draga MOSTARKO, normalno je sto te u pocetku bole bradavice, jer su jos jako osjetljive. reci mi samo, nakon tih 10-ak sekundi normalno jede i hvata veci dio areole, ili i dalje samo bradavicu? pretpostavljam da onda dobro ulovi ako te vise ne boli, ali svejedno napisi.
pokusaj ne mazati nikakvim kremama jer ga to moze odbiti od dojke. premazuj dojke samo sa svojim mlijekom, djeluje antisepticki i odrzava normalnu vlaznost koze sto je jako bitno da ne dobijes ragade.
normalno je da tako mala bebica papa jako cesto, pogotovo sto je jos uvijek kolostrum kojeg ima u manjim kolicinama. ova druga sestra te je dobro informirala.
moram te upozoriti na razne neistine vezane za kvalitetu mlijeka. nekvalitetno mlijeko ne postoji. majka priroda se jako dobro pobrinula da u njemu postoji idealan omjer svih tvari potrebnih za razvoj i rast djeteta,ukljucujuci i antitijela kojih nema ni u najboljem adaptiranom mlijekuJel moguce da mi je slabo mlijeko ili ga nema dovoljno pa bi stalno sisao?. ne daj da te raznorazni "dobronamjerni" savjeti odvrate od tvoje zelje da dojis. vidim da vam za sada ide jako dobro
.
zasto mislis da ima grceve? da li cesto place? nosila si ga u trbuhu 9 mjeseci, i normalno je da mu je potrebna tvoja blizina. kada place, ti ga slobodno drzi uz sebe, noskaj, mazi, tako ga neces razmaziti a dijete ce biti zadovoljnije. doji ga svaki put kada trazi, makar to bilo u pocetku i svako 1/2 sata, tako sigurno neces pogrijesiti. andjelic mali....
reci mi kako je sa kakicama i mokrim pelenama? normalno je da bebice imaju 5-6 popisanih jednokratnih pelena, i obicno kakaju nakon svakog podoja jer kolostrum djeluje laksativno i tako male bebice znaju jaaaako cesto kakati.
pokusaj se sto vise odmarati, i javi kako ide.

. ne daj da te raznorazni "dobronamjerni" savjeti odvrate od tvoje zelje da dojis. vidim da vam za sada ide jako dobro
.
.
.
Odgovori s citatom