Upravo ovo što ti je Renata napisala (uvrnute usnice), bio je mali trik koji mi je otkrila patronažna i beba je sisala ko luda...renata prvotno napisa
![]()
Isto stvarno je jaaakoo bitno da bebača staviš na dojku, tu mislim..približi mu glavu na dojku..on će je uhvatiti..(kad sam vidjela kaj delaju sa mojom bebom u bolnici, želudac mi se zgrčio...ali beba je sisala....).
I pripazi još na pranje dojki..ne peri ih sa sapunima, šamponima i sl. čista voda je dovoljna i to jedanput dnevno..(inače ostaju bez zaštitnog sloja i pucaju, kupe se bakterije, itd...- rodo dojilo insturktorice bolje znaju..).
A neugodan osjećaj kod početka dojenja...svi smo prošli...čak je odmah po rođenju bio drugačiji od onog koji se odjednom pojavio nakon 2 mjeseca...
A krema? Kad je beba visila i visila na ciki, onda nakon što mi se cika osušila, ako je bila jaaakooo osjetljiva stavila sam Bepanthen mast i za sljedeći podoj cika je bila sređena....
Danas su mi bradavice tvrde i niš ne boli...a lima uživa u štipanju... :shock:
Sve u svemu samo malo strpljenja...sve će doći na svoje...cike trebaju "otvrdnuti"...![]()
Grčeve, vjeruj mi, prepoznat ćeš...kad se miš zadere, zgrada se trese.......tu najbolje pomaže tvoja blizina, ruka na bušolini i masiranje kako su cure opisale...ne daj čajeve i druge gluposti, jer :
1. sve drugo šteti flori i fauni crijeva (prvi grčevi su zato što se ista razvija...)
2. klopa na bočicu ..samo se naguta još više zraka i situacija je obično i gora...