Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Hitno mi treba savet

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Hitno mi treba savet

Nadja ima pet nedelja i iskljucivo je dojim. Juce se nacicavala ceo dan, bila budna do kasno sinoc i danas je uglavnom spavala (budila se svakih 2-3 sata) i sisala ali ne onako puno i dugo kako ume (mozda 20-tak minuta pa zaspi). I sad predvece je opet krenulo nacicavanje s tim sto je ona za kratko vreme isprpraznila obe cice!!!! I sad su prazne (kad stisnem izadje samo par kapi ili ni toliko) i ne znam sta da radim. Saltam je sa jedne cice na drugu, vuce malo i pocinje da negoduje, pa je prebacim na drugu i tako u krug. Ali tako ne moze da se uspava a MM i ja ne znamo kako da je zabavimo bar pola sata da se cice malo napune. Da li je moguce da su obe prazne i sta se to desava sa proizvodnjom ako je jos juce bilo sve OK???????

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Najvjerojatnije skok u razvoju. Taman je u toj fazi da bi mogao biti. Ne daj cicama odmora i sutra ce ti mlijeko šikljati na sve strane. Samo neka nacicava, ubuduce ce joj trebati vise mlijeka, nema veze sto ga sad trenutno "nema". Procitaj mal po forumu o skokovima u razvoju. Ceka vas jos toga.
    Drz se.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala, procitala, a i inace sam se pripremala za skokove u razvoju, ali nisam ocekivala da ce mi cice biti bas skroz prazne! Mislim bukvalno svaka tri minuta je saltam sa jedne na drugu jer isprazni i odmah pocinje vriska.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Hvala, procitala, a i inace sam se pripremala za skokove u razvoju, ali nisam ocekivala da ce mi cice biti bas skroz prazne! Mislim bukvalno svaka tri minuta je saltam sa jedne na drugu jer isprazni i odmah pocinje vriska.
    Znam, ja sam znala prelezati sa T po cijeli dan tako mijenjajuci strane i bile bi doslovno prazne. Sutra ce biti punije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala! Vec sam bila ocajna, utesila si me. Pocela sam da razmisljam da kud sam bacila reklamni primerak (kršitelj koda)a koji sam dobila u porodilistu (dobro da sam ga ipak bacila). MM je uspeo zabaviti 15-tak min da se skuliram, pa nastavljamo. Skoku u razvoju evo nas dolazimo!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Skoku u razvoju evo nas dolazimo!!!!!!!!!!!!
    Samo hajde i sve ce biti u redu ako dosad nije bilo problema onda nece ni biti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Podizem ovaj moj topic jer mi situacija lagano izmice kontroli :/
    Dakle, desava nam se skoro svako vece da imamo ituaciju "obe cice prazne" i ja sad vise ne znam da li je to i dalje skok u razvoju (vec 10-tak dana???).
    Da li je normalno da beba od 7 nedelja isprazni dojku za nekih 20-tak minuta, i trazi drugu? Ranije je znala da sisa i po ceo dan ali uvek nam je jedna dojka bila dovoljna u 3 sata.
    Nocu i pre podne pravi velike pauze izmedju podoja (spava 3-4 sata) i ja sam pocela da se izdajam. Onu dojku koju je sisala ispraznim do kraja (nocu i pre podne sisa jako kratko, probudi se, vuce 10 minuta i zaspi), a drugu samo malo. Da li to radim pravilno? Iako se izdajam vec 4-5 dana ne vidim neki pomak, mada mi to malo izdojenog mleka uvece daje neku sigurnost. Zbunjuje me to sto nam je situacija sa sisanjem i spavanjem od prvog dana ovakva, a ipak je bilo dovoljno mleka za popodne i vece. Da li su moje cice zbunjene tom NEpotraznjom prepodne?
    Imam utisak da sisama treba mnogo vise vremena da se napune nego ranije.
    Inace sve drugo OK, pokakanih i popisanih pelena puno.
    Pomagajte pliz

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam da ti je vjerojatno skupo zvati , no možda je ipak najbolje da porazgovaraš direktno s nekom od savjetnica. Ovdje su ti brojevi tel:
    SOS - telefon za dojenje 01 61 77 520 i 091 22 77 220 Radnim danom 15-21, vikendom 9-21
    Drži se, evo malo vibrica
    ~~~~~~~~~~~~~~

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

haj vissnja!

lmate li ritam dojenja isti kao i prije, dovoljno popisanih/pokakanih pelena a mlijeka "nema dovoljno", to je skok u razvoju. Nekima traje kratko, nekima duze, ovisi o bebi i njenom ritmu. Veceri su obicno najtezi dio dana, bebe su umorne i osjetljivije nego inace.... uposli TM-a i pregrmite to razdoblje. Nema nekog konkretnog savjeta, kod svake bebe pali nesto drugacije.
    Drzim fige da uskoro prode!
    Javljaj napredak

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zaboravih
    Izdajanje nakon podoja ce povecati kolicinu mlijeka, pa se izdoji koliko mozes. Drugu dojku izdoji toliko da popusti napetost, ne bih preporucila da izdajas obje jer se moze desiti da beba promijeni ritam i trazi ranije, sto bi stvorilo dodatnu napetost.

Mislim da kod vas skok traje malo duze iz razloga koji si napisala - beba manje doji po noci i ujutro, pa se stvaranje mlijeka uspori.

Bit ce sve ok, samo budi smirena. Znam da je tesko kad beba cvili a ti imas osjecaj da nema mlijeka, no to je privremeno stanje. U najgorim trenutcima sam se tjesila cinjenicom da je cijeli dan dojila pa cak i da sada nema mlijeka (sto je nemoguce,al znas i sama srce majcino) nece crknuti od gladi. Bocica nece rijesiti problem, ali bi ga lako mogla stvoriti. Drzi bebu na jednoj dojci dok mozes, ako trazi drugu daj drugu, pa opet prvu i kolicina mlijeka ce brzo doci.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala, hvala! Mislila sam vec danas posle podne nazvati SOS, a sad sam pronasla temu iz 2005. koju je otvorila dille sa skoro identicnim problemom. I mogu vam reci pao mi kamen sa srca! Vec desetak dana se tesim, i ZNAM da je to skok, al nekad mi malo padne samopouzdanje (nocas sam bila preumorna i jeeeeedva sam ustala da bih se izdajala).

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo ti dodi ovdje i jadaj se mi cemo ti podici moral

nitko ne kaze da je lako. TESKO je. al moze se - dan po dan. a onda ces sam odjednom shvatiti da ne znas ni kako ni kada je proslo...i bit ces jaca i najsretnija na svijetu!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vissnja, koliko beba ima podoja tijekom 24 sata?

Pratiš li popiškane i pokakane pelene? Koliko je njih dnevno?

Jesi li pokušala neki od načina da stimuliraš bebu da nakon kratkog dojenja kojeg navodiš odmah ne zaspe već da nasavi dojiti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo juce je bilo ovako: pustila sam je noc da spava kao i obicno, dva kratka budjenja. Ali sam je onda ujutru lepo razbudila i sisala je super. Ceo dan negde do 17h nisam joj dala da spava duze od 1.5h, nego sam je budila za sisanje. Oko 17h je zaspala i spavala do 20.30, igranje, kupanje i sisanje i sve je bilo super :D Ceo dan smo obe bile raspolozene, popodnevnu nervozu je prespavala, a ja sam resila da cu jos malo da se izdajam nocu, a danju da je budim. Ne znam da li ce nam bas svaki dan biti ovako super, al meni je ovaj jucerasnji dao snage da izdrzim koliko treba (a i stigla sam oprati kosu )
    Pelene sve super svaka popisana, pokakanih 4-5.
    Jesi li pokušala neki od načina da stimuliraš bebu da nakon kratkog dojenja kojeg navodiš odmah ne zaspe već da nasavi dojiti?
    Nocu nema teorije da je razbudim, sta god da radim (upalim svetlo, presvucem je, pricam joj) ona sisa 10-tak min, izbaci sisu i nema sanse da otvori usta. A danju nam za sad uspeva.
    Jos jednom vam svima puno, puno hvala na podrsci

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vissnja :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo da vam se jos jednom zahvalim do neba na podrsci i savetima. Danas smo bili na kontroli i Kika je dobila 1200g za mesec dana, a ja sam danas