Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 165

Tema: hitno- help!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aj sad da raskrinkam sbuczkow
    bile smo popodne vani i ona meni ide pokazat kako NEMA mlijeka. stisne cicu a ono mlaz pola metra udalj :shock: nisam pretjerala majkemi

molim vas sve koje pratite ovaj topic, koliko je kod vas uobičajeno da mlijeko tako štrca udalj... ja sam to u svom dojilačkom stažu doživila svega možda par puta :/

razuvjerite nju... ili mene

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iskreno nikad nisam mjerila domet

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    iskreno nikad nisam mjerila domet
    nisam ni tražila rezultate mjerenja u centimetrima... ma znaš šta sam mislila

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod mene je to malo, inače šiklja po par metara. A i bio je jedan mali mlazic a inače ih je 16.

Danas sam bila vani gotovo cijeli dan i popodne se nije baš najeo, a navečer i ujutro je bilo ok. Jeo je recimo duplo manje nego inače.
    Nisam se izdajala. Sto jos...e da, bolje se osjecam.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

inače 16 :shock:
    pa kak ih uspiješ izbrojit :?
    ja nemam na obje toliko...ni blizu...možda sve skup 8??!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    Mislim da si uspjela u tome .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj Mayaa prvotno napisa
    Mislim da si uspjela u tome .
    A ja htjela zeni pokazat kako mi ima malo mlijeka. Ali to je STVARNO malo. Inace, cice mi funckioniraju tako da on jede kad tako idu mlazici ali se onda isprazne i treba im par sati da se napune. Nema kod mene da mlijeko stalno izlazi. Naprosto imamo drukcije cice. Ma zvat cu vas kad bude jedan sušni dan pa ćete vidit..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U biti, htjela sam reci da kad imam imalo mlijeka da uvijek izlazi u mlazu, nikad ne "kapa".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    inače 16 :shock:
    pa kak ih uspiješ izbrojit :?
    ja nemam na obje toliko...ni blizu...možda sve skup 8??!
    Ne znam je li baš 16 jer ih nikad nisam uspjela dobro prebrojati jer ih je previše , ali sigurno više od 8 na jednoj..

(inace, poslala sam ti sinoc pp, jesi ga dobila?)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Inace, cice mi funckioniraju tako da on jede kad tako idu mlazici ali se onda isprazne i treba im par sati da se napune.
    tebi se čini da su prazne, ali mlijeka u njima uvijek ima i stalno se pomalo stvara. bez brige, one uspješno obavljaju svoj zadatak i kad "ne idu mlazići" - dapače, mlazići su vodeno mlijeko koje taži žeđ a ono hranjivo izlazi kad se malac mora malo potruditi i kad ne štrca udalj. ne mora šikljati po par metara, to nije pokazatelj da su dojke "dobre". pokazatelj ti je tvoje dijete koje očito dobro napreduje. čini mi se da si na dobrom putu, odi van, šeći, pričaj, kupuj... i doji bez velikog razmišljanja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i doji bez velikog razmišljanja.
    Ov je valjda najbitnije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo hrabro!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

samo hrabro!
    A valjda sam hrabra (ili glupa) kad ga mogu toliko dana drzati gladnog. :/
    Znam da mi sad vise ne vjerujete na račun onog "mlaza" ali na te dane uistinu nemam (dovoljno) mlijeka.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ti ne vjerujem na račun koliko tvoj mali dobiva!!! i moj sad ima manje popišane pelene poslije jutra....pogotov dok su vrućine..još se i znoje...al, vidim da se ok ponaša...iako, zna bit i mrzovoljan... meni kapa vrlo često...i to kak ms ivy reče masno mlijeko!!... ja se svom malcu načudim kak to uspije izvuć... stvarno se treba potrudit... a kad je sisa punija...onda je mlaz...ma ne zabrinjavam se...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga sbuczkow, redovno pratim sve sto pises i na ovom i na drugim topicima. Pomalo vidim sebe u ovome sto citam. Bebice su nam tu negdje moja starija 7 dana. Ja sam sebe na poctku UBIJEDILA da nemam mlijeka i naravno okrenula se adaptiranom a nastavila se izdajati. Dojenje nam nikad nije krenulo. Dok nisam skontala da je to sto izdojim sasvim dovoljno. Tako i danas, dakle samo smo na MM, iako na flasicu ali bolje i to.
    Pomirila sam se, jedva, s tim da ne dojim. Ali ovaj put sam sebe UBIJEDILA DA MLIJEKA IMA.
    Nekako imam osjecaj da ti sebi pravis blokadu u glavi, nema nema nema....
    Kreni govoriti joj koje mlijeko sta je ovo... pa ja sam prava mljekara.... i tako.... upalit ce.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajde nadam se da ste je uspjele uvjerit

jer meni mlijeko onako kao u nje šiklja samo ako su cice prepunjene, svega par puta u ovih 8 mjeseci. a ipak sam maju othranila 6 mjeseci isključivim dojenjem

šta znači, kod tebe mlijeka ima i ako se mene pita, teče u potocima

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i doji bez velikog razmišljanja.
    Ov je valjda najbitnije.
    ovo su ti jako dobri savjeti.
    ja sam jedna preanaliticka osoba koja sve zeli izanalizirati iz svih mogucih kutova i prouciti sve "istine", ali kod dojenja sam zacudo bila vrlo spontana. (na moju srecu )

nakon knjige "stillbuch" lothrop, prije poroda i razgovora sa jednom jako dragom LLL savjetnicom, moja se glava spojila s onim "spontanim" u meni.

i dojenje je bilo tako lako, lijepo, nikada ni jedna upala, zastoj ili bilo sto slicno. nikakvo izdajanje niti sto drugo.
    vesela beba koja raste i napreduje i to je to.
    necu ti ni reci da mi nismo dobivali kilu i pol na mjesec. puno manje. ali uz pametnu pedijatricu ni to nije bio problem.

ovo sad nije pledoaje da se covjek ne informira, trazi savjete ili slicno.
    samo jedan od mnogih pogleda na stvari.

drzi se i samo naprijed.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sbućkov (tako ja tvoj nick čitam)
    Tako mi je super ovaj topic radi tvoje iskrenosti.
    štreberice jedna, ne gledaj samo cice, glavu gore i piči u šetnju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i u šoping
    da ne zaboraviš

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    sbućkov (tako ja tvoj nick čitam)
    cz je inače "č" ali prihvatiti ću i ovu tvoju interpretaciju..
    Tako mi je super ovaj topic radi tvoje iskrenosti.
    hvala
    štreberice jedna, ne gledaj samo cice, glavu gore i piči u šetnju
    Je, to mi je nova taktika. hvala vam

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj roro prvotno napisa
    Kreni govoriti joj koje mlijeko sta je ovo... pa ja sam prava mljekara.... i tako.... upalit ce.
    i tebi
    Ući će i tebi ta cica bebi u usta jednog dana.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ja sam jedna preanaliticka osoba koja sve zeli izanalizirati iz svih mogucih kutova i prouciti sve "istine", ali kod dojenja sam zacudo bila vrlo spontana. (na moju srecu )

Ma meni ako nije sve apsolutno savršeno onda nisam zadovoljna. A ovome sam se posvetila s matematičkom preciznošću i nije mi jasno zasto šteka ako sve radim po propisima.
    Evo ja se tek učim ne analizirati toliko...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro, kako se onda čita tvoj nik?
    Ja čitam Zbuckov

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja isto ili nekad ZBUĆKOV, ma odakle ti samo taj nik :? .
    A nema nam Zbućkova dala se u setnju i soping kako smo savjetovali.
    Ah da, jos sam ti nesto htjela reci. Ja sam iz Sarajeva ali smo cesto dolazili u Split, i najdraze nam je bilo radnim danom oko podne nekad u proljece sjesti na Bace ispijati picence, nigdje nikoga a tamo desno pise ALA GUSTA... to nam je bila nirvana totalna. E sad ti fino lijepo odi tamo zavali se, sisu napolje i ima da nadode ne u potocima nego u morima... :D
    I bas si sretna sto si tako kraj mora, uh alaj ti zavidim. :D
    Nadam se da je prosla kriza i da je vec bolje

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma meni ako nije sve apsolutno savršeno onda nisam zadovoljna. A ovome sam se posvetila s matematičkom preciznošću i nije mi jasno zasto šteka ako sve radim po propisima.
    Evo ja se tek učim ne analizirati toliko...
    kuzim te .
    ja sam prilicni "covjek glave". ali u nekim trenutcima glava "smeta".
    pa je treba malo "uspavati". i pustiti da se svemir i glava "spoje".

dojenje povezi ne sa matematickom preciznoscu 2+2,
    vec sa sferama vise matematike, teorijom vjerojatnosti, integralima i teorijom kaosa.
    nadam se da kuzis sto mislim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dojenje povezi ne sa matematickom preciznoscu 2+2,
    vec sa sferama vise matematike, teorijom vjerojatnosti, integralima i teorijom kaosa.
    Je, ovo s kaosom pogotovo.

Sto se nicka tiče, već sam negdje to napisala bila- s mi je prvo slovo imena, a buczkow- prvih (zbrojite vec koliko) slova od bivšeg prezimena (poljskog- je, tata je Poljak ). To mi je bio uvijek username na hinetu pa mi je najlakse za zapamtit. A i kad sam se upisivala na forum, mislila sam da je to samo username a da cu nick izabrati kasnije, ali sam se zeznula pa je tako ostalo.
    Čita se sbučkov, a može i zbučkov (i ja tako čitam )

A nema me jer sam jučer bila cijelo poslijepodne u šetnji, vratila se tek u 9 navečer. Kriza je bila popodne ali nije ni htio tad jesti (bas super), tako da nije jeo od dva i po do devet navecer. Zato se obžderao prije toga tijekom cijelog jutra a onda opet navečer. Danas su malo ispuhane ali on nije nesto pretjerano ni zainteresiran. Valjda je to to- onaj kaos, mislim.
    Eto svima.
    A da, danas idem i u šoping, idem si kupiti prve hlače nakon sto sam rodila jer jos hodam okolo u trudničkima. Ali naprosto mi je ostao preogroman trbuh nakon poroda da bih u išta stala.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

šta te briga, bar si sigurna da se na forumu neće pojavit nick sbuczkow2

pusti krize, jednostavno mu odbij pomagat u nacicavanju. jer ja sve mislim da oni nekako znaju kad proizvodnja opadne pa se nakače nacicavat x puta po noći. evo mene jučer i danas, nabildana sam u poprsju do čiste trojke
    dama zadnje dvije noći jede svaka tri sata, ko novorođenče

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sbuczkow, ne znam da li si vozacica, ali dojenje ti je ko voznja auta- u pocetku razmisljas: ok, sada cu skrenuti, pa moram dati zmigavac, pogledati u retrovizor, provjeriti mrtvi kut, ubaciti u nizu brzinu, zakociti, zaokrenuti volan...evo ga, sada vozim malo ravno.....ali, ocu li ostat bez benzina?? neces, upalit ce se rezerva i onda ces imati 50km fore.
    tako u pocetku razmisljas- beba je gladna, oce jesti, koju sam joj dojku zadnji put dala, koliko je vremena proslo od zadnjeg podoja, trebam li mijenjati strane, u kojoj pozi cu dojiti, da li pravilno hvata, kakve su usne, da li su izvrnute, da li brada dotice dojku, a nos, ide li LD, koliko puta, guta li.....jel gotova? pa imam li dovoljno mlijeka, ima li soor, ima li grceve....

i onda se ulovis da vozis, pricas, razmisljas, pjevusis i pitas se: kad smo prije skrenuli ovamo?

htjedoh reci, da s vremenom neke stvari pocnes raditi automatski, instinktivno, refleksno, bez razmisljanja i tek tada ces osjetiti kako je sa tebe pao ogroman teret i tek kada prestanes razmisljati "sta i kako sada" i prepustis svome tijelu da to radi "za tebe" moci ces u potpunosti uzivati.

zato, spusti prozore, odvrni najdrazu si pjesmu i uzivaj dok ti vjetar mrsi kosu

(ne znam da li je i koliko postova u medjuvremenu postano, morala sam uspavati Leu)

i da, ucini nesto za sebe- soping hlaca je dobar potez. moras zadovoljiti svoje potrebe, usmijeriti paznju na sebe, bar na tren. moras ti biti zadovoljna, to je temelj svega. odi na npr. tretman i masazu lica. something.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure, hvala. Vi ste pametne.
    Leonisa, super pjesnički post.
    Inace, ne gledam vise na sat i dajem mu cicu koju mi se daje, ne ispraznjavam je do totalnog sušila i zasad je puno ugodnije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zato, spusti prozore, odvrni najdrazu si pjesmu i uzivaj

jutros na Ritam radiu, bila emisija čitanja dnevnog tiska
    tema: krave vole Olivera
    da, prave krave-muzare na farmi
    naši farmeri išli provjeriti hoće li muzika povoljno utjecati na krave, pošto su skužili da kad su pod stresom daju manje mlijeka (čudna buka, novi ljudi...)
    puštali im domaću zabavnu: Coloniju, Magazin, Banfić, Tonija .... ali najbolje su reagirale na Olivera, količina izmuženog mlijeka se znatno povećala

dakle sbuczkow
    Olivera na zvučnike, malog na sisu i ideeeeš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vuaha ha ha ha
    genijalne ste

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    dakle sbuczkow
    Olivera na zvučnike, malog na sisu i ideeeeš
    Znaci ako pocuri na Olivera dokazala sam da sam u proslom zivotu bila krava

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo me nazad.
    Daklem, od zadnjeg pregleda (29.5.) je dobio izmedju 20- 25dag. To je 15 dana; on sad ima 4 mjeseca i petnaest dana. Otkad smo se zadnji put dopisivale nisam izdajala niti radila ista drugo s cicama osim dojila ga kad hoce. Stanje je bilo takvo da je 7 dana bilo mlijeka napretek i onda opet 6 dana slabije. To je zadnjih 6 dana. Ujutro recimo bude onako ok, popodne jako lose i onda navecer uspije nesto pojesti. Takvi su bili ovi najlosiji dani, a danas je malo bolje i najeo se jako dobro ujutro, popodne opet slabo (on skoro pa ne jede "nista" izmedju podne i osam) i sad se navecer dobro najeo. Sad, izgleda da se moram pomiriti s ovakvom situacijom i nacinom dojenja a pitanje vama glasi: sto mislite da li je njemu to dovoljno sad kad su ovakve vrucine i kad su mu potrebe za jedenjem i pijenjem sve vece?

Prije je dobivao oko 200g tjedno, sad se to ocito smanjilo, ali jos uvijek dobiva na tezini, dakle po tome izgleda da bi trebalo biti u redu? Mayaa ga je bas vidjela nekidan nakon par tjedana i kaze da se udebljao, meni se isto cini da se malo zbucio. On izgleda i ponasa se ok, osim sto dosta spava, ali to radi i inace, pelene mu u susne dane jesu dosta suše nego inače ali ipak piša... Eto, takva je situacija, pa sad vas molim da bacite svoje strucne komentare.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa što bi ti htjela?? pelene jesu suše, al ipak piša... ipak dobiva na težini...ipak je zadovoljan...ipak spava...ipak ne vrišti.... ipak nije dehidriran.... ma to je SVE od zraka!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zmaj.........................

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zmaj, ja sam traljava u pisanoj riječi, hvala što si tako lipo sve sročila da mogu potpisat

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neće ti sad ni dobivat na težini kao prije. trebala bi sad nać di sam pisala ali negdi u tom periodu maja je dobila nešto jadno, tipa 500 grama u mjesec i po :/
    i računaj s tim da težina zna stagnirat pa onda u dan dva fijuuuuuuuuu
    jesu mu potrebe veće ali ima i bolji cug

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajde dobro kad vi tako kazete.
    Inace, jucer sam ga izvagala kod te prijateljice poslije nekog kratkog i glupog dojenja (ono , dala sam mu nesto na zub) i moram priznati da me iznenadilo da je uspio izvuci oko 90 ml u tako kratkom vremenu. Mayaa- to sto se tiče tog "cuga".
    ...A bobro onda, znači moram se pomiriti s nezadovoljstvom u dojenju ali i s činjenicom da ipak mlijeko neće nestati samo tako. Ma baš ne volim te cice kad se tako prave pametne!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...A dobro onda, znači moram se pomiriti s nezadovoljstvom u dojenju ali i s činjenicom da ipak mlijeko neće nestati samo tako. Ma baš ne volim te cice kad se tako prave pametne!
    Hoćeš reći da si sad shvatila da možeš biti zadovoljna dojenjem jer mlijeko neće nestati tek tako?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što bi tek naša draga s kad bi Tvrtko dobija ni nepunu kilu u 3mj???? ko moj od 3-6mj... pa jopet...kad sam se skulirala, udri brigu na veselje... ipak ima 9kg

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hoćeš reći da si sad shvatila da možeš biti zadovoljna dojenjem jer mlijeko neće nestati tek tako?
    Dobra!
    U jednu ruku uistinu da, ali ne bih imala nista protiv toga da mogu lezati, dojiti i da mlijeko curi u potocima. Ovako je ipak frustrirajuce kad beba vuče u prazno pa boli i onda jos na kraju on nezadovoljan jer je gladan.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, to te razumin. U svakom slučaju, prati ga i ne zabrinjavaj se "preventivno".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Je, to te razumin. U svakom slučaju, prati ga i ne zabrinjavaj se "preventivno".
    U principu se nisam ni zabrinjavala preventivno, osim sto mi nije bilo jasno to za mlijeko pa sam se mislila da bi moglo nestati. A smetalo bi me tek kad bi se desilo. Prevetnivno je bilo ono "sto ako" (sad nestane) , kako cu ga hraniti kad ne zeli bocu.

Usput, pa ti si u splitu?! Nisam to ni skuzila dosada. Di si?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Usput, pa ti si u splitu?! Nisam to ni skuzila dosada. Di si?
    Jesam, mislim da sam se zbog lokal patriotizma i javila ovdje, inače baš nisam od davanja konkretnih savjeta o dojenju kad postoje savjetnice.
    A di sam? Pa na poslu! Zezam se...Živimo kraj Općine. Gledala sam vam slike kad ste se našle na Baćama, ali mislim da meni više paše da virtualno ostane virtualno, nekako sam oprezna po tom pitanju. I malo licemjerna, gušt mi je gledat tuđe slike, ali svoje ne stavljam. A i ovako vas mogu ćirit iz prikrajka!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A da probam s oksitocinom u spreju? Je li to podize proizvodnju mlijeka ili samo pomaze da lakse izadje ono s to vec postoji?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pomaže otpuštanje il bi bar trebalo...u rodilištu mi davali...nisam prijetila efekt

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zmaj dobro kaze, pomaze otpustanju postojeceg, da bolje curi. To tebi ne treba, bebac ocito dobro vuce, svejedno mu je je li "prazno" ili "puno".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •