Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Sluz i krv u stolici

albaalba

Početno Sluz i krv u stolici

Matija ima 3 i 10 dana mjeseca. Danas ujutro je imao normalnu stolicu, a poslije nje stolicu punu sluzi i dvije mnaje mrlje krvi. Ta stolica je imala grozan miris. Inače ima atopijski dermatitis kod kojeg je u stolici bilo krvi, ali ne vidljive. To je otkriveno u laboratoriju i dermatologica je zaključila da je alergičan na neku hranu. Ja sam na strogoj dijeti pošto ga dojim i nakon 1 mjeseca se krv povukla. Ovih dana nisam ništa drugačije jela kao inače i nije mi jasno odakle krv, a posebno odakle sluz. Jeli to neki virus? Kaj se dešava? Sad čekam novu stolicu da vidim kakva bude.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovako laicki receno mislim da se radi o nekoj upali crijeva . Nasem necaku je bar takva bila dijegnoza nakon krvavih i sluzavih stolica.
    Moj savjet je ne gubi vrijeme vec odmah u ponediljak u pedijatra i odnesite stolicu na pretragu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mom petru je stolica bila sluzava do 6. mjeseca, sve dok nije počeo sa dohranom. jedno vrijeme pojavljivala se i krv u stolici (po jedna, dvije male točkice). svi nalazi su mu bili uredni i sve se sredilo samo od sebe. kakao je jako često pa je jedna od pretpostavki bila da su crijeva samo iziritirana.
    koliko često kaka? je li krv tamna ili svijetla? nalazi li se u stolici ili na površini stolice?
    je li trenutno prehlađen?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

može biti reakcija na kravlje mlijeko - ako si pojela/popila nešto što ima i tragove mlijeka i/ili mlijeka u prahu...

albaalba

Početno

blondie xx Kaka oko 2-3 puta na dan. Nije to bio puno krvi. Onako kao dvije trakice milimetar široke. Bila je svijetle boje i na površini stolice. Nije prehlađen. Tu i tamo kihne.
    bebelina uopće ne konzumiram kravlje mlijeko jer sam na dijeti zbog njegovog atopijskog dermatitisa.
    No nakon toga nije više imao ni sluzi ni krvi :? Nemam pojma. Mislila sam ak se ponovo pojavi da idem doc

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja beba je sa 2 mjeseca imala takvu stolicu, sa dvije točkice krvi, nosili smo stolicu na analizu, dobilirezultate za tjedan dana!!!! i svi su bili negativni(nesznam salmonela, esherihia...itd), dakle dijete je imalo crijevnu virozu i stolica je bila česta(češća negi inače, sluzava. zelenkasta i jako smrdljiva, a nakon 10tak dana se sama vratila u normalu. za umirenje brige savjetujem ti da ipak od pedijatrice tražiš uputnicu za laboratorij, ali moguće je da nije ništa. da je išta, za tjedan dana ćeš već znati(budući da je kod nas trebalo za testiranja trebalo tjedan dana

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bongica prvotno napisa
    moja beba je sa 2 mjeseca imala takvu stolicu, sa dvije točkice krvi, nosili smo stolicu na analizu, dobilirezultate za tjedan dana!!!! i svi su bili negativni(nesznam salmonela, esherihia...itd), dakle dijete je imalo crijevnu virozu i stolica je bila česta(češća negi inače, sluzava. zelenkasta i jako smrdljiva, a nakon 10tak dana se sama vratila u normalu. za umirenje brige savjetujem ti da ipak od pedijatrice tražiš uputnicu za laboratorij, ali moguće je da nije ništa. da je išta, za tjedan dana ćeš već znati(budući da je kod nas trebalo za testiranja trebalo tjedan dana
    mikrobiološka analiza traje 5 dana - znači ako se danas donese uzorak stolice i postavi, tek za 5 dana se može imati rezultat (mikrićima toliko treba da narastu)...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj albaalba prvotno napisa
    Kaka oko 2-3 puta na dan. Nije to bio puno krvi. Onako kao dvije trakice milimetar široke. Bila je svijetle boje i na površini stolice. Nije prehlađen. Tu i tamo kihne.
    ma vjerojatno je neka kapilarica malo prsnula pri naprezanju, to je sve normalno. a što se sluzi tiče, ne znam... eto ja sam brinula mjesecima zbog toga i sad mi se čini da sam brinula bez razloga. ako dijete napreduje i normalno se ponaša mislim da nemaš razloga za brigu.

albaalba

Početno

Hvala cure :D Ono je bilo izolirano. Od tada normalno kaka. Bez sluzi, bez krvi i bez smrada. Uobičajena senfasta stolica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •