Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: platnene i crvenilo

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno platnene i crvenilo

evo nas nazad s mora gdje smo tjedan dana koristili jednokratne (jer mama nije dovoljno ispeglala karticu da ima platnenih za cijeli tjedan bez pranja )
    u platnenima smo vise manje od pocetka i vrlo cesto nam je problematicna lijeva prepona na kojoj se javljaju crvena podrucja i fleke, cak nekad malo djeluje i nateceno. ja to mazem nevenovim uljem - nekad se povuce, nekad opet eskalira, ali uglavnom je prisutno u manjoj ili vecoj mjeri. pelene presvlacim svaka 2-3h.
    no sad nakon tjedan dana jednokratnih - a s njima su fleke gotovo odmah nestale i nisu se pojavljivale cijeli tjedan - danas smo obukli platnene i ponovno mu je sve crveno
    sto da radim? ne kuzim zasto se to uvijek javlja na lijevoj preponi i nigdje drugdje. mislila sam da su mu mozda pelenice preuske pa da ga tu zuljaju, ali onda bi to bilo i na desnoj, zar ne? :?
    necemo valjda morati odustati od platnenih, to bi ubilo moju ekolosku dusu koja uziva u sminkanju s platnenima :/ (iako bi to mozda razveselilo neke kolekcionare, i kod nas se nakupilo dosta zgodnih primjeraka )

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Matej je isto znao dobiti osip od platnenih pa sam mu nabavila one svilene liner koje mu stavljam po noci i mogu ti reci da pomazu.
    Kako je bilo na moru? Jesi surfala?

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Soni prvotno napisa
    Matej je isto znao dobiti osip od platnenih pa sam mu nabavila one svilene liner koje mu stavljam po noci i mogu ti reci da pomazu.
    Ma meni se ovo ne cini kao osip, nego vise kao nateceno - mozda vise piski na tu stranu (tak mu pimpac ide ) pa tu bude vlaznije pa se koza paca u mokraci :? to je moja 'strucna' interpretacija

off topic:
    Citiraj Soni prvotno napisa
    Kako je bilo na moru? Jesi surfala?
    jesam, cak 3 puta ali nas je pisonja ubio u pojam, pokazao je da zna biti cak i zahtjevniji neg inace cujemo se za setnju...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na kojoj temp. pereš pelenice i koliko praška stavljaš?

Ja sam sve probleme riješila otkada sam počela prati pelenice na 70 temp. ( nikako ispod ) i stavim na punu mašinu pola čepa tekućeg deterđenta...

guza se maaaalo zacrveni ako Dori tete u vrtiću ne promijene pelenicu na vrijeme kada se pokaka, ali to je stvarno jaaaako rijetko

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, da i kada smo odlučili krenuti s platnenim pelenama, jednokratne smo totalno izbacili, a u nestašici čistih pelenica su nam poslužile tetra u kombinaciji sa švedskom pelenom. 8)

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja perem na 60 i s vrlo malo praška, sve po pravilima. ali ne bi ni u tome trebao biti problem, jer ja uvijek isto perem, a crvenilo dolazi i odlazi...
    a za jednokratne smo se odlučili jer uz kolica, AS, ogroman kofer za nas troje, surf opremu i slično, stvarno nije bilo jos mjesta za vrećurdu platnenih pelena jedva da je stao i ovaj paket jednokratnih 8)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i margitu je mučilo crvenilo i brinula me ista briga o odustajanju.

kod nas je stvar riješilo obavezno pranje pod mlazom vode kod svakog mijenjanja pelene. znači, pranje vodom i vatom - crvenilo, pranje pod mlazom vode - nema crvenila. nije mi baš to jasno :? , ali tako je. i mažem ju pavlovićevom.

crvenilo se javi samo ako ostane u pokakanoj peleni, ali to brzo nestane.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo update: nocas sam namazala bepanthenom i do jutra je vec bilo bolje... vidjet cemo kak ce biti dalje...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj miš se zacrveni kada je bolestan: baš mi se čini da ako ima neki virus u organizmu da mu to ili oslabi kožu ili je mokraća agresivnija. Onda ga obavezno malo namažem Bephanten masti i biram pelene s flisom. I sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Moj miš se zacrveni kada je bolestan: baš mi se čini da ako ima neki virus u organizmu da mu to ili oslabi kožu ili je mokraća agresivnija. Onda ga obavezno malo namažem Bephanten masti i biram pelene s flisom. I sve 5.
    oslabljen mu je imunitet.
    zara je jedno vrijeme svako malo imala neke pikice i crvenilo po piši, a svi nalazi ok, pedijatrica pojma nije imala o čemu se radi. i onda nam je dermatologica otkrila : kod pada imuniteta često dođe do crvenila/ upale. a kod zare je taj pad imuniteta bio povezan s rastom zuba - kad su zubići nicali, piša se crvenila....

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    oslabljen mu je imunitet.
    zara je jedno vrijeme svako malo imala neke pikice i crvenilo po piši, a svi nalazi ok, pedijatrica pojma nije imala o čemu se radi. i onda nam je dermatologica otkrila : kod pada imuniteta često dođe do crvenila/ upale. a kod zare je taj pad imuniteta bio povezan s rastom zuba - kad su zubići nicali, piša se crvenila....
    mozda je i to, u zadnje vrijeme stalno trlja desni, mozda se polako guraju zubici van

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vjerojatno je i kod nas ista stvar kao i kod Lutonjice. Otkad su zubići ubrzano krenuli van, pojavile se prvo gljivice a unazad par dana i crvenilo kod guze. Točno u tih 10ak dana (tijekom kojih je izašlo 4 zubića).
    E sad, ja joj mažem s kremom koju smo dobili za gljivice, a pelene - hoće li početi manje upijati zbog toga, to je stvarno njihov problem. Nadam se da neće jer mažemo u tankom sloju i samo 3-4 puta na dan.
    Crvenilo na guzi je vjerojatno od jednokratne po noći. Jaaaaako puno piški noću i ne znam kako bi platnena to popila. Jedino da ju po noći presvlačim par puta (a onda se mogu pozdraviti sa njenim spavanjem). Kako vaše guze po noći funkcioniraju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

deblja platnena plus dodatni deblji uložak i dobre zaštitne - nikad nije procurilo, a u jednoj peleni je bila i po 12 sati noću

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi stavljamo deblju fitted pocket u koju umetnemo tetru i jedan mali uložak koji smo napravili od ručnika. On stvarno puno piški i rijeeetko kad nam procure.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •