Ima li tko kakvih iskustava s krovnim prozorima, ako je krov limen, a nagib 6%? Gdje uopće naći takve prozore?
Ima li tko kakvih iskustava s krovnim prozorima, ako je krov limen, a nagib 6%? Gdje uopće naći takve prozore?
Mi smo nedavno ugradili krovni prozor. U ponudi je bilo drvenih i plastičnih. Mislim da je samo fora njegova učvršćivanja za metalne nosače ( grede ), a to ti može jedino reći majstor koji je pokrivao sa pločama. Kod nas je prozor montiran između rogova , a letve su se izrezivale. Umjesto drvenih rogova ti imaš metalne nosače između kojih treba biti uglavljen prozor.
( Znam kako taj limeni krov izgleda , jer i mi jedan dio nusprostorija imamo s tim pokriveno)
Ja imam krovni Velux prozor, aluminijski jer će to biti kupaona. Moj je na crijepu, mislim da ti je najbolje otići kod nekog zastupnika koji ih prodaje, jer te oni obavezno pitaju od čega ti je krov, nagib i to pa ti onda po tome prodaju prozor, i okov ( ono oko prozora, ako sam dobro zapamtila. Mislim da ti drvene nitko neće preporučiti, pa tko bi ti to farbao.
mi imamo velux prozore i jedina mana je kaj su stalno zmazani![]()
mi na moru imamo velux prozore, i super su, osim kaj su stvarno stalno zmazani. Meni je tu jedina paranoja da mi svakakve bubetine i sl. ne uđu u kuću, ali sad smo u fazi rješavanja tih problema, postoje neke mreže na okvirima (po mjeri se radi) koje dođu s unutarnje strane, mogu se spuštati i dizati po vodilicama, a i kad su spuštene, prozor može biti otvoren. Saznam detalje ako nekog zanima.
Hvala na odgovorima, malo sam progooglala i isto sam našla uglavnom samo na velux. Vidim da i vi imate takva iskustva.
mislim da nagib ne smije biti manji od 15%,jer će voda ležati na njemu.
Za te prozore ima tekucina koja se pošprica i sva voda/prljavstina sklizne dolje nista ne ostaje .. mislim da tog nema u slobodnoj prodakžji vec se kataloski narucivalo sjecam se da je tata i šajbu od kamiona uvijek s tim mazao jer mu doslovce nisu bili potrebni brisači..
MM kaže da nije problem u prozoru,nego pošto je nagib krova mali ,kada pada kiša sa vjetrom može doći do podljevanja kiše u žl****ve oko prozora