Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: nesto ne kuzim. vezano za trudnocu i dojenje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno nesto ne kuzim. vezano za trudnocu i dojenje

nije mi nesto jasno. Ako i dalje dojite svoje prvo dijete, ostanete trudne i dojite i dalje. Sta se desava sa mljekom nakon poroda? Zar ne bi trebalo ponovno luciti ono prvo mljeko, kolostrum, prilagodjen novorodjencetu, a ne zrelo mljeko prilagodjeno starijem djetetu? Kako je priroda to rijesila, dali netko zna? Znam da je ono prvo mlijeko prvih nekoliko dana u jako malim kolicinama upravo zbog toga da novorojence u svega nekoliko ml koliko pojede dobije sve sto treba... moze li mi netko pojasniti malo ovaj dio dojenja, ili barem dali link na ovo temu, bas me zanima sve to

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko sam ja skužila....neko vrijeme prije poroda količina mlijeka se smanjuje... tijelo stvara kolostrum... neovisno o prvom dijetetu, novorođenće dobiva kolostrum u sasvim dovoljnim količinama...

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da se ne trebaš brinuti za mlijeko ako dojiš.Ja sam prestala dojiti nakon 17 mjeseci a imala sam mlijeka još godinu dana nakon dojenja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

negdje sam čula da je ginekolog zabranio trudnoj majci da doji svoje prvo dijete do poroda nisam stručnjak al mislim da je to zabluda. pa pred sto godina su žene rađale savke godine po jedno dijete,ili u dvije godine jedno dijete, a dojile ih do tri godine, pa ti sad računaj...pogledajte na sajtu produženo dojenje... mislim da bi tamo bilo takvih tema

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Aphro, mlijeko se prilagođava mlađemu djetetu, priroda se lijepo pobrinula za to
    Zato se starija ponekad djeca tuže da je mlijeko drugačije, da ga je manje, da je slađe...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eh da, a što ako žena ima rizičnu trudnoću, jel i onda smije dojit? kolko znam, stimuliranje bradavica uzrokuje kontrakcije maternice pa me zanima...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je trudnoća uredna, a o tome svakako odlučuje ginekolog, nema razloga za prestanak.
    Dosta ginekologa apriori savjetuje prestanak dojenja u sljedećoj trudnoći, ali treba biti uporan i tražiti argumentirano obrazloženje.
    Tek ako argumenti ukažu da bi dojenje ugrozilo trudnoću, onda se savjetovati o prestanku.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ako je trudnoća uredna, a o tome svakako odlučuje ginekolog, nema razloga za prestanak.
    Dosta ginekologa apriori savjetuje prestanak dojenja u sljedećoj trudnoći, ali treba biti uporan i tražiti argumentirano obrazloženje.
    Tek ako argumenti ukažu da bi dojenje ugrozilo trudnoću, onda se savjetovati o prestanku.
    meni su isto savjetovali da prestanem, ali nisam se obazirala na to jer je sve bilo OK. Na kraju ( u cca 3 mj. trudnoće ) je Pia sama prestala cicati. Bila sam malo iznenađena naglim prestankom dojenja, ali Pia je tako htjela i nije imalo smisla forsirati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •