Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: pješčanik na Kukuljevićom trgu (Špansko)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno pješčanik na Kukuljevićom trgu (Špansko)

Primijetila sam da se na Kukuljevićevom Trgu u Španskom radilo i preuređivalo pa su na kraju zatrpali pješčanik i maknuli veliki tobogan. (to je bilo prije par dana kad sam zadnji put tamo bila, ako se nešto dosada promijenilo, isprika na starim vijestima).
    Nedugo prije sam čitala da su pješčanici u Zagrebu doslovce leglo zaraze te da su u Španskom konkretno izolirali neke grozne bakterije koje inače žive u izmetu mačaka. Smučilo mi se kad se sjetim da mi se dijete tamo igralo svaki dan!
    Inače, mali mi je unazad zadnjih šest mjeseci stalno bio na antibioticima i to uvijek zbog jedne jedine Moraxelle koja je izolirana iz nosića. Nikako je se nismo mogli riješiti. Dr je govorila da je to zbog pada imuniteta, ali nije bilo bolje ni nakon raznih kura vitamina, ehinaceje.....
    Već skoro dva mjeseca ne idemo se igrati na Kukuljevića i zasad je super, nismo šmrcnuli niti jednom. :D (Nadam se da se nećemo ureknuti).

Imate li i vi slična iskustva (molim mame iz Španskog i susjednih parkova)?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo često tamo jer živimo blizu, onaj pješčanik više nije pješčanik, naptavili su kao malu površinu sa tri nova drvca...
    Janko se baš i nije tamo pretjerano igrao, svega par puta, ali sva sreća, nikad nismo imali problema s nikakvim bakterijama...Inače smatram da je taj park na Kukuljevićevom katastrofa. Tamo je vrtić, hrpa djece, ništa nije ograđeno, a svako ,malo tamo šeta neki pas i to s ogrlicom i uredno tamo gazde prešetavaju pese iako su znakovi zabrane za iste...

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi tu živimo i iskreno nemam pojma da li bi žalila za tim pješčanikom ili se veselila što ga više nema. Navikli smo na njega jer se Miha dok je bio mali volio igrati u njemu i tada nije bilo nikakvih "živina" bar se na njega nisu ljepile. Znala sam se zezati da u njemu jača imunitet. Sad mu više nije interesantan tj. nije bio, a na ionako postoji još jedan ispred samog vrtića. Kaj taj drugi nije zaražen ? Mislim da po njemu pipi rade isti peseki i mace.
    Taj park nam je tu ispred, pa nam je nužno zlo, ali kad god možemo zbrišemo na duže ture.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je u tom pješčaniku otkad je imao 6 mjeseci, znači već 3 godine i nije u životu bio bolestan

a užasno mi je glupo što su makli pješčanik i tobogan i posadili drva

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    moj je u tom pješčaniku otkad je imao 6 mjeseci, znači već 3 godine i nije u životu bio bolestan

a užasno mi je glupo što su makli pješčanik i tobogan i posadili drva
    Pa kaj si i ti u "našem" kvartu ?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jap. već skoro 25 godina i ne dam se van

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I nemrem vjerovati da se nikako ne potrefimo u tom parku.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma možda se i potrefimo, al se ne skužimo. mada nas je teško ne skužit. ja imam par tetovaža i najčupavijeg klinca u kvartu sa ogromnim plavim očima, a naš izlazak izgleda ovako

Iiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan siđi bar jednu prečku pašćeeeeeeeeššššš

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi smo dosta često tamo, a kak se nismo srele? Pa kad vas ne poznam cure .
    Ali kad čujete i vidite trudnicu da se dere "Jaaaaaaaaanko vrati se ne idi tamo, ne trči, ja ne mogu trčati za tobom, ne idemo na autiće(one velike tano što ih mame )" ili istu koja na glas komentira peseke koji se nedolično ponašaju to sam ja 8) .
    Ninochka, baš ću tažiti istetoviranu tetu i čupavog klinca

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam happy kaj su ga maknuli! Taj pijesak je tamo još otkad sam ja hodala u Kovačić u osnovnjaka, samo je peseka 10 na n-tu više... Ja inače zazirem od tih javnih pješčanika.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neš ti. bakterije su svuda oko nas. i ja sam tamo još od prije kovačiča. od vrtića i ian skoro od rođenja i nikad nikom ništa. kaj misliš da je onaj drugi pješanik čistiji?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne, ne mislim. Svi su isti i po mom mišljenju jednako zmazani kao i bilo koji dio nogostupa, ulice i sl. Sada, mnogi roditelji klince ne puste da pužu po parku a u pješčaniku provode sate, pa tu ne vidim baš neke logike Pozdravljam roditelje čiji klinci pužu po cesti i jedu čikove, velika vjerovatnost da će im klinci bit zdraviji, ali kaj ja znam... ja ne prakticiram...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav i tebi

moj je od 6-7 mjeseci puzao po podu, po kafiću, pješčaniku, jeo pijesak, jeo kokice s golubovima s dvije godine

u životu nije bio bolestan, nikad pio antibiotik. nekoliko temperatura i par slinavih noseva

i,da, nije od one djece kojoj non stop curi nos, bili bolesni ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bok susjede

dobro pješčanik, ali tko to u Zrinjevcu mrzi tobogane? prvo su maknuli onaj drveni, sad i ovaj :?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    bok susjede

dobro pješčanik, ali tko to u Zrinjevcu mrzi tobogane? prvo su maknuli onaj drveni, sad i ovaj :?
    Mi smo "otkrili" lijep parkić u Prečkom kraj shoping centra. Nema pasa ali nema niti hlada.
    Inače je zgodan, ima dva tobogana u kompoziciji i ljuljačke s vrtuljkom. Sad smo tamo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, Prečko mi je u ovom stanju ipak malo predaleko, dok ja dođem do tamo, već bi mogla natrag, a neda mi se do parkića busom :/ .
    A kaj se tobogana tiče, ni meni nije jasno kaj su tam na Kukuljevićevom makli oba i sin me to pitao danas.
    Ali dobro, ima još tobogana okolo po kvartu...

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imate jedan mali parkić među zgradama u Drage Gervaisa, ima tobogan i par klupica, ali toliko je malen da je uvijek pun klinaca, pa čak ni ja s malenim ne pronađem slobodnu klupu. Onda odem malo dalje, isto ima jedan parkić među zgradama, imaju dvije ljulje i ona penjalica, pa se tamo po vrućinama malo rashladimo...iako, idemo samo zbog zraka, jer imamo tek 5 i pol, uskoro 6 mjeseci i vani uglavnom spavamo..

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najdivniji parkić koji smo otkrili je cca 15ak min šetnje od trga I.K. Kod crkve u Stenjevcu. Mali je, pitomi, ima drvene penjalice, klupice, one konjiće za njihanje na feder i presladak je. U super je stanju jer ljudi valjda i ne znaju za njega jer je malo uvučen.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se ne da tražiti parkiće. ja želim da mi vrate tobogan u MOJ parkić

više-manje moj. imamo mi svoj iza zgrade

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    najdivniji parkić koji smo otkrili je cca 15ak min šetnje od trga I.K. Kod crkve u Stenjevcu. Mali je, pitomi, ima drvene penjalice, klupice, one konjiće za njihanje na feder i presladak je. U super je stanju jer ljudi valjda i ne znaju za njega jer je malo uvučen.
    Mi znamo otići tamo jer nam je blizu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a ja ću samo pozdraviti cure iz kovačića

što se tiće pješćanika i parkova ista stvar i kod nas... tražimo manje parkiće u kojima nije takva gužva kao na Kukuljeviću i žao nam je da su pješćanici takvi kakvi jesu i da polako nestaju.... samo mi nije jasno zašto su maknuli onaj crveni tobogan (na drvenoj penjalici) :?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E, da, baš je sladak i imaš pravo, nema gužve (dok cure ne pročitaju post :D ).

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    E, da, baš je sladak i imaš pravo, nema gužve (dok cure ne pročitaju post :D ).
    hehe, vidjela sam neki dan taj parkić, odmah sam se sjetila Rodinog foruma i virila sam ne bi li vidjela koju Rodu :D Ali, bila je samo jedna starija gospođa sa unukom. Kako je moj malac bio kenjkav, malo sam ga dojila na klupici u tom parkiću.. lijepo je

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam danas snimila park u POS-ovom naselju :shock:
    rijetko idem preko autoputa pa nisam ni skužila prije... prekrasno nešto, bar iz auta tako izgleda...
    slijedeći tjedan sam na GO pa ću se odšetati do tamo ....

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

drage naše susjede, moj je mali još puno premali za akcije po parkovima, ali prije jedno mjesec dana 'proradio' je još jedan mali parkić u španskom, iza škole ante kovačića, kod novih zgrada u pavićevoj. čini mi se zgodan, klupe su još nove... nema pješčanika (nije mi baš bilo drago čuti za one beštije u pješčaniku na trgu kukuljevića)

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drage susjedice ima divan parkić sa deeeeeeeeeeebelim hladom u Maršanićima. kad idete od placa prema onoj zgradi što se radi što se vidi s ljubljanske ili kad idete prema rubelju skrenete desno. ima tobogan plastični s kučicom drvenom, klackalicu, ljuljačke i vrtuljak na kojem se sjedi. nama se jako sviđa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stiže novi tobogan na Kukuljević - i još nekoliko zgodnih sprava :D

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    stiže novi tobogan na Kukuljević - i još nekoliko zgodnih sprava :D
    Mi smo sad na moru, ali sam vidjela prije no što smo išli da radnici postavljaju nešto.
    Jako smo sretni!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •