-
dodatno vodica ili čaj??
pitanje za koje ne znam da li da postavim ovdje ili ne, ali da li da mom Josipu (još mrvicu i tri mjeseca) uz dojenje dajem po ovim vrućinama čajić ili vodicu :? ?
znam da je majčino mlijeko i voda i hrana, ali sada kad su ovi vrući dani, Josip mi se znoji jako, a na primjećujem da više sisa - svaka 3-4 sata.
sa dohranom ili bilo čime drugim nisam mislila početi još 3 mjeseca...
-
ne trebas mu davati nista osim svog mljeka. nemoj brinuti da je zedan 8) moj nije 8 miseci nista drugo osim mog mljeka okusio a bili i do afrike i u dalmaciju poo najvecoj vrucini
-
samo mu češće nudi ciku (a i sam će tražiti) - vidjeti ćeš kako će ti po ljeti prvo mlijeko biti jaaako vodeno, i ti ćeš biti više žedna da proizvedeš najbolji napitak za svojeg mališu!
andrejček je po najvećim vrućinama cikio svakih pola sata po par gutljaja.
-
-
Mamma san i mi smo prakticirali ovo sa stavljanjem gaze ili pelene kod dojenja isto zbog vrućine i znojenja
-
-
da se lakše othrvaš bakama, strinama i susjedama kad se počnu zgražati što malome ne daješ čajek
-
-
Jan i sa 18 mjeseci kada je žedan prvo traži sisati, a ako mu kažem da sačeka iz nekog razloga, onda traži vodu jer je žedan.
-
neće piti vodu. možda poije dnevno oko 30-50 ml i to na jedvite jade jer se mučim davat mu žlicom. iz bočice nema šanse, a sa žlicom mu je zanimljivo pa ga uspijem prevariti. odnedavno ne želi niti čaj. samo hoće sokiće koje naravno upola razblažim s vodom tako da baš nije sami sok. znam da sokići nisu poželjni, ali što ću raditi???? više me izluđuje koliko zna biti tvrdoglav-onako uz smješak koji kaže:"e nećeš ti mama kako ti hoćeš nego kao ja hoću, smao ti to još ne znaš", bembilo moj slatki.
pomozite mame
-
ja sam rodila usred ljeta i ne moram ti ni pričati kaj sam proživljavala sa okolinom zbog nedavanja dodatne tekućine; ali stvarno nije potrebno; nikad nije bilo ni najmanje naznake dehidracije, pratila mokre pelene- sve ok.
naravno; to vrijedi samo za isključivo dojene bebe.
cicajte i uživajte !
-
tesko je odviknut djecu od sokica , kad se jednom navuku
zato sokice ne treba ni uvoditi u prehranu ....
zaista je nabolje zapoceti s vodom, i najzdravije
-
Ja sam Julicu nudila vodu. Ali on jednostavno nije zainteresiran- tako da uz ciku ne pije nista drugo.
Tek sam mu prije par dana iscjedila sok jedne jabuke i to je popio (oko 1 dec).
Caj ((kršitelj koda)ov u filteru bez secera) mu je bljak.
-
Ne-ne !! Nikako mu ne nudi vodu jer mu nije potrebna. Svu mogucu tecnost on ima u tvom mlijeku.
-
Da se ispravim- ja sam mu vodu nudila tek nakon 6 mjeseci! Do 6 nisam nista.
On sad iam 8 mjeseci i uz ciku ne pije dodatnu tekucinu.
-
dojena beba dobiva dovoljno tekucine, kad je zedna cickat ce samo malo, kad je gladna cickat ce vise - i to je to
kad bebica pocne papati kasice, imat ce vise potrebe za tekucinom ali i tu je cicka dovoljna
ja se jos uvijek borim sa sveki da mi dijete ne napaja vodom jer zelim da sto vise cicka, jedino kad idemo u setnju ponesem vodicu i dajem mu svako malo jer je zaista jako vruce -inace doma preferiramo cicu i on i ja
cajevi i sokovi ne dolaze u obzir, to je sve puno secera
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma