Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Davati tekućinu uz dojenje?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Davati tekućinu uz dojenje?

Zanima me da li dajete dodatnu tekućinu dojenoj bebi po ovim vrućinama ili ju češće dojite i kako često? Znam da dojenoj bebi nije potrebno ništa davati ali mene muče ove vrućine i da 2-3 sata ne dobije nikakve tekućine. Ako me ne traži 3 sata, ja joj dajem cicu jer preko 3 sata mi se ipak čini previše bez tekućine.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo ponudi sisu, ionako prvo mlijeko sadrži više vode (dođe kao juha)

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kiki, ne samo da nije potrebno nista drugo osim tvoga mlijeka vec to drugo moze i nastetiti. Prvo zato jer se svakom dodatnom tekucinom remeti savrsena ravnoteza u ponudi i potraznji - jer se stvara tocno onoliko mlijeka koliko dijete siše, a popijenom vodom dijete napuni svoj mali zelucic necim sto nema nutritivnu vrijednost, a odgodi podoj koji ima.
    Druga vazna stvar je da svaka dodatna tekucina ispire zastitni film koji u crijevima stvara majcino mlijeko, a koje stiti od crijevnih infekcija.

Mame u ekstremnim klimatskim uvjetima (Afrika) isto ne moraju dodavati djeci nikakvu tekucinu osim one koju dobiju dojenjem.

Moje su dvoje djece rodjene u vrucini i nista osim dojenja nisu dobivali.

Ti radis super i razmisljas super!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj mišek je rođen prije dvije godine, prvo ljeto je samo dojio, drugo ljeto većinom dojio, zbog vrućine je slabo jeo ostalu hranu. Nije bio žedan, i nije mu ništa falilo. Sad je tek počeo piti veće količine vode (ali više ne doji, sam je prestao oko Uskrsa).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •