Citiraj vertex prvotno napisa
Dakle, ja bih na tvom mjestu sigurno: prestala izdajati, dojila ga češće (ako on želi), ali ne tako da je stalno na sisi jer ja mislim kako mi mora navući mlijeko, uopće ne bih razmišljala jesu li sise punije ili praznije (ili bih se barem pravila sama pred sobom da o tome ne razmišljam). Ne bih se tako čvrsto držala rasporeda dojki, ako je jedna gotova, dala bih drugu. Mislim da je važan tvoj dobar filing pri dojenju. Meni osobno nikad nije bio drag osjećaj sisanja iz prazne dojke.
Sto se tice nerazmisljanja o tome jesu li pune ili ne... upravo taj osjecaj praznosti me tjera na razmisljanje o tome. Kad mi pocne vući na tako prazne cice, to mi je grozno i imam pavlovljev refleks na to: "o ne, opet". To je najgori osjecaj koj istovremeno tako nervira jer je neka glupa bol koja tuče u mozak i istovremeno zivcira, uz to, i on se zivcira jer bude gladan pa to skuzim i zgrcim se, tako da nekako ne mogu ne misliti.
Inace se ni ja ne drzim rasporeda dojki i ako se jedna isprazni dajem drugu ali prvu najprije ispraznim do kraja. Mozda bih stvarno mogla probati prebaciti ga prije nego dođe do ovog skroz praznog dijela. I filing mi je super kad su pune, ali kad su prazne... i
Pokušala bih staviti težište na druge aktivnosti (igru, šetnju..). I onda bih nakon tih 10- 15 dana pogledala rezultate, odnosno koliko je dobio na težini. Ako te strah dehidracije, nauči koji su znakovi da bebi nedostaje tekućine tako da znaš to prepoznati ako se dogodi.
Probat cu ovo s nekim drugim aktivnostima jer cu inace prolupat. NIsta normalnog ne radim otkad sam rodila. Zapravo, najcesce sam samo doma, a inace sam skroz hiperaktivni tip. Najprije me ubila ona bolnica, pa neke probleme koje je imao s bakterijom u mokraci, pa dojenje i glavobolje nakon dolaska kući cijelih mjesec dana, bolno dojenje prvih mjesec i po dana, stalne krize mlijeka i tako... da ne nabrajam.
Ono cega me najvise strah je to da ce mi mlijeko nestati i da ga necu imati kako nahraniti jer ne zeli jesti na bocu. Ispada da stalno paničarim radi tog dojenja ali mi od početka dojenja nismo imali kontinuiranih sedam dana da je sve bilo u redu s tim. Od samog pocetka imam zastoje, prije sam ih lakse podnosila jer je on bio voljan natezati cicu, a i nije bio odviknut od boce pa bih mu ugurala izdojeno ali ovo sad me ubija jer on ne zeli nista osim cice, i to pune a i nadala sam se da ce to proci s vremenom i sad sam zapravo jako razočarana.
Češće na prsi, pa koliko je, je. On bi posisao sve s jedne strane za 2-3 minute, toliko da bih jedva iscijedila kap. Onda druga strana. Ako bi htio još, vratila bih ga na prvu, tu bi se već nešto stvorilo.
Cijeli bi podoj trajao 7-8 minuta, najviše. I onda u šetnju!
Meni se ne stvara kad su mi ovakvi dani. Kad pojede ono sto izlazi morao bi dulje natezati da nešto nadođe. Ali probat cu ovo sa setnjom. Danas je jeo više puta, ali nisam ga stavljala tako često kao inače. Do 14h je bilo mlijeka u jednoj pa sam ga hranila svaka tri sata, a nakon toga svakih sat- dva jer je bilo jako malo. Desna uopće ne radi. Uspjela sam mu uvaliti oko 75ml na bočicu kd je zaspao- našla sam neku koja više liči na cicu.
Napisala sam kako bih ja u takvoj situaciji postupala.
Ma super si napisala i baš ti hvala, nikad mi nije trebalo ovoliko podrške kao sada.