na jednom topicu ovdje sam procitala da se ne smije maziti trbuh ako zena ima kontrakcije-mene zanima zasto???
hvala
na jednom topicu ovdje sam procitala da se ne smije maziti trbuh ako zena ima kontrakcije-mene zanima zasto???
hvala
valjda maženje potiče kontrakcije. to je slučaj kod mene.
da, to potiče kontrakcije
kada je dominik izašao sa glavicom, odjednom je sve stalo - doktorica mi je nježno pomazila po trbuhu i za čas je došao trud - u tom valu je čovjek izašao do kraja
Al ne kuzim dal to vrijedi u zadnjim tjednima ili...?
Ja sam s u prošloj trudnoći imala učestale kontrakcije od 18 tjedna, kad sam završila u bolnici sestra me sredila što si diram (mazim) trbuh da šta hoću već sad rodit. Ne znam je li to imalo ikakve veze s tim ali obrisač sam dobila.
hm... ja sam na zadnjem pregledu napomenula ginicu da imam kontrakcije, doduse svega 1-2 dnevno, ali on mi nije apsolutno nista rekao da nesmijem mazit trbuh. A on je stvarno pedantan i precizan po svim pitanjima. Tako da mi bas nije jasno...
Ja sam cijelu trudnoću mazila trbuh iako je jedno vrijeme rečeno da ću možda prerano roditi. Na kraju sam obje currice rodila na termin. ( Doru čak i 7 dana kasnije, ali po mojem je terminu bilo točno )
I ja cijelu trudnocu mazim trbuh, i MM ga mazi i evo me skoro u terminu od trudova ni t![]()
ajooooj, vrlo poznata situacija ... Za Doru su mi prognozirali porod prije Božića 2005., a ona nam je došla na petak 13. u siječnju 2006.srecica prvotno napisa
gle, cure sklone BH kontrakcijama ne bi smjele maziti trbuh, dok nisam dobila konrakcije mazila sam ga i ja, kad sam ih dobila zabranjeno mi... tako da samo ti njega mazi, uživaj i ne brini!srecica prvotno napisa
i ja sam cilu trudnoću mazila trbuh.
baš mi je bilo predivno to maženje i od trudnoće mi ono najviše fali.
išla sam rodit bez ijednog truda. i u terminu.
A sta onda kad trbuh mazem bademovim uljem? To je jako masno i treba malo utrljavati dok ne upije. Pa nemogu ga samo izlit na sebe.
DAKLE, MAŽENJE TRBUHA JE ZABRANJENO TRUDNICAMA S KONTRAKCIJAMA...SVIM OSTALIM NARAVNO DA NIJE!!!!!
slobodno uživajte u maženju, masiranju, mackanju, draganju...bilo čemu!!!!! :D
Kakve su to BH kontrakcije? Mogu li imati lagane kontrakcije pa da ne skužim? (sad mi je 19. tjedana)
Kaj je onda sa seksom, pa i tokom orgazma imamo stezanje maternice... :?
SEX TI GINEKOLOG MOŽE ZABRANITI ILI 'PAČE PREPORUČITI OVISI O TVOM STANJU...CERVIXU, TERMINU...
o BH kontrakcijama se puno pisalo:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...7855dea1b28004
samo da vam se požalim:ja imam već 5 mj zabranu sex-a![]()
i meni od prvog dana....ehana-blizanci prvotno napisa
![]()
eh da da....a sad zaspim i prije no što mi se skope oči!!!!![]()
haha ispala si iz štosa![]()
![]()
nisam ni ja daleko....![]()
i meni je bio od prvog pregleda pa nadalje.marči prvotno napisa
a ja se uživila u zabranu i nakon poroda još 3 miseca![]()
hehe legenda si....dobro si uglibila bez toga![]()
i meni od prvog danamarči prvotno napisa
![]()
a mazenje trbuha mi nije bilo zabranjeno![]()
najveci mi je problem bio, kad sam rodila, lezim u boksu, cekam da mi donesu bebu i gle cuda, mazim trbuh![]()
dogodilo mi se jos nekoliko puta kasnije![]()