Citiraj magriz prvotno napisa
cure nemojte paničariti... ruby je sve dobro rekla, a ja dodajem da se upravo zbog oksalne kiseline špinat MORA pripremati s mlijekom pa se onda kalcij iz mlijeka veže na oksalat u špinatu i ne dolazi do taloženja u bubrezima...
sve to pise u onom linku sto sam navela ¨

luna rocco - kao sto si primjetila... mislim (cisto logicki) da je kvaka u kalciju, a ne u rijeci "mlijeko". stoga rizino mlijeko bez kalcija pretpostavljam nema isti ucinak kao kravlje mlijeko... naravno osim ako u rizi nema kalcija samog po sebi... to ne znam :? mozda se umjesto rizinog mlijeka moze koristiti i zagrebacka voda iz pipe... ona je puna kalcija

nije nebitna informacija da se špinat ne smije podgrijavati
ovo je nesto sto je meni i moja baka trubila. da se spinat i krumpir ne podgrijavaju. tj. nesto sto sam od nje naucila, ne znajuci tada ni sama da je fazon u tim nitritima.