Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: vodeno

mak

Početno vodeno

Mrvica je super No ja sam malo zabrinuta jel bas ne kaka cesto to jest oko svakog petog dana i onda je stolica gusca. Inace jako puno piski a to sve mi se cini da je zbog toga kaj nemam bas puno masnog mlijeka sama voda :/ i jako curi u mlazevima i to nikak da stane!?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dok ti se ne jave mame savjetnice....
    To mlijeko koje strca i treba biti vodenasto. Ono tazi bebi zedj, u svojem sastavu ima vise secera tako da je sladje pa joj je finije i navede ju da i dalje siki. A kada siki neko duze vrijeme, e onda dodje do masnoga mlijeka. Dakle, i kada vodenasto strca, masno je negdje u pricuvi.
    Samo treba bebu pustiti da dovoljno dugo ciki pa da "dodje" do masnoga.

O kakicama znam da iskljucivo dojena djeca mogu kakati i svakih par dana (cak i tjedan dana).

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav tebi i djecici :D .
    vidim da bebica ima svega mjesec dana, pa da bi lakse shvatili o cemu se radi, ja bi te lijepo molila da odgovoris na nekoliko pitanja:
    -koliko cesto doji?
    -dajes li mu na zahtjev?
    -koliko traje jedan podoj?
    -koliko cesto mijenjate strane?
    -dajes li mu jos nesto osim sto ga dojis (caj, dudu, adaptirano...)?
    -jeste li bili na kontroli sa mjesec dana, i ako jeste koliko je dobio na kilazi?
    -izdajas li se nakon podoja?
    -koliko podoja imate u 34 sata?
    -kako izgledaju kakice?

saradadevii ti je dobro rekla o sastavu mlijeka. na pocetku je vodenasto, a tek kasnije dolazi hranjivo, masno mlijeko. to prvo mlijeko koje se tijekom dojenja najprije konzumira je obilnije, ali ima manji postotak masti i kalorija. kako se dojenje nastavlja na istoj dojci, postotak masti se povecava u mlijeku. dnevne stolice kod tako malog djeteta su pokazatelj odgovarajuceg unosa kalorija iz zadnjeg mlijeka. ne kazem da je nesto alarmantno, ali mala prilagodba u nacinu dojenja bi dovela do stalnih dnevnih kakica koje su potrebne da se vidi da dijete dojenjem unosi u sebe dovoljno kalorija.
    dobar je znak to sto kazes da mlijeko curi i ne zaustavlja se. to znaci da imas dobar reflex otpustanja mlijeka .
    za sada, dok ne odgovoris na pitanja, preporucila bi ti da unutar 2-3 sata uvijek dajes istu dojku. npr., ako je jeo u 8h, pa ponovo trazi u 9h, daj mu istu dojku. tako ce sigurno doci do masnog mlijeka. svaka se dojka treba dobro isprazniti prije nego se ponudi druga. moguce je da imas previse mlijeka, pa da kolicinski beba pojede dovoljno, ali samo prvog, vodenastijeg, i ne stigne do "kremice" pa zato ne kaka dovoljno. djecica bi u prvih 6 tjedana trebala imati kakicu svaki dan, jer se mlijeko jos uvijek mijenja iz kolostruma u pravo mlijeko. kolostrum djeluje laksativno pa bebe kakaju cesce.
    potici bebicu da dovoljno dugo doji na svakoj dojci da popije sto vise zadnjeg mlijeka. tebalo bi biti najmanje 10-12 podoja u 24 sata. doji ga na zahtjev, mazi ga pazi ga i bit ce sve u redu
    ne zelim te plasiti, ali obrati paznju na ovo sto sam ti napisala i odgovori na pitanja. vjerujem da vas ceka duuugo mjeseci uzivanja u dojenju kad mama ima takvu volju

mak

Početno bok

Bok! Da ja sam mala djevojcica i napunila sam dva mjeseca ali oduvijek sam ista. Bila sam na kontroli i na jednoj i drugoj dobila 900 grama.

- cesto na zahtjev skoro svaki sat dva
    - neki kratko traju (vecina) a neki dok ne isprazni siku
    - mjenjam tek kad skroz popapa jednu (isprazni)
    - nista drugo ne konzumira
    - vise se ne izdajam
    - morat cu izbrojat
    - kaka je tamno zuta, gušča i sluzava

Inace spavam cijelu noc od 9 do 5 a preko dana bas i ne po 15 min do po sata (ukupno oko 3 do 4 sata). Jako sam dobra, volim se nositi i smijati.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj oprosti , ja ne znam zasto sam mislila da je decko i da je mladja :D . vidis, tako ti je to kad pises a djeca ti se vjesaju po vratu .
    sve savrseno dobro radis i ne trebas se brinuti . bebica je zadovoljna, dobro napreduje i to je to.
    nakon navrsenog 6. tjedna zivota ne moraju imati kakice svaki dan. to je sve normalno.
    jeli joj mozda zacepljen nosic kad kazes da je stolica malo sluzava? jer je moguce da joj se sluz cijedi iz nosica pa je bude u kakici.
    jos jednom, ne brini se za mlijeko. radite sve za 5!
    pusa maloj curici i zagrljaj mami .

mak

Početno uf

Da malo je prehladjena.

Sad mi je lakse, hvala!!

I da pitam koliko zapravo ovisi nasa (majcina) prehrana o mlijeku (vodenom i masnom) ?? :?

Hvala jos jednom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: uf

Citiraj mak prvotno napisa
    I da pitam koliko zapravo ovisi nasa (majcina) prehrana o mlijeku (vodenom i masnom) ?? :?
    Ako se majka hrani onako kako se hranis ti, ja, i ljudi oko nas, majcina prehrana nikako ne utjece na kvalitetu mlijeka.

Da, malo se razlikuje kvaliteta mlijeka zene bushmana u africi i zene u "zapadnom" svijetu... ali ipak se ova zena u africi hrani korjenjem i zaista ima slabu ishranu... tako da se sto se toga tice, zaista se ne moras brinuti da ce tvoja ishrana utjecati na kvalitetu tvog mlijeka.

Cure su ti vec rekle - samo da potvrdim. Svaka zena ima i vodenasto i masno mlijeko. Vodensto je na pocetku podoja i sluzi za utazivanje zedji, a poslije je masno mlijeko i sluzi za utazivanje gladi i dobivanju na tezini. Znaci djetetu su potrebne obje "vrste" mlijeka da bi dobro napredovalo. Zato mi stalno napominjemo mamama da paze da ne mijenjaju dojke (lijeva -desna) pre cesto jer u tom slucaju dijete vrlo vjerojatno ne uspjeva doci do masnog mlijeka i to najcesce rezultira losim dobitkom na tezini.

Ti stvarno radis sve izvrsno :D Dobila je stvarno dobro na kilazi - izvrsno napreduje Tako da nema razloga za brigu

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je lakse, hvala!!
    ne moras mi bas plaziti jezik ako sam pogrijesila u spolu (salim se, naravno! )

koliko zapravo ovisi nasa (majcina) prehrana o mlijeku (vodenom i masnom) ??
    kolicina vodenog i masnog mlijeka ne ovisi o prehrani nego o hormonima. jedino, ovisno sto jedes moze promijeniti okus mlijeka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •