-
pink moja ti je preporuka da uzmeš pod ruku nekoga tko se razumumije u ribe i lijepo s njim/njom do ribarnice pa neka ti na licu mjesta objašnjava!
Ja sam bila ista ti do prije par godina, ali par godina uz muža dalmoša čini čuda i pomalo se kužim u ribu (kupovinu, pripremu).
Kod kupovine: gledaj oči-moraju biti ispupčene i bistre! Ako su udubljene/mutne to ti je znak da riba baš nije svježa. Škrge moraju biti lijepo crvene, nikako blijede.
Smrznutu ribu ne kupujem pa ti tu ne mogu dati nikakav savjet.
U pećnici često pečem, samo nauljim tepsiju maslinovim uljem, stavim posoljenu ribu (najčešće oradu), na 2-3 mjesta ju malo zarežem, stavim na nju nekoliko listića češnjaka i malo maslinova ulja. Nikada ju ne okrećem i ne stavljam foliju i meni ispadne savršena.
Često pečem i srdele u pećnici; nauljim tepsiju, poslažem srdele jednu do druge i prelijem mješavinom maslinovog ulja, soli, papra, peršina i malo kvasine. Tako su nam puno draže nego frigane, zdravije je i kuća ne smrdi 3 dana kasnije!
Često radim i brudet, bude za kupiti "mješavina za brudet" pa tu proberem male škrpine, kovače, čačeve i slično. Na maslinovom ulju pržim luk/kapulu, stavim na to posoljenu ribu i zalijem domaćim paradajzom i koji dodam kvasine, malo ulja, soli, papra, ljutu papričicu i malo češnjaka.
Kada frigamo, to najčešće budu inčuni, papaline i pišmolji. Svo troje mi je fino. Ribu očistim, operem, uvaljam u brašno (dodaš soli u brašno) i bacim kratko na vruće ulje (suncokretovo).
eto, ako te još šta zanima samo pitaj!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma