-
Davati tekućinu uz dojenje?
Zanima me da li dajete dodatnu tekućinu dojenoj bebi po ovim vrućinama ili ju češće dojite i kako često? Znam da dojenoj bebi nije potrebno ništa davati ali mene muče ove vrućine i da 2-3 sata ne dobije nikakve tekućine. Ako me ne traži 3 sata, ja joj dajem cicu jer preko 3 sata mi se ipak čini previše bez tekućine.
-
samo ponudi sisu, ionako prvo mlijeko sadrži više vode (dođe kao juha)
-
kiki, ne samo da nije potrebno nista drugo osim tvoga mlijeka vec to drugo moze i nastetiti. Prvo zato jer se svakom dodatnom tekucinom remeti savrsena ravnoteza u ponudi i potraznji - jer se stvara tocno onoliko mlijeka koliko dijete siše, a popijenom vodom dijete napuni svoj mali zelucic necim sto nema nutritivnu vrijednost, a odgodi podoj koji ima.
Druga vazna stvar je da svaka dodatna tekucina ispire zastitni film koji u crijevima stvara majcino mlijeko, a koje stiti od crijevnih infekcija.
Mame u ekstremnim klimatskim uvjetima (Afrika) isto ne moraju dodavati djeci nikakvu tekucinu osim one koju dobiju dojenjem.
Moje su dvoje djece rodjene u vrucini i nista osim dojenja nisu dobivali.
Ti radis super i razmisljas super!
-
Moj mišek je rođen prije dvije godine, prvo ljeto je samo dojio, drugo ljeto većinom dojio, zbog vrućine je slabo jeo ostalu hranu. Nije bio žedan, i nije mu ništa falilo. Sad je tek počeo piti veće količine vode (ali više ne doji, sam je prestao oko Uskrsa).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma