Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Hitno krv iz uha

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Hitno krv iz uha

Prošlu subotu nakon pranja kose čisila sam s štapićem za uho mom sin i našla sam kapljicu svježe krvi .Trgnuo mi je glavicom.Večeras ista stvar samo što prije nego sam našla krv bilo je puno smole.Malecki je star 2 godine ,tjekom 1. godine nismo uopče čistili uši tako da zavučemo šapić nego samo s onim namotanim štapićima.Nakon prve godine doktorica mi je rekla da povremeno mogo očistiti i dublje jer da maleni ima dosta smole. I stvarno njemu često izlazi čak i smeđe iz ušiju.Napominjem da je malecki zdrav, nema temperaturu i skroz je ok.Molim za kakav savjet!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...nemam neki savjet osim kontaktirati pedijatra opet...- nego-mi Karlu uši čistimo s onim štapićima za bebe koji su takvi da sprečavaju dublje prodiranje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda je imao neku krasticu od grebanja, pa se strgala pri čišćenju, možda je imao neku bradavicu u zukovodu koju si otkinula, a možda si ga ozlijedila štapićem. Pa sad kod ponovnog čišćenja se ponovila ista trauma.
    Da bi znala o ćemu se radi, nema druge nego ga odvesti otorinolaringologu da pogleda uho, ili pedijatrici ako se osjeća dovoljno iskusna u tome za pogledati.
    Ali čudi me da je pedijatrica uopće savjetovala čišćenje uha štapićem.
    Uopće mi nije jasno na koji način bi se štapićem mogla ukloniti smola iz uha.
    Smola ispadne sama. Ako se stvarno začepi uho, mora se cerumen omekšati nečime, npr. otopinom hidrogen peroksida i isprati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas je ok. Ne izgleda mi bolesno možda da ipak pričekam za odlazak kod otorinolaringologa. :?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije iskustvo s klincem, ali je moje osobno. nakon jednog od tusiranja sam si ocistila uho s stapicem i odjednom vise nisam cula. u oku su mi popucale kapilare. sutradan sam otisla kod lijecnice i kad me vidjela odmah se pocela derati (inace je dalmatinka pa je takava po naravi glasna ). uglavnom imala sam dosta smole koju sam s stapicem samo gurnula u dubinu uha i napravila glupost. oprala mi je usi, mislim doslovno ne figurativno i rekla da si sad imam zapamtiti u usi se ne gura nista tanje od lakta. od tad sebi ne cistim sui, a BC samo vanjski dio s onim baby stapicima da slucajno ne dodjem u napast. pedica na zamjeni mi je jednom rekla kao da i on ima smolu u uhu i da bi to mogla ocisiti ali sam taj savjet izignorirala. dakle poucena svojim iskustvom BC-u ne cistim usi i cuje dobro, naravno ono sto zeli

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pepa23 prvotno napisa
    Danas je ok. Ne izgleda mi bolesno možda da ipak pričekam za odlazak kod otorinolaringologa. :?
    Ne znam. Da se radi o mom djetetu, sam bih pogledao u uho, koliko se može vidjeti izvana, pipanjem provjerio boli li uho i na neki način pokušao provjeriti je li sluh jednako dobar na oba uha.
    Ako bi mi se to sve činilo u redu, ne bih išao nekamo dalje (ako se ne bi stvar ponovila). Ako bi mi išta od toga izgledalo sumnjivo, išao bih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •