Citiraj ina33 prvotno napisa
Meni se čini da teško da bi netko u HRV mogao solirati s ovako skupim terapijama, u sustavu u kojem nema novaca ni za osnovne stvari, uz društveno okruženje i MPO percepciju koja još uvijek postoji, a još LIT terapija koja je i vani kontroverzna, ne znam. Novac je glavni problem u toj priči, plus te struje koje smatraju da to nije znanstveno dokazano, još mi pacijenti imamo jak drive jer nam se radi o životnom pitanju, a nisam sigurna koliko bi naši dokovi za to bili zaintersirani
Iskreno za LIT terapiju ne treba nista posebno od opreme, jer to je puko izdvajanje bijelih krvnih zrnaca i obicna potkozna vakcina. Citav proces traje 3 sata - od uzimanja krvi do vakcine.

Ja sam je radila u Mexicu na "klinici" za MPO (stavicu slike na blog kada ga otvorim ), koja lici na sve osim na savremnu kliniku.

Cijena postupka je bila 600$ po imunizaciji.
Sto se tice etike, mislim da bi tu odluku trebalo ostaviti pacijentima na volju, jer je isto kao i sa MPO metodama - neki su ZA, neki protiv.

Mene samo ljuti to sto doktori (i ovde, ne samo na nasim prostorima) zatvaraju oci pred ociglednim cinjenicama i rezultatima, jer ako zena nakon 14, 15, 16 spontanih pobacaja uz ovu terapiju iznese trudnocu i rodi zdravu bebu - e pa stvarno ne znam trebaju li bolji dokazi o ucinku terapije.