Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ortopedske cipelice

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Ortopedske cipelice

Molim vas da mi napišete vaše iskustva. Pošto dijete ima pravo na ovjerenu doznaku za ortopedske cipelice svakih 6 mjeseci, kako ste rješavale potrabu za dodatnim parovima. Naime, sumljam da su maloj djeci dostatna samo 2 para godišne. Jel postoje neke "ljetne" tj, malo otvorenije ortopedse cipelice?

Moja je malena prije 2 mjeseca (imala je 11 mjeseci) dobila ortopedske cipelice. Tada još nije ni stajala na nogama, ali je ortoped rekao da ih mora nositi kad se bude počela dizati na noge radi obavljene operacije stopala. Ni dan danas još samostalno ne hoda (iako se diže i hoda uz našu pomoć), a cipelice su joj skoro male (neću ni spominjati kako su uništene od puzanja). Osim toga, kako je sada toplo, noga joj se skroz znoji u njima jer su to klasične, zatvorene i povišene cipelice. Ja bih joj sada nabavila nove, ali ne znam kako. Zar je jedina mogućnost da ih damo napraviti bez ovjerene doznake i platimo 1200,00 kn :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi sami kupujemo i plaćamo ortopedske cipelice :/
    Na doznaku, kad je dobijemo, a inače sami. Istina, ne plaćamo 1200 kn nego "samo" 800. Mogu reći samo: imamo sreće što to možemo platiti, jer ima i onih koji to ne mogu.
    Što se tiče obuće za ljeto, kod Valeka su nam prošle godine, a i ove, napravili vrlo dobre sandalice s antivarus-kalupom (kakav trebamo i za obične ortopedske cipele). Zatvorena peta, zatvoreni prsti, a na ristu su malo otvorenije, radi luftanja, i kopčaju se dosta visoko u gležnju, na klasičnu kopču, tako da nogica čvrsto stoji. Istina, Andrej u takvim "sandalicama" nije prohodavao, nego ih je nosio kad je već bio itekako siguran na nogama. Za prohodavanje je nosio prave, zatvorene, visoke ortopedske cipele (i opet je imao sreće, jer je prohodavao ujesen).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tanja_b Zar ste sve ortopedske cipelice do sada radili kod Valeka? Mislim da sam u tvojim postovima pročitala da na Šalati priznaju njegove cipelice i na doznaku. Koliko im treba da izrade cipelice?
    Znači, i ortopedske cipelice mogu imati malo "prozorčića" . Naravno da bih i ja uzela zatvorene pete i zatvorene prstiće (čak i kad bi maloj bilo sve u redu sa stopalom), ali bitno mi je da imaju barem malo rupica.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zeko prvotno napisa
    tanja_b Zar ste sve ortopedske cipelice do sada radili kod Valeka?
    Da, nakon konzultacija s dva ortopeda koji nisu iz Klaićeve I stvarno smo zadovoljni njihovim cipelicama.

Za izradu ortopedskih cipelica čeka se oko dva tjedna (možda koji dan kraće). I ako želite Valeku, zadnji rok dokad primaju narudžbe je 20.6., jer im majstori početkom srpnja idu na godišnji (friška informacija od prije par dana).

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure, molim vas savjet ili informaciju,

trebali bismo se naručiti kod nekog ortopeda da joj pogleda nogice i eventualno napiše doznaku za ortopedske cipelice koje bismo uzeli kod Valeka (po preporuci fizioterapeutice).
    Kojem ortopedu da idemo, u Klaićevu, ili?

Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako želite cipelice od Valeka, nemojte ići u Klaićevu, nego na Šalatu. Ako je stvar samo u doznaci, naručite se kod bilo kojeg doktora u dječjoj ambulanti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoje neke "ljetne" tj, malo otvorenije ortopedse cipelice
    postoje, mi ih uzimamo u valeku i uvijek odaberemo model s police za normalne cipele a on ih iznutra napravi ortopedskima
    drugo navodno se moze ostaviti poliog koji ti vrate kad doneses doznaku. cipee inace kod valeka kostaju oko 600 kn ak su ortoped. po mjeri a ne 1200, 1200 je vrijednoswt doznake a ne cipela .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo ove zadnje cipelice dobili bez ikakvog pologa, na lijepe oči. Ali stvarno su nam lijepe oči i već se dugo znamo. Rekli su nam da doznaku donesemo kad je dobijemo, u 10. mjesecu.
    Cijena ortopedskih cipela kod Valeka je 800-1200 kn (ovisno o ne znam čemu). Vrijednost doznake je 1600 kn. Bar je tako bilo prije godinu dana - a koliko je sad, znat ću sljedeći tjedan

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ako želite cipelice od Valeka, nemojte ići u Klaićevu, nego na Šalatu. Ako je stvar samo u doznaci, naručite se kod bilo kojeg doktora u dječjoj ambulanti.
    Hvala , a znaš li možda koliko se čeka dok se ne dođe na red, i koji im je broj tel.?

