Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: auto sjedalica za izlazak iz rodilišta

Datum pristupanja
    May 2005

Početno auto sjedalica za izlazak iz rodilišta

Drage forumašice !

Evo ja otvaram novu temu , naime zanima me dali se beba smije izvesti iz rodilišta u auto sjedalici , naime ja sam prije nekoliko dana na poklon dobila Bubu auto sjedalicu da dijete od 0-18 mjeseci iako emamo auto . Mama mi je rekla da če mi dobro doći za izlazak iz bolnice a i kod kuće da mi maleno bude u mojoj blizini .
    Od susjede sam pak ćula da male bebe nebi smjele biti u tim auto sjedalicama već da moraju ležazi na ravnom . Sada sam u dvoumici pali da još kupim i nosiljku-kušaru (onu platnenu ) iako smatram da te nosiljke nisu baš najsigurnije s obzirom da su od platna jedino im je dno čvršće . Na žalost kolica koja sam dobila nemaju u kompletu tu košaru (Bubu ) .
    Molim vas za savijet .
    Puno hvala . Velike puse svim trudnicama i njihovim bebicama u tibicama .

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

autosjedalica se preporuča samo u autu
    ona je dizajnirana da zaštiti dijete u slučaju nesreće

za šetnje u kolicima, po kući i sl preporuka je da dijete leži na potpuno ravnoj podlozi, sve dok se ne uspije samostalno podići u sjedeći položaj, a to može biti i 9 mj

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vlatka, vidi ovaj topic.

Bebe se od rođenja u automobilu voze u ispravno montiranoj autosjedalici, okrenutoj suprotno od smjera vožnje.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja kupila chiccova kolica 3 u 1 i uz košaru dobila pojas kojim se veže beba u košari i još neke pojaseve za pričvrščivanje košare u autu.
    Pa mogu li ja u tome bebicu dovesti iz rodilišta i koristiti naravno i dalje?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

košare su isključivo za bebe s poteškoćama disanja (uglavnom nedonoščad).
    svi ostali od prvog dana moraju biti u ispravno montiranoj AS okrenutoj suprotno od smjera vožnje

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Čemu još služi košara ?
    Ipak bih je voljela koristiti kad sam je već kupila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za vožnju u kolicima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je iskreno jako ružno kad se beba nosi iz bolnice u nekoj sjedalici, bilo kakve vrste...pa tako je mala...kud već onda sa njom tamo.i još je povežu sa ramenima, ajme.....

ajde ju nosite u rukama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa možeš u rukama do auta, ali u autu mora u AS

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[/b]Lutonjice ova moja košara ima ispod jedn veliki vijak koji kad se vrti podiže ležaj u košari gotovo u položaj autosjedalice.
    Čemu to služi?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Htjela sam samo ime podebljati,a ono obrnuto ispalo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bi trebala pitati nekog tko ima ista kolica.
    mislim da to služi samo za podizanje naslona, ništa drugo (vidjela sam na nekim kolicima)

ajde postavi to pitanje na podforumu Autosjedalice

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Na Chiccovim kolicima taj vijak služi da možeš malo odignuti podlogu, odnosno zakositi, ali to tek sa dva -tri mjeseca. Ja imam ta kolica i košara nam je služila za duuggee šetnje kolicima. Mateja sam rodila u 5 mjesecu tako da je do 10-11 mjeseca (dakle njegovih 5-6 mjeseci) bio u košari, a onda smo košaru maknuli. AS bila je isključivo za auto, te je svega nekoliko puta bila montirana na kolica u slučajevima kada bi zaspao u autu a negdje smo išli. Tada bi ga samo preselila.

Platnene košare - POMODNI REKVIZIT ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU.

A djete na rukama u autu - NAJVEĆA GLUPOST KOJU MOŽETE PRIUŠTITI SVOM DJETETU.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj OLGA prvotno napisa
    meni je iskreno jako ružno kad se beba nosi iz bolnice u nekoj sjedalici, bilo kakve vrste...pa tako je mala...kud već onda sa njom tamo.i još je povežu sa ramenima, ajme.....

ma ne radi se o ružno - lijepo - to se jednostavno mora!

moja mama je bila u stanju euforije kad su dosli po mene u bolnicu - tolike da je na povratku doma skoro izazvala nesreću - bilo je stvarno ozbiljno, jedva jedvice je zakocila.

I zato beba uvijek, uvijek u autosjedalici, a po mom mišljenju posebno iz rodilišta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se sa lutonjicom do auta na rukama...naravno

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam zasto ti je to ruzno ... jucer sam cekajuci na SD vidjela bas preslatku sliku sretne obitelji ... tata nosi bebicu u narandasto-plavoj sjedalici , a za njim ide braco od kojih 4 godine, vuce za sobom vrecicu koja je veca od njega i pjevusi 'beba, bebica, beba' poskakujuci s noge na nogu, a za njima ide nasmijana mama.

Ja se uvijek nasmijem kad vidim da dolaze po bebe sa sjedalicama, jer mi je naprotiv ruzno kad dodu s onim platnenim kosarama ... prvenstveno zbog sigurnosti a i nekako mi se ipak cini da je bebacu udobnije u sjedalici nego u toj kosari u kojoj kao da je na brodu pa ga valja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno je najljepše za sve uključene iznijeti bebu u naručju iz rodilišta. tako smo mi učinili s margitom
    sa zarom nam to uopće nije palo na pamet, kažu ti "donesite jastuk/ košaru/ AS" i ti to automatski doneseš, uopće ti ne padne na pamet nešto drugo :/

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bebu u ruke, pa još ako je tu braco ili seka, pa do auta, a onda u AS.....
    Košara je za šetnju....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    stvarno je najljepše za sve uključene iznijeti bebu u naručju iz rodilišta. tako smo mi učinili s margitom
    sa zarom nam to uopće nije palo na pamet, kažu ti "donesite jastuk/ košaru/ AS" i ti to automatski doneseš, uopće ti ne padne na pamet nešto drugo :/
    Baš tako

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

tonina, kosara ti je super za duge setnje s malenom mrvicom. Mi smo s nasom principessom bili satima vani u kosari i ona je uzivala u voznji s kolicima i u kosari je najsladje spavala. Bilo je jos dosta frisko kada smo ju prvi puta odveli u setnji pa smo je fino mogli ususkati jer je u kosari skroz bila zasticena (imamo BeBe Confort kolica).

Uzivajte!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

al kako cu ja to minijaturno stvorenje utrpati u tu kosaru?
    bojim se da ce se sav strgati.
    jos pogotovo kad znam da mu za kicmu to nije dobro!

mi smo dobili kolica sa kosarom, sad se pitam sto ce mi ta kosara ako je to samo za taj put do doma i ako onda moram cekati par mjeseci da beba smije bez griznje mamine savjesti u nju pa na vozikanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od kud ti ta informacija?

ako onda moram cekati par mjeseci da beba smije bez griznje mamine savjesti u nju pa na vozikanje.
    žao mi je što tako misliš. moje obje kćeri su se svakodnevno vozile u autu od svojih prvih dana nadalje.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj OLGA prvotno napisa

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    al kako cu ja to minijaturno stvorenje utrpati u tu kosaru?
    bojim se da ce se sav strgati.

mi smo dobili kolica sa kosarom, sad se pitam sto ce mi ta kosara ako je to samo za taj put do doma i ako onda moram cekati par mjeseci da beba smije bez griznje mamine savjesti u nju pa na vozikanje.
    Joj, joj, joj

Nemojte da vam netko napuni glavu s glupostima.

Autosjedalica 0-9 je prilagođena novorođenčadi i nije štetna za kičmu. Naravno, ne može dijete cijeli dan biti u tome (pa neće valjda netko novorođenče stalno držati u AS), ali sat-dva može bez problema.

Osim toga AS je predviđena za vožnju u autu, a ne za "držanje" djece (ajme kako ružna riječ). Položaj u kojem je dijete u AS je za njega prirodno (sjetite se položaja u maternici), u istom takvom položaju je dijete kad ga držite na rukama - samo što mu je naravno kod mame ili tate udobnije, toplije i lijepše.

Poanta, djeca su za to da ih mazite i čuvate, a ne da ih držite u AS, ali u vožnju autom NIKAKO na rukama, u košarama ili slično, več isključivo u AS.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puščice, samo zamisli da tu sjedalicu nismo dizajnirale ni ti ni ja, nego ekipa stručnjaka.
    niti jedan od velikih proizvođača si ne bi mogao dopustiti da pri oblikovanju nečega tako važnog i neizbježnog ne sudjeluje tim ortopeda, fizijatara i tko zna kojih još struka.

ako će te utješiti, kada je Roda počela raditi na povećanju svijesti oko AS, otišle smo na razgovor kod najboljih fizijatara i pedijatara u Hrvatskoj i odgovor je bio jednoznačan: u autu dijete mora biti isključivo u autosjedalici.

imported_tičica

Početno

Zbog čega je tako nužno da beba bude u autosjedalici , a ne na rukama ??
    ..pa kaj nismo svi prije bili na maminim rukama na zadnjem sicu..
    i - da li se isplati kupovati prvo sjedalica za bebe?
    pa kasnije sjedalice od jedne godine do nekih 5-6?
    i koliko puta se zapravo beba vozi u autu prvih 6 7 mjeseci ???...pa da se zbog toga treba kupovati ta prva sjedalica za male bebe ??

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AS rules!!!!
    pogledajte našu sličicu izlaska iz bolnice u AS u potpisu Princess Greta
    i sestra u bolnici nas je pogledala s osmjehom,
    a Greta je uživala i nije ni glas pustila od kad smo je stavili u autosjedalicu pa sve do kuće!
    Sigurno je sigurno!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tičica prvotno napisa
    tičice, vidi http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33174
    Da.
    i koliko puta se zapravo beba vozi u autu prvih 6 7 mjeseci ???...pa da se zbog toga treba kupovati ta prva sjedalica za male bebe ??
    A sto ako te bas taj jedan put kad si sjela u auto neki ludak pukne i odleti ti dijete kroz sajbu i od njega ostane... mozes li si zamisliti? Jesi li spremna preuzet taj rizik?

Ako mislis da se neces voziti u autu ama skoro uopce, osim mozda u nekim specificnim situacijama, te zelis izbjeci trosak kupovine autosjedalice, onda osiguraj da autosjedalicu, za one prilike kada cete ipak sjest u auto, posudis od nekog kome vjerujes (da im je sjedalica ispravna) i tko ti zna pokazati kako sjedalicu postaviti u vozilo te bebu vezat u nju.

Autosjedalica - uvijek i bez iznimke.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

po meni je kosara iz "trio" modela nesto sasvim drugo od auto sjedalice! odnosno sluzi za kolica, i namjenjana je za setnje. kotacic je za podizanje dijela podloge, i to dijela gdje je glavica bebe (mislim da su spominjali nekih 30 stupnjeva kao pravilno za spavanje). AndrejaMa, vidim da ti spominjes podizanje podloge tek kasnije (malo me sve to zbunjuje jer su meni rekli da je to bas za tek rodjene bebe najbolji polozaj :? )

auto sjedalica - iskljucivo za auto, i to od prvog dana

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne mogu ne primjetiti da ima dosta, nazovimo to, neinformiranih cura!
    Kako uopče možete i pomisliti ne stavit dijete u AS!?! :shock:
    Držati dijete na rukama u vožnji!?! I žene su u polju prije rađale pa ajmo i mi sad opet tako.
    Sorry,al morala sam to reći jer neke stvari mi ništa ne može opravdati.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pri sudaru sa brzinom od samo 50 km na sat dijete koje je na majčinim rukama i ima 5 kilograma svoju težinu udvadesetostručuje!
    Daklw 5 kg x 20 = 100 kg
    koja majka u trenutku sudara može na rukama zadržati 100 kg??????
    Ili će joj dijete poslužiti kao zračni jastuk!!!!!!!! Pa će ona ostati manje ozljeđena, a jastuk !!!
    eto, pa si vi mislite

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mimoza prvotno napisa
    Ne mogu ne primjetiti da ima dosta, nazovimo to, neinformiranih cura!
    Kako uopče možete i pomisliti ne stavit dijete u AS!?! :shock:
    Držati dijete na rukama u vožnji!?! I žene su u polju prije rađale pa ajmo i mi sad opet tako.
    Sorry,al morala sam to reći jer neke stvari mi ništa ne može opravdati.
    moram ovo potpisati u potpunosti, a i ovaj post dolje-pa barem cure koje su na netu ne bi trebale biti neinformirane :shock: :shock:

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U toj prvoj sjedalici (0-9 ili 0-13) se beba vozi do godinu dana starosti, okrenuta unatrag (dok ne ispuni sve uvjete za prelazak u veću tj. 9-18, okrenutu prema naprijed). Mi smo se vozili skoro svaki dan. Normalno da se isplati, čak i da smo se vozili svakih mjesec dana nekud.

O tome da li je bolje na maminim rukama u vožnji ne treba dalje ni komentirati. Oni koji su se vozili na maminim rukama i nisu preživjeli na žalost nisu tu s nama da nam kažu koliko im je bilo udobno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A joj ...
    Daj si probaj zamisliti kaj bi se dogodilo s dijetetom pri sudar ako ga držiš na rukama? Možeš li to zamisliti?

kaj nismo svi bili na maminim rukama na zadnjem sicu.
    Znaš ti koliko ja osoba znam koje su zvog toga danas invalidi???
    A uostalom da li uopće možeš ondašnji promet uspoređivati današnjim i jednoga fičeka koji može voziti max koliko? sa recimo današnjim autima i današnjim brzinama?
    da li se isplati kupovati sjedalica za bebe
    A da li se isplati riskirati život djeteta za 1000kn koliko bi dala za sjedalicu u kojoj se beba može voziti i do godine dana?
    I nemoj sada pričati kako vi pazite u prometu i sl. Koliko je već cura tu s foruma imalo sudar, a netko drugi je bio kriv...Imam u daljnjoj obitelji jedno dijete, sada je to već veliki dečko, koji je invalid jer ga je mama držala na krilu, a znaš koliko su brzo vozili? 30km/h.
    koliko se često beba vozi u autu prvih nekoliko mjeseci?
    Dovoljno je da ide jednom negdje a ići će i češće. Mi smo se često vozili negdje, kod mog brata, mojih , MM-obih u Viroviticu, na more, na izlete, kod pedijatra....I vjerujem da se i drugi dosta često voze negdje

Baš me štrecne kada ljudi razmišljaju kao ti [/b]

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovakvog je mišljenja i moja sveki... :? Moram priznati da ovako nešto mogu izjaviti samo ljudi koji su imali naprosto puku sreću da im se nikad ništa ni jednom nije loše desilo u prometu (daj Bože da nam je svima tako i da nam funkcija AS NIKAD ne zatreba !!!) i oni koji nemaju običaj razmišljati po čistoj logici, a to je da si samo probaš dočarati scenarij u kojem samo naglo prikočiš pri brzini od 40 na sat držeći malu bebu u rukama potpuno slabašnu, nježnu i nezaštičenu i izloženu svim mogućim zakonima fizike, a da pri tome ne moraš ti biti krivac nesreći i da je dovoljno samo jednom da se tako nešto dogodi...

imported_tičica

Početno

hvala na odgovorima..
    o.k. o.k. shvatila sam
    a morala sam pitati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a morala sam pitati
    I neka si pitala. Cure su malo skočile na zadnje noge jer stalno trubimo o važnosti autosjedalice tu na forumu, ali vidim da si ti ovdje nova i da imaš samo par postova pa mi je jasno da nisi znala.

Pohvalno je što si se došla informirati, tvoja bebica ima sreću što ima tako brižnu mamu koja sad zna kako je najbolje zaštiti od prvog dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa evo, margita se svaki dan vozi barem dva puta (vozimo zaru u vrtić i idemo po nju), bili smo na moru već 2 puta, stalno idemo nekom u goste autom...
    daklem u svojih 90 dana vozila se barem 200 puta u autu

imported_tičica

Početno

eh, da...
    na neckermanovom katalogu sam vidjela sjedalicu za male bebe za 500 kn ( a u ostaloj redovnoj prodaji po dućanima su po 1000 kn i nešto)
    pa me zanima da li je ta sjedalica u redu i na šta se treba obratiti pažnja kod kupnje iste... :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Najvažnije je da ima certifikat koji potvrđuje da sjedalica zadovoljava minimalne sigurnosne kriterije.
    Prošvrljaj tu na forumu rubriku Autosjedalice, pogledaj temu o velikom testu autosjedalica koju je proveo HAK pa ćeš vidjeti okvirno što je sve bitno i manje bitno kod autosjedalica.
    Postoji i brošura udruge Roda sa svim informacijama o autosjedalicama, ali na žalost ne znam link, možda ti se javi netko tko zna, pa da si isprintaš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, da...
    na neckermanovom katalogu sam vidjela sjedalicu za male bebe za 500 kn ( a u ostaloj redovnoj prodaji po dućanima su po 1000 kn i nešto)
    pa me zanima da li je ta sjedalica u redu i na šta se treba obratiti pažnja kod kupnje iste... :?
    Najviše ti se isplati zaletiti do Brežica. Ja sam tamo u Baby Media Centru kupila Maxi Cosi Cabrio za 790 kuna (plaćeno tolarima, of kors). Još odbiješ merverštojer...I dobiš fantastičnu sjedalicu za relativno ok cijenu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Švedica prvotno napisa
    Postoji i brošura udruge Roda sa svim informacijama o autosjedalicama, ali na žalost ne znam link, možda ti se javi netko tko zna, pa da si isprintaš.
    Evo ga: Autosjedalica - uvijek i bez iznimke!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •