Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Mascarpone - kako ga kupiti u Sarajevu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Mascarpone - kako ga kupiti u Sarajevu

Zivim u SA, i danima pokusavam otkriti kako kupiti sir mascarpone. Naime, pod tim imenom ga ne mogu nigdje pronaci, cak ni u Mercatoru. Svih drugih vrsta sireva ima, no njega ne. Mozda se krije pod nekim drugim imenom, a da ja ne znam???

Dajte, cure, pomazite...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hm... u zgb-u ga ima u konzumu...

Da probaš tamo?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hoću reći, u konzumu, ne u zgb-u, uf

Iako zapravo ne znam ima li uopće konzum u SA?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokusat cu, a ko je proizvodjac? Ima li vise vrsta?

Tnx, anyway

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima konzum u SA, cak je prilicno razgranat, a ima i velpro, pa valjda cu negdje pronaci.

Spominjala sam Mercator, zato sto sve te neke "zahtjevne" stvari jedino mozes tamo pronaci :?

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imas u merkatoru ali ne uvijek i to pod imenom mascarpoe...hmm zemlja porijekla njmacka...rijedje bude i vindijin koje je pored toga sto je jeftiniji meni i bolji za tiramisu...bilo je prije u vindiji ali su prestali nabavljati jer nisu uspijevali sve prodati....za konzum nisam sigurna...ali provjeri

p-s. sad sam se sjetila prosli tjedan vidjen njmacki mascarpone ( hahah malo apsurdno) u interexu....sretno sa potragom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala MoMo.

Cesto smo u Mercatoru, no moram priznati da ga nisam zapazila, mada stalno obilazimo frizidere s sirevima (obozavamo ih). Pokusat cu ga pronaci.

Sto se tice vindije, prilicno je nepouzdana. Mnogih stvari nema u stalnoj ponudi. Npr, mi uzimamo onaj probiotik, no dulje vrijeme ga nije bilo, pa smo se morali preorijentirati na druge, no vidjela sam da je jucer stigao. A zaista nam je super, i okusom, i sastavom, i kolicinom. Zbog njega smo odustali od bioaktiva, i nismo se nikad avratili na njega. On osim sto nema nikakvu posebnu bakterijsku kulturu, nije mi vise niti ukusan. Sada cesto uzimamo i onaj domaci probiotik od mljekare mig i odlican je.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

imaš u Mercatoru sigurno, ali ono velikom, bash se zove mascarpone i mislim da je zott ili neki drugi njemački proizvođač

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e haval za preporuku za domaci probiotik. i ja sam juce kupila vindijin :lol ali obavezno probam i ovaj. nadam se da ces uspijeti naci mascarpone ja sma prije 15tak dana vidjela i njemacki i vindijin u velikom merkatoru a prosli cetvrtak (ja mislim) ovja njemcki u interexu u kolodvorskoj.

hmmm sad bih radila neki kolac sa mascarponeom, ovaj vikend cu sigurno! na radost MD-a.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

e pa sarajke, gdje ima to migovog probiotika, je li to onaj u kesama, ja nikako da ga nađem i koji je to vindijin, mi smo za sada na ab kulturi, ali ako ima bolje rado bi mijenjali jel vodimo jogurte

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bera, nasa storija s jogurtima je sljedeca:
    Godinama uzimali dukatov bioaktiv, i bio nam je OK, no onda smo culi da zapravo ta LGG i nije neka posebna bakterija za imunitet, i da ima puno boljih koje se nalaze u activia ili u vindijinom probiotiku (L.casei i sl).
    I tako ti mi predjemo na vindiju, koja nam puno vise prija. Bocica je nesto manja (mozda je odraslima bolja bioaktivova od 330g), no za moju curu je ova vindijina od 200g taman. A ukusom je puno bolji, tako da ako nekada i uzmemo bioaktiv, jednostavno nam vise ne prija.
    A u nedostatku vindije, kupimo migov probiotik, koji je podjednako odlican i mislim da utjece na imunitet, a uz to je i jeftiniji :D
    Migov ima kupiti u Mercatoru, ima ga i u Interexu, a pretpostavljam da ga ima i u Konzumu tj. VF-u, no to nisam vidjela. To je plasticna vrecica, dakle, nije boca, ali vrecica je tako napravljena da moze stajati uspravno. tako da nije neprakticna. U takvoj ambalazi mig pakira i tecni jogurt, pa se nemoj zabuniti. Na njemu pise Probiotik s 1.5 m.m. i ima vrecica od 500g i od 1000g.
    Ah, da jos nesto, vindiju imas kupiti u vindijinim ducanima (e. sehovica na malti, u sopingu, na pofalicima u h. cemerlica, na alipasinu,...) a ima ga i u mercatoru. Stos je jedino sto naleti period da ga nikako nema, i to je nezgodno.
    Nadam se da ce ti se svidjeti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zencici, imaš mascarpone u Interexu, bar ga ima kod nas (Banja Luka). Baš se tako i zove, u okrugloj bijeloj kutiji, vidjela sam zadnji put kad sam išla u nabavku (prije 20-tak dana) Kupovala sam ga, fin je, ali više ne kupujemo, pokušavamo smršati i ja i mm

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zencici i druge cure iz Sa (ali i sire) jeste li negdje nasle ricottu? malo mi je bed zicati mamau da mi preko granice fura ricottu. hvala

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zencici, ako ti treba mascarpone za radit tiramissu, mozes kupiti i dukatov namaz - dukatela i neces pogrijesiti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala clio180, uspjela sam pronaci mascarpone u mercatoru, no ne usudjujem se jos praviti ga, i mi pokusavamo smrsati :D

sto se tice ricotte, ni nju bas nisam primjetila u SA, no moram priznati da nisam niti obracala paznju, no sada cu bas pratiti, mozda ga uocim negdje :/

u svakom slucaju, javljam se s novim informacijama...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala zencici,

ja sam namjenski trazila ali nisam nasla ko zna mozda nadjemo ako ne zamolit cu mamu da donese. jedu mi se njoki sa ricottom i spinatiom a htjela bih prbati nutella chesee cake sa ricottom kao pise u orginalnom receptu, iako je i sa mascarponemo ispao fenomenaln.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako je za Tiramisu, divan se Tiramisu moze napraviti i sa Filadelfijom. Ako hocete dacu recept. MM ga cak vise voli nego sa Mascarponeom .

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj manja prvotno napisa
    Ako je za Tiramisu, divan se Tiramisu moze napraviti i sa Filadelfijom. Ako hocete dacu recept. MM ga cak vise voli nego sa Mascarponeom .
    istina!!!
    i ja radim ili sa dukatelinim namazom ili sirnim namazom ili sa nekim super dobrim (i super masnim i gustim vrhnjem) kojeg kupujemo kod nas na trznici! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja koristim u jednom kolacu od malina i vajkrem MEGGLE, i taj kolac jedino bude odlican ako koristim bas ovaj namaz. Pa mozda bi i vajkrem mogao posluziti umjesto mascarponea.

No, svakako cu probati prbo mascarpone, pa nakon toga varijante da znam s cime poredim...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj manja prvotno napisa
    Moze, manja, samo daj :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •