Krista!
Meni sad jako fali crkva, a ne znam kako da odem (na duže) kad mi je još mali i stalno cucla.
Mogu otići kad nekako uskladim s mmom, ali kako on nema fiksno radno vrijeme ne mogu računati 100% da ću kad isplaniram i moći otići.
Opet jako mi je žao kad vidim da me neki ljudi u crkvi u koju sam išla i sviđalo mi se smatraju grešnicom, a naša mala obitelj se trudi ići božjim putem.![]()
Čini mi se da u crkvama uvijek ima osoba koje bi najradije druge vjenčavali onako kako oni misle da bi bilo najbolje tj. tko ide s kim.![]()
nije ti to rezrvirano samo za crkvu, to ti vrijedi za sve ljudske zajedniceYuna prvotno napisa
uvjek se nađe neko "pametan" i onda se oko njega okupe dokoni i tako guraju noseve di im nije misto![]()
MGrubi prvotno napisa
Guramo li i mi nos u tuđe poslove?![]()
Da ne gurkamo svoje noseve - živili bi u izolaciji .![]()
Sve je zapravo u tom na koji način i za koje ciljeve ljudi uvaljivaju svoj nos u tuđe poslove i živote.![]()
Yuna, nedaj se zbuniti, nitko od nas nema pravo dirati u tuđi odnos s Bogom, ne na taj način koji opisuješ. Idi jer ti treba, onda kad možeš. Evo ti mene, već godinu dana ne idem skoro nikako jer jednostavno teško sve posložim, i fali mi jako, ali znam da to neće zauvijek trajati...
hana_sara, vidim da imaš problem, a vidim (kao što si i sama primjetila) novih "problema" na pomolu... nekako pokušavam naći univerzalno rješenje i meni se čini osobno (kao ateistkinji) da bi se iz ove i budućih "škakljivih" situacija mogla "izvući" na način da je za VAS - tvoju obitelj - homoseksualnost (il što već) grijeh (il što već) i da vi stoga ne živite u takvoj vrsti zajednice tj. ne upražnjavate što li već, al da niste tu da sudite o drugima, jer isuviše malo znate o tuđim životima, svjetonazorima i vjerskim osjećajima. ja bih se pokušala više skoncentrirati na VAS, nego na tu curicu i njenu obitelj. homoseksualizam je za vas grijeh, al što je za ostale - to vas se osobno ne tiče... ne znam, možda sam fulala, al opet nekako mislim da nećeš puno pogriješiti i kao što reče ronin - dopustit ćeš različitosti...Biblija nam dosljedno govori da je homoseksualnost grijeh
još nešto... možda griješim, jer vidim da ste se svi oduševili tom idejom, al ja nikad ne bih molila "za tu djevojčicu", jer to mi ima prizvuk nečeg prepotentnog i samodopadnog... molite se za vas, a djevojčicu pustite da živi svoj život (u kojem koliko vidim nije nesretna) :? što se opterećivati toliko tom djevojčicom i njenim "grijehom" ?!? nije mi to jasno.
upravo to sam i ja rekla,moliti za svoju djecu,da postanu onakvi ljudi kakvi želim da postanu.mama courage prvotno napisa
odnosno,rekli bi mudri ljudi,"pomesti prvo u svom dvorištu"
a još bih dodala i uvijek se uzdati u Gospodina![]()
MC, molitva nikada ne može biti niti uzaludna, niti beskorisna niti je na odmet.mama courage prvotno napisa
Ja se mogu moliti za blagostanje tvoje obitelji, a da vama (na oko) ništa ne fali.
Bi li te i tada pogađala moja molitva, iako si ateist? Ili bi rekla: pa dobro, od malo blagoslova glava ne boli? Molitva za to dijete te vrijeđa, jer te vrijeđa svjetonazor H_S i to što smatra da je homoseksualnost grijeh.
Da samo znaš za koje sve se ljude moja moma moli! Bilo je dovoljno da ponekad u razgovoru spomenem da imaju zdravstvenih ili drugih problema. Za nas djecu i našu obitelj moli svakodnevno. A vidiš, ne misli da živimo u grijehu (na oko ne živimo) niti da nam nešto posebno fali.
Dakle, molim za svoju djecu na prvom mjestu, a potom i za potrebite.
adiomare.... vidi ti nje, mudrice, kako zna gdje će udariti u tanku žicučuj, neću se buniti ako mi možeš izmoliti 6 na lotu (al samo pod uslovom da je jackpot visok
)
![]()
ponavljam... ne mislim da se šalju dobri (kršćanski/ljudski ili koji već) signali vlastitom djetetu, ako se veli idemo moliti da druga osoba više ne žive tako kako živi. tj. u grijehu. indirektno to je ipak sud o nekome. a to nije baš ono kršćanski, zar ne? da ne spominjem da se to vremenom može obiti i o glavu, pa dijete "opteretite" time da treba moliti te za tu curicu, sutra za stričeka susjeda koji živi u grijehu s ljubavnicom, pa za obližnjeg trgovca koji vas je prevario itd itd.molimo se za nju jer je volimo, a molimo na nakanu da joj grijeh u kojem živi ne donese negativne plodove životu
a i mislim da je ipak drugo moliti se za nečije brzo ozdravljenje (il inače za zdravlje u obitelji) ili sretan put, ili sretan ishod nečega, pa i dobro znanje na ispitu ().
inače, na ciriškom glavnom željezničkom kolodvoru već dugi niz godina sjedi jedna bakica u kolicima (nemam pojma tko ju dovede ujutro na to mjesto, al znam o njoj iz novina, a i vidjela sam je vlastitim očima) koji po cijeli dan moli za ljude-prolaznike, tj. dijeli blagoslove. i ne voli da ju se ometa u tome, ne voli kad joj ljudi prilaze i započinju priču jer je dekocentriraju, nego po cijeli božiji () dan nastoji svakome tko prođe ispred njenog nosa udijeliti blagoslov.
Probaj si posvijestiti činjenicu da u srkvu ideš na susret s Bogom a ne s ljudima. Ljudi ti nemaju pravo suditi. I oni su grešni, već samim time što sude.Yuna prvotno napisa
srkvu=crkvu
Evo, moji došli sa svete mise (ja ću na večernju). U našem liturgijskom listiću istaknuta misao svetog Pavla: "Krist Isus je došao na svijet da spasi grešnike od kojih sam prvi -ja!". To kaže svetac...vjerujem da se svi ponekad suočavamo s problemom nedostatka poniznosti. Kako li je tek teško djeci u pubertetskom razdoblju (te slatke usijane glavice) objasniti potrebu kršćanske poniznosti, potrebu da budu svjesni svoje ljudske grešnosti! Kako vi uspijevate?
MC, ovo sto ti pricas su stavovi liberala... Krscanski nije reci "pa ako si je on to izabrao, ja sam sretna zbog njega", ako je mladic recimo odlucio probati droge ili predbracne odnose. dakako, on kao slobodna osoba ima svako pravo donijeti odluku za svoj zivot, no to ne znaci da je ja kao Krscanin moram odobravati ili da mi se mora posebno svidjati. ja postujem njegov izbor, ali ne postujem sam grijeh, kuzis?mama courage prvotno napisa
da prebacimo to natrag na primjer ove djevojcice sa roditeljicama koje su lezbijke: ja svakako mislim da uz zivot po Krscanskim svjetonazorima spada i molitva za one koji ne zive po Kristovu navjestenju... ako oni tu molitvu ne zele, nema ljutnje. pa ne bih im ni isla kucati na vrata govoreci da molim za njih jer su gresne i bolje im je da budu zahvalne
... to je vise stvar mog osobnog mira i sagledavanja svijeta u nadi da ce ljudi uvidjeti zasto odredeni zivotni putevi nisu dobri za njih. ako i ne uvide, nije zgorega da je netko za njih molio
.
u kranjem slucaju sto je molitva ako ne dobra zelja, "navijanje" za nekoga... tu stvarno nema stete!
za tu curicu je daleko bolje da odrasta okružena ljubavlju u homo domu nego u Domu bez ljubavi
ta curica ništa nije zgriješila, za šta se tu moli?! da jednog dana osudi svoje roditelje?!
mozda "bolje" nego u Domu, ali po mom misljenju i "losije" nego u obitelji sa majkom i ocem... dakle molitva bi bila usmjerena zelji da unatoc zajednici u kojoj odrasta dobije ono sve sto bi dobila u zajednici heteroseksulanih roditelja, da ne bude u nicemu zakinuta, da taj stil zivota ne uzme za model normalnosti u odrasloj dobi, da unatoc nekrscanskih stavova koje je cula kod kuce (a slucajno znam da cuje svasta) ne odraste u osobu koja zazire od Krscanstva i onog sto bi joj moglo ponuditi...MGrubi prvotno napisa
samo ona nije imala izbora
ili Dom ili oni
virujem da u ovom našem društvu ipak hetero imaju nepisanu prednost u posvojenju
ja sam odrasla u heteroobitelji, pa zazirem od Crkve, ali ne i od krščanstvaHana_Sara prvotno napisa
šta, ako kojim slučajem (ne daj bože) tvoje dijete bude homo orjentacije? hočeš li ga se odreći?
homoseksualnost je urođena , dakle prema božjoj volji, i šta bog očekuje od njih kad ih je takvim stvorija?
ispada da sam ja onda kršćanski liberal
(ako nešto takvo uopće postoji)
i ovdje na forumu imamo takvu mamu i takvo dijete. da li smo samo deklarativno liberalni - ili ju osuđujemo kad ugasimo kompjutere???Hana_Sara prvotno napisa
da li je bogu važnija nečija sreća - ili inzistira na formi????
kikica je doživjela - da jedna djevojka iz njenog društva (ničim izazvana) viče za gay parom: ubijte se, za drugo niste...
kršćanski????? :? :? :?
ma o čemu pričamo???![]()
sorci, i ja se pitam o čemu pričamo?! :/sorciere prvotno napisa
Ako H_S ili bilo tko drugi ima drugačije mišljenje, (a ne izrazi ga poput Kikičine poznanice) valjda ga ima pravo imati? I pri tome biti kršćanin? Ili ne?
Ja sam također kršćanski liberal, ali moliti se za nekoga ne smatram lošim činom - kako se u ovom slučaju želi prikazati.
Ako H_S misli da te žene žive u grijehu i želi moliti za njih to je osobno njena stvar, ne vaša. I njeni stavovi su njeni stavovi - nisu vaši. I ona živi sa svojom savjesti, ne sa vašom. I odgaja svoju djecu, ne vašu.
Ne znam je li to dovoljno?
H_S je postavila pitanje kako o tom slučaju razgovarati sa svojom kćeri, a nije otvorila raspravu o stilu života te obitelji iz susjedstva. Time je bila posve fokusirana na naslov ovog topika, za razliku od rasprave koja se razvija, a koja se rasplinula u bespućima političke korektnosti, prema kojoj bismo svi bili dužni o svim stvarima misliti isto da bismo bili smatrani prihvatljivim ljudima. Toliko imam dodati onome što je napisala AdioMare.
Obzirom da nije dovoljno to što žena odgaja svoju djecu (zar ne mete u svom dvorištu, kako je gore netko spočitnuo?) predlažem da se svi skupa pomolite za griješnu H_S.
Onako iskreno i od srca pošaljite pred Gospodina molitvu s mislima kako vi mislite da H_S inače, u životu treba, a neka dragi Bog razabere i učini onako kako je volja Njegova.
Možete i mene spomenuti u istoj molitvi, jer ja je se ne libim. I prijeko mi je potrebna.
Zadovoljni?
Jeste li ili niste, laka vam noć. Ja vas ionako u svojoj molitvi sve spomenem, da ste mi živi, zdravi i veseli.
točno.Zdenka2 prvotno napisa
i to je dio koji me zasmetao. želi joj reći da je to loše - ali ne želi da malena to kaže u školi.
ili stoji iza svojih stavova - ili ne.
meni nije jasno kakve veze ima ta curica s životom svojih roditelja?
zar se onda ne bi trebalo moliti za griješnike? tj. njene roditelje? šta je mala kriva? jel bolesna?
ako se moli za malu, šta se moli za nju? šta je ona napravila
ne kužim
imamo svi pravo na svoje mišljenje, ali kad ga javno izneseš onda snosiš i moguće posljedice (osobna odgovornost) tj. razna pitanja bilo negativna ili pozitivna
pa ja bi prvenstveno radije da zivim s dvije mame nego s mamom i tatom koji se ne vole i svade....isto tako o cemu pricamo???? kakva molitva za curicu....kaj da ne postane leizba????? koje je ovo stoljece molim???? i to na forumu za mame i djecu????
ajmo prvo onda da se izbace takve mame s foruma,pa onda njihova djeca iz skola-jer kvare drugu djecu, pa takvim mamama i tatama dajmo otkaze i oni koji idu u crkve-apuno ih je-ajmo ih zapaliti na krizu i....nemrem se sjetiti vise![]()
ja sam katolkinja ali ovakvo misljenje me uzasava totalno .i strah me je da ce neki prijatelj moga djeteta jednom mu reci kako drugi prijatelj zivi s dvije mame i da je to lose!!!!
onda mi obijasnite zakaj je Bog dozvolio da se radjaju takvi ljudi?????? kaj se desilo na Noinoj arci????
i kaj sada da mom toniju kazem kako su svi takvi ljudi u grijehu,sotonisti a njihova dijeca---kaj su
uzas
ja ne lizem oltare,idem u crkvu ,,ispovijedim se s vremena na vrijeme,postujem svoju vjeru no postujem vjere srugih ljudi, postujem ateiste i agnostike,postujem hetereo i homo veze jer mi nitko nije ucinio nista nazao od homo prijatelja
i sada da budem krajnje bezobrazna_ sto i kako bi objasnila mome djetetu slucaj bratica moje prijateljice koje vise nema na ovome svijetu-on je svecenik koji ima dijete s jednom zenom,posjecuje ju ,vodi ih na more -kao prijatelj-KATOLICKI SVECENIK!!! i njega ne osudjujem jer ljudi imaju svoje slabosti,mane i vrline i kraj
kako bi taj GRIJEH objasnila i koji je veci grijeh-taj covjeka ozenjenog Crkvom i Bogom ili mame koja zivi s drugom mamom
i jos na kraju...posto su me muskarci povrijedili i iznevjerili hiljadu puta -ko garantira da se upustim u neko prijateljstvo -da mi se nebi mozda i svidjela veza sa zenom-ne znam jer nisam probala-ali ko mi to garantira
i nasoj djeci u braku i va njega je dovoljno tesko zivjeti na ovom suludom svijetu sa svim zahtjevima koji su im postavljeni zar ih trebam trovati i ovakvim stvarima
zato svi oni koji su katolici i osudjuju ovakve stvari-to je nihovo pravo-ma bez obzira na vjeru -no nemaju pravo bacati kamen na te mame
sve mame imaju pravo na svoju vezu -ali nemaju pravo pljuvati vjerenike
i slicno
ostavimo ljude u svojim vjerama i opredjeljenjima i dajmo se tu posvetimo svojoj djeci....ostavimo ove stvari ka neke druge forume
jako sam razocarana kao vjernik,katolik,samohrana majka i zena
to bi bila osudaAdioMare prvotno napisa
moliti boga da ona radi kako ja mislim da je ispravno, tj. moliti da je "prosvjetli" jer JA sudim da griješi .... zapakirana osuda u lijepe riječi ništa drugo
neka bog joij da zdravlja i sriče , njoj i njezinima
to mi je jedina prihvatljiva molitva
, sve ostale (ako nisu potrebne za ozdravljenje) su na granici osude, a ko sam ja da sudim
druga stvar da ona s kčeri moli za roditeljice te curice, oni su ti koji su u grijehu, ne mala, ona je nevina
Crkva osuđuje grijeh, ali ne i grešnika, što znači da bi te dvije roditeljice mogle živjeti u krščanstvu : smiju se voljeti ali ne i konzumirati tu ljubav
, jer koliko sam ja shvatila griješan je homosexualan sex, ne i homo-osoba
zar HS ne radi upravo to?MGrubi prvotno napisa
nije dobro pogleda ispod repajassi prvotno napisa
![]()
jep, tako ja vidim, i to mi smetasorciere prvotno napisa
:shock:jassi prvotno napisa
ja bum si razmislila jel bum opet došla k tebi na kavu...![]()
![]()
![]()
a kad sam se raspalila vec-prijavljujem se kao gresnica-moje dijete je zaceto u vanbracnoj zajednici i rodjeno kao takvo...no pater zvjezdan ga nije se libio drzati na rukama i dogovoriti krstenje...franjevci su ga krstili znajuci za mene grijesnu.....kako su samo mogli......jel!!!!!!
i neka se nitko ne moli za mene ako nije u dobroj volji....zdravlje djeteta i mene ok -ostalog se ostavite
i nije se crkva tresla kada je sveta voda klizila niz cello mog djeteta a stajali smo gresni otac i ja
bas si mislim da te stisnem gresno u ormar i ne znam tocono kaj da ti delam......... no dogovoriti cemo se...ljudi smo pa gresimo
KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE
ja ovdje ne vidim nikakvu osudu ni poziv na linc i pridruzujem se klubu liberalnih krscana2358. Nezanemariv broj muskaraca i zena pokazuju duboke homoseksualne teznje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanja ono za vecinu njih predstavlja kusnju. Zato ih treba prihvacati s postivanjem, suosjecanjem i obazrivoscu. Izbjegavat ce se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju iako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu.
pa ono koji su katolici upoznati s ovakvim stvarima ne osudjuju-mislim da neuki i oni koji ne znaju osudjuju ali njih ne treba osudjivati jer BOZE NE ZNAJU STO CINE
p.s.
sorrci casna rec nebum te ni takla koka....dojdi na kafuuuuuuuuuuuuu![]()
yassi, imam ti ja dobrog rođaka, ma duša od čovika![]()
da nam ne "skreneš" s puta
daj kaj das mila....da sorcika ostane neokaljana...ionak sam gresnica......cuj samo ne znam zakaj me sad nitko ne poklopi i sl?????
slijedeci put kad odem u crkvu prvo cu pitati jel smijemo moje dijete i ja pa cu onda uci...ili neka mi se tu odgovori
sad mi je prekodosta
evo da i ja potpišem necjepušu mgrubi.MGrubi prvotno napisa
![]()
sve to stoji, al upravo ta H_S se obratila svekolikom forumaškom puku jer je u nedoumici kako sve objasniti svom djetetu i kako se nositi sa svime što liberalan svijet nosi.Ako H_S misli da te žene žive u grijehu i želi moliti za njih to je osobno njena stvar, ne vaša. I njeni stavovi su njeni stavovi - nisu vaši. I ona živi sa svojom savjesti, ne sa vašom. I odgaja svoju djecu, ne vašu.
Ne znam je li to dovoljno?
nije mi bila namjera ulaziti u ovakve polemike, najmanje u tome što je politički korektno, nego sam fakat bila uvjerena da hani_sari dajem savjet, najdobronamjerniji savjet. moj savjet je bio - ne brigaj tuđu brigu! (i riješit ćeš se jednim udarcem i sve buduće dileme), al to se eto shvatilo kao da joj stavljam brnjicu, kao da ne smije moliti za grešne, kao da joj branim njene stavove. ma bujrum, moli ti za sve nas, ako ti je do toga, ako fakat misliš da time činiš dobro svojoj kćeri! ja osobno mislim da ona time ne čini dobro vlastitom djetetu, da previše teško breme stavlja na ta mlađa leđa, jer naivna kakva jesam, mislila sam da se o dobrobiti njenog djeteta radi, a ne o slobodi mišljenja dotične članice.
i mislila sam si nazalost da nece nitko bacit kamen na mene gresnu
Ne poznajem Katekizam kao naša pujica(pu)
ali,čitajući Citat 2358 vidim da mi moje srce dobro govori
Hvala ti draga što si stavila ovaj citat,baš mi je sjeo kako treba![]()
potpis
to buš obavila kad ti mgrubi isporuči rođaka...jassi prvotno napisa
![]()
![]()