I znači ako dobijemo doznaku, onda cipelice ne plaćamo ništa?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Broj telefona od šaltera na kojem se naručuje je 48 18 846, radnim danom od 13 do 15 h. Pripremi se na dvosatno sjedenje kraj telefona jer se ili nitko ne javlja ili je zauzeto :/
    (ja to rješavam tako da odem osobno onamo jer radim u blizini, inače bih poludjela od tog gluhog telefona)
    Ne znam koliko se čeka kod kojeg doktora, mi "lovimo" Antičevića pa čekamo i po nekoliko mjeseci na termin, ali kod njega je i inače gužva. Najbolje da pitaš kod koga je najmanja gužva - ako stvarno idete samo zbog doznake (a zašto smo mi odabrali baš doktora s najvećom gužvom, druga je priča )

I znači ako dobijemo doznaku, onda cipelice ne plaćamo ništa?
    Točno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

podižem ovaj topić jer su od 01.01.2009 neke novi zakoni u vezi ortoped. cipelica...
    mi smo naručili kod valeka cipelice i koštaju 550 -600 kn i nadam se da ću dobiti doznaku za hzzo ...

jel ima netko iskustvar sa tim novim zakonima, kakva je procedura

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Ovo kaže novi zakon

evo novih informacija za ortopedske cipelice...
    prvo se mora nalaz od ortopeda dati pedijatrici da ona da doznaku za hzzo, na tom nalazu mora pisati da su mu potrebne ortopedske cipelice (može privatni ili so. ortoped) - sa dom doznakom, nalazom od ortopeda i ostalim nalazima ako se ima (npr. fizijatar) ide se na hzzo tako se to sve preda i ide na komisiju, čeka se 8 dana, treba se nazvati poslje 8 dana i ići opet na hzzo ....

to je sada novo od 01.01.09. da ide na komisiju, prije je se to odmah odobrilo...

svaki 6 mjeseci se ima pravo na ortopedske cipelice ako su potrebne djetetu ali treba uvijek biti aktualni nalaz od ortopeda

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo oduvijek morali na komisiju, i za longete i za cipelice :?
    Jedino što je u ovdje napisanom tekstu novo u odnosu na dosadašnju praksu je to da je dosad doznake izdavao ortoped (i to "državni", a ne privatni), a po ovome bi ih trebao izdavati pedijatar, ako sam dobro shvatila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: re

Citiraj andjelak prvotno napisa
    Ovo kaže novi zakon

evo novih informacija za ortopedske cipelice...
    prvo se mora nalaz od ortopeda dati pedijatrici da ona da doznaku za hzzo, na tom nalazu mora pisati da su mu potrebne ortopedske cipelice (može privatni ili so. ortoped) - sa dom doznakom, nalazom od ortopeda i ostalim nalazima ako se ima (npr. fizijatar) ide se na hzzo tako se to sve preda i ide na komisiju, čeka se 8 dana, treba se nazvati poslje 8 dana i ići opet na hzzo ....

to je sada novo od 01.01.09. da ide na komisiju, prije je se to odmah odobrilo...

svaki 6 mjeseci se ima pravo na ortopedske cipelice ako su potrebne djetetu ali treba uvijek biti aktualni nalaz od ortopeda

m i smo ih radili u 4 mjesecu otišli ortopedu on napisao svoje, išli kod valeka i naručili, dali pedijatru na prepis i odnesla sam u Jukićevu, i komisija je rekla svoje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanime me koje su granice godina za odobravanje cipela kod djece.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nakon 3 g mislim poceli dobivat uloske a ne vise cipele.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rekli su da je iznad 6 godina svako 8 mjeseci cipele ( to mi rekla valekica) , sad čekam da mi odgovore na doznaku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •