Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dodatno vodica ili čaj??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno dodatno vodica ili čaj??

pitanje za koje ne znam da li da postavim ovdje ili ne, ali da li da mom Josipu (još mrvicu i tri mjeseca) uz dojenje dajem po ovim vrućinama čajić ili vodicu :? ?
    znam da je majčino mlijeko i voda i hrana, ali sada kad su ovi vrući dani, Josip mi se znoji jako, a na primjećujem da više sisa - svaka 3-4 sata.
    sa dohranom ili bilo čime drugim nisam mislila početi još 3 mjeseca...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne trebas mu davati nista osim svog mljeka. nemoj brinuti da je zedan 8) moj nije 8 miseci nista drugo osim mog mljeka okusio a bili i do afrike i u dalmaciju poo najvecoj vrucini

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo mu češće nudi ciku (a i sam će tražiti) - vidjeti ćeš kako će ti po ljeti prvo mlijeko biti jaaako vodeno, i ti ćeš biti više žedna da proizvedeš najbolji napitak za svojeg mališu!
    andrejček je po najvećim vrućinama cikio svakih pola sata po par gutljaja.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moj je samo cicao i to mu je bilo dosta (vratili smo se sa mora kad je imao skoro pa šest mjeseci , a otišao sa 4,5 mj...).
    Primjetiti ćeš da kad je samo žedan podoji znaju biti kraći i traži promjenu cike (ovu izbaci iz usta i jamra...)..znači daš drugu kako bi ponovo pio vodenasto mlijeko...Zna mali miš kaj mu treba...

Jedino ti preporučujem da pripaziš da ga ne griješ previše sa svojim tijelom po vrućinama. Mi smo dojili kad smo god mogli ležećki na ugodnoj plahtici (gazi..). Ako je bio na rukama i dojio, pazila sam na mu glava nije na mojoj koži (znojio bi se jako) već sam obavezno gazu stavila između moje ruke i njegove glavice..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mamma san i mi smo prakticirali ovo sa stavljanjem gaze ili pelene kod dojenja isto zbog vrućine i znojenja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala hvala
    ma zapravo sam tak i mislila, samo sam htjela potvrdu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da se lakše othrvaš bakama, strinama i susjedama kad se počnu zgražati što malome ne daješ čajek

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo s Lukina 4 mjeseca isli na more. Luka je iskljucivo (bez vode, cajica i sl.) bio dojen do 6 mjeseci. Nikakvih problema nismo imali ni po vrucinama. Bio je dojen na zahtjev i kad je htio malo si je gucnuo .
    Pedijatar nam je prije puta rekao da AKO ZELIMO davati vodu kupimo Janu i sl. (o cajekima nije bilo govora). Dakle, dodatna tekucina nije bila ni njegov zahtjev, a vjerojatno se samo brinuo da mu ne bi dali vodu sumnjive kvalitete. Nismo zeljeli .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jan i sa 18 mjeseci kada je žedan prvo traži sisati, a ako mu kažem da sačeka iz nekog razloga, onda traži vodu jer je žedan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće piti vodu. možda poije dnevno oko 30-50 ml i to na jedvite jade jer se mučim davat mu žlicom. iz bočice nema šanse, a sa žlicom mu je zanimljivo pa ga uspijem prevariti. odnedavno ne želi niti čaj. samo hoće sokiće koje naravno upola razblažim s vodom tako da baš nije sami sok. znam da sokići nisu poželjni, ali što ću raditi???? više me izluđuje koliko zna biti tvrdoglav-onako uz smješak koji kaže:"e nećeš ti mama kako ti hoćeš nego kao ja hoću, smao ti to još ne znaš", bembilo moj slatki.
    pomozite mame

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam rodila usred ljeta i ne moram ti ni pričati kaj sam proživljavala sa okolinom zbog nedavanja dodatne tekućine; ali stvarno nije potrebno; nikad nije bilo ni najmanje naznake dehidracije, pratila mokre pelene- sve ok.
    naravno; to vrijedi samo za isključivo dojene bebe.
    cicajte i uživajte !

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tesko je odviknut djecu od sokica , kad se jednom navuku
    zato sokice ne treba ni uvoditi u prehranu ....

zaista je nabolje zapoceti s vodom, i najzdravije

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam Julicu nudila vodu. Ali on jednostavno nije zainteresiran- tako da uz ciku ne pije nista drugo.
    Tek sam mu prije par dana iscjedila sok jedne jabuke i to je popio (oko 1 dec).
    Caj ((kršitelj koda)ov u filteru bez secera) mu je bljak.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne-ne !! Nikako mu ne nudi vodu jer mu nije potrebna. Svu mogucu tecnost on ima u tvom mlijeku.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da se ispravim- ja sam mu vodu nudila tek nakon 6 mjeseci! Do 6 nisam nista.
    On sad iam 8 mjeseci i uz ciku ne pije dodatnu tekucinu.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

dojena beba dobiva dovoljno tekucine, kad je zedna cickat ce samo malo, kad je gladna cickat ce vise - i to je to
    kad bebica pocne papati kasice, imat ce vise potrebe za tekucinom ali i tu je cicka dovoljna
    ja se jos uvijek borim sa sveki da mi dijete ne napaja vodom jer zelim da sto vise cicka, jedino kad idemo u setnju ponesem vodicu i dajem mu svako malo jer je zaista jako vruce -inace doma preferiramo cicu i on i ja
    cajevi i sokovi ne dolaze u obzir, to je sve puno secera

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •