Citiraj MGrubi prvotno napisa
ti "sušni" dani, kako izgledaju?
Probudim se i osjetim da je to "taj" dan jer nemam onaj osjecaj da cice nešto rade, da se nešto u njima dešava. I tako, uspiju izdrzati jutarnja dva obroka dok se ne isprazne od noći i onda T bude gladan, pokusava nesto izvuci, krene jedno 15- 20 gutljaja i to je to. Onda mu dam drugu i u njoj ista kolicina. Onda on ili nateže (sad više ne želi) ili odustane i rasplače se ako je pospan ili se počne igrati ako je razbuđen. Ako je pospan onda ga razbudim da prestane plakat i pokušavamo ga nečim okupurati i dotle se ja izdajam i pijem. Nakon sat mu probam dati opet i uvaliti izdojeno, koje popije ako je pospan pa ne skuži da sam mu cicu zamijenila bočicom a ako skuži se razbudi i ne bude ništa od toga. Tako cijeli dan. Ako navečer odspava par sati onda oko 10 uspije nešto pojesti, taman da ne bude previše gladan. Pelene budu popišane sa "zakašnjenjem", tj tek nakon par dana kad se vec mlijeko vratilo znaju biti suhlje nego inače. A dok nema mlijeka budu popišane ove prve do popodne a onda ostale slabo. Osim sveg navedenog ja budem uzasno nervozna zbog toga jer uvijek imam dojam da se vise nece vratiti mlijeko aposebno me toga sad strah jer idu topli dani, on je jako hiperaktivan i stalno se znoji a neće da pije nista osim iz cice pa me trta da ne dehidrira.
jel su u određenom razdoblju (puni mjesec i tako to..)
kad izdajaš?
Pa ovisi. Danas nisam bas previse jer sam unatoc tome da ne vuce drzala njega jedno sat i po na cici. Spavao je i tu i tamo bi samo povukao. Inace se izdajam najcesce nakon neuspjelog dojenja jedno sat vremena. Navecer se izdajam najvise i tad uspijem prikupiti najvise mlijeka. Pokusavala sam skuziti po kojem principu mlijeko nestaje ali nema sanse, svaki put drukcije. Nisam primijetila to za mjesec, a i desava se u prosjeku svakih 7 dana. Predzadnji put je trajalo 3 tjedna i to sam provela doslovno s njim na krevetu i mislila sam da cu poludit. Ali tad je htio natezati sisu a sad ne želi. Gledala sam da li ima veze mozda s hranom pa sam jela puuuno i nista, pa sam pila jako jako puno i opet nista, samo odjednom nestane. Mislila sam da nije zbog prehrane jer jedem dosta zacinjenu hranu ali isto nije jer sam jedan period jela smao lešo i isto je nestalo. Nisam pametna.
kažeš da primjenjuješ jednu sisu unutar 3 sata, kako? da li daješ lijevu, pa slijedeći podoj lijevu i kad je odbije prebaciš na desnu?
Lijeva, pa ako je jos puna nakon tri sata dajem opet lijevu i kad je isprazni dam desnu i tu pojede recimo do pola pa opet nju ponavljam dok je ne isprazni. Doslovno sam shvatila ono s praznjenjem do kraja.
koliko napreduje na težini?
Kad je bio onaj strajk cica od 3 tjedna, taj je mjesec dobio 1,15kg i ostala sam :shock: :shock: :shock: Koliko je dobio sad ovaj nemam pojma, ali zadnji put kad sam ga vagala to je biolo negdje na pola puta do 4 mj i bio je dobio oko 50dag. Izasao je iz rodilista s 4160, prije dva- tri tjedna je imao 7200.
tvoje sise, dakle, mogu proizvesti dovoljno mlijeka, i onda ... par dana štrajkaju?
Točno tako. Nakon toga mi treba neko vrijeme da se opet vratim na jedna cica jedan podoj i tako to traje nekih 5-7 dana i onda ispocetka.
šta bi moglo prouzročiti takvu reakciju :?
Ne znam. Prije sam mislila da on loše siše jer je bio uspavan od žutice, pa je to prošlo. Pa sam mislila da su skokovi. Pa je i vrijeme skokova prošlo. Sad nemam pojma jer ne vidim ama baš iakvu razliku između dana prije nego se dei to da nestane mlijeko i ostalih dana kad jede dobro. Recimo ovaj put je jeo super 7 dana i u petak navecer vidim da cice opet prestaju raditi, stvara se manje i ne osjecam ih kao inace (iglice, bridenje, bockanje kad se mlijeko stvara) i ujutro suša.
izbjegavaj peršin (može smanjiti proizvodnju)
dan prije štrajka sisa , jel se dešava šta drukčije?
Ok, inace jedem persin ali vise necu.
Kao sto rekoh gore, nista posebno. Prije bi mi se znalo ucuniti da je mozda losije pojeo iz jedne cice ali to ne moze biti tako da toliko djeluje na sve skupa. E da, jos nesto. Karakteristicno je da mi uglavnom krene od jedne cice. Jedna bude skroz prazna (i to cesto ona koja je inace bolja!) i onda kako ta ne radi moram poceti cesto davati drugu i onda se sve pobuca. Inace cini mi se da su jako osjetljive na promjene intervala dojenja. ako se jednom probudi ranije a inace to ne radi- slijedeci dan moze doci do pogorsanja stanja. Ali to nije jos dovoljno istrazeno pa nisam sigurna je li zbog toga.
ako si anemična, jel uzimaš kakvo dodatno željezo?
Ne, ali nisam ni kontrolirala krvnu sliku. Inace ne jedem meso ni mesne preradjevine, jedino tu i tamo ribu. Sve ostalo jedem.