Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: zatvor kod dojenog djeteta

lafica

Početno zatvor kod dojenog djeteta

Cure moja prijateljica ima problem.
    Ima sincica starog 10 dana zadnja cetiri dana nije imao stolicu ona ga doji a patronazna je uvjerava da mu da zasladenu kamilicu :shock:
    Molim vas neki link da joj isprintam i da je uvjerim da je patronazna u krivu.
    Ja sam joj vec objasnjavala da dojena djeca nemogu imati zatvor ali ona hoce nesto konkretno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam našla tekst o davanju čajeva tako malim bebama, pa ako će pomoći: Čajevi

Nisam savjetnica, ali nama je uvijek pomagalo kad bi bebač došao do zadnjeg, masnijeg mlijeka. Onda bi se pokakaooo! Mislim da bi dobro došlo da tvoja prijateljica rijeđe mijenja strane kod podoja, da bi maleni mogao doći do tog masnijeg mlijeka.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tako mala bebica morala bi imati stolice,
    i to vise puta dnevno.
    cajevi joj ne trebaju.
    neka proveri polozaj u kome doji,
    da beba pravilno hvata dojku,
    treba dojiti bebu na zahtev,
    nikakve dude ni bocice.
    takodje se mora odmarati,
    redovno uzimati tecnost i jesti.
    rodin sos telefon vikendom radi celi dan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bez panike cure. Meni je gastroenterologica rekla da je normalno da dojena djeca nemaju stolicu i do 10 dana. To je sve u ranicama normale. NIKAKVE ČAJIĆE!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

htjela sam napisati "Granicama normale" sorry

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj Tomo je imao problema sa stolicom,ali je bio nešto stariji,oko 2mj.
    Prvo je kakao svaki 3dan,pa se to znalo razvući i na 7-8 dana.Pedijatrica mi je rekla da ako je sve u redu,ako maleni nema nikakvih drugih smetnji da je to u redu,malo masirati trbušćić i onako nogicama malkoc tiskati trbušćić i to je to.No međutim to i inije baš pomagalo,pa sam na kraju popustila nagovaranjima i dala zašećerenu kamilicu i nije to baš pomagalo,tako da smo rijetko,ali kažem jako rijetko znali staviti čepić.
    Pokušaj na pretražniku potražiti,čini mi se da je Thora išla kod homeopata sa svojim malcem i da je puno pomogao kod istog problema.
    Ali kamilica je definitivno bez veze,poslije mi je bilo žao što sam mu je uopće dala.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako malene bebe kao beba tvoje prijateljice trebale bi imati i nekoliko stolica dnevno, barem u prvih 6 tjedana života. Neka mu ne daje zaslađeni čaj, ako i pomogne ovaj put to ne znači da će beba imati uredne stolice nadalje, samo može zakomplicirati stvari ili još i više ulijeniti ta mala nerazvijena crijeva i crijevnu floru, pa da i ubuduće ne može kakati bez "laksativa".
    Kod djece koja su isključivo dojena nakon tih prvih 6 tjedana tolerira se i po nekoliko dana (čak i 10-tak) nekakanja, ali sve ostalo mora biti ok- 6-8 popišanih pelena, veselo dijete, uredno spavanje, opće stanje zadovoljavajuće...
    Pošto je ovdje ipak rječ o tako maloj bebi, upitajte naše savjetnice za pomoć- SOS telefon- a ovako nabrzinu ja bih savjetovala da mama pokuša s prehranom koja nju otvara i s većom količinom tekućine- pa će možda preko mlijeka pomoći bebi. (suhe šljive, žitarice, jogurt, jabuke..kompot od voća..)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moj Stjepan je evo jučer napunio 5 mjeseci, i u tih 5 mjeseci sigurno nije kakio više od 20 puta. prvih 10 dana života svakodnevno, a odonda je počeo produljivati, te od kojih mjesec dana života kaka svaka dva tjedna. naravno, isključivo dojimo, on napreduje više nego odlično, već ima 9 kila. doktorica nam je rekla da je to sasvim OK, tako dugo dok mu je trbuščić mekan, dok je općenito zadovoljan, dok prducka (znači da crijeva rade). on jednostavno troši sve što unese.

no i ja MM smo ipak brinuli te smo kontaktirali pedijatricu u bolnici da bi nam ona ponovila istu priču. majčino mlijeko je u potpunosti probavljivo, te se može iskoristiti bez nastajanja "otpada". (osim naravno mokraće) i da ne treba nikakva voda ni čajići, dalje isključivo dojiti. ritam će mu se promijeniti s početkom dohrane. isključivo dojena djeca ne mogu imati zatvor.

ZAKLJUČAK: probajte manje brinuti, a više uživati u nedostatku pokakanih pelena!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo dugo duuuugo imali kakanje utorkom. svaki utorak, samo utorak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo dugo duuuugo imali kakanje utorkom. svaki utorak, samo utorak

Mi smo jedno vrijeme kakali utorkom i nedjeljom, ali sada se to poremetilo... Nekada čak bude svaki dan pa se baš iznenadim 8) !

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lafica, neka ti prijateljica nazove SOS.

Cajevi ne mogu pomoci, a u ovakvom bi slucaju mogli biti posebno stetni.

Ali zato bi trebalo s njom mozda malo proci polozaje, tehniku i sl. pa bi bilo dobro da nazove osobno i malo poprica sa savjetnicom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mozda bi mogla pojesti nesto sto nju otvara, npr sljive, marelice ili nesto slicno. Caj od kamilice nama nikako nije pomogao, ali je zato uvelike pomoglo kada ja pojedem marelice npr.

Inace, meni je pedijatrica savjetovala caj od kamilice ( sto mi je isto bilo malo cudno, ali nakon 5 dana bez stolice, sam popustila)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem malo ovu temu jer imam sličan problem. Ali stvar je u tome da moja mala plače i grči se i ne može spavati jer se nije pokakala. Imali smo 4 dana pauze pa smo probali s kamilicom, toplomjerom, masiranjem i na kraju je tek čepić djelovao. Ali od onda opet ništa. Djete se jadno muči i napinje ali ništa se ne dešava osim prdenja. Kako ne spava nema snage ni jesti kako treba. Isključivo je dojena.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam napisati da se ja ubijam u kompotima od šljiva, krušaka, pijem čajeve i vodu u ogromnim količinama, jedem jogurt i žitarice. Pazim da pojede jednu dojku do kraja...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tibice, zaboravih, koliko ti je stara beba?
    Meni se cini da sve radis OK.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja rodica ne smije piti Donat, jer maleni odmah ima proljev
    pa pokušaj popiti Donat (2dcl, cca)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Beba ima danas 29 dana. Jučer smo bilikod pedice. Kaže da je to normalno. Meni ju je žao gledati kako se muči, a znam da nije dobro stavljati čepiće tako maloj bebi. Rekla nam je da dođemo opet u ponedjeljak na vaganje jer ne dobiva dosta na težini pa ako do onda ne kaka ću ju pitati što da radim.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda ipak ne dobija dovoljno masnog mlijeka.
    Je li dovoljno piski (6 puta, po barem 30 ml urina u peleni)?
    Kako si sigurna da ti isprazni dojku? Po osjecaju?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A kako da budem sigurna? Pustim ju dokle god hoće cicati istu i unutar 3 sata ako želi joj dajem istu. I počnem sljedeći podoj s onom s kojom smo završili zadnji. A i budu mi skroz mekane nakon podoja.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve dobro radis.
    Koliko je dobila na tezini (porodjajan, koliko je izgubila i kada, koliko sada ima)?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Porođajna je 3160 g. Otpuštena iz rodilišta s 2900 a jučer je imala 28 dana i 3320 g.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ponekad pomaže i topla tkanina (pelena, ručnik) prislonjena na trbuščić ili jednostavno polijevanje toplom vodicom po trbici pri kupanju. Sretno i šaljem maloj ribici!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tibice, ona ti dobro napreduje. Znaci, sve radis dobro.

Mozda bi mogla, kad osjetis da je trbuh muci, skinuti iz pelene na pola sata ili sat, tako da je slobodna s nogicama i da se malo opusti. Umotaj je u tetru i nosi ili, ako lezi, stavi ispod nje nepromocivu podlogu. Probaj je staviti da lezi na stomacicu, mozda preko tvojih koljena - nadji polozaj koji joj pase i u kojem se najmanje muci.

Inace kad joj stavljas pelenu pazi da izmedju pelene i njenog stomacica bude 1 prst lufta, da je ne steze. Prilikom previjanja mozes joj dodatno staviti malo vise kremice na cmar, tako da kad kakica izadje da joj izadje lakse.

Ne znam sto bih ti jos rekla. I nas je to mucilo. Radila sam ovako kako sam ti opisala i tjesila sam se da sve mora prije ili kasnije izaci i da je bolje ako izadje prirodno - svako namjerno provociranje moze rezultirati dodatnim problemima.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala puno. Probat ću tako danas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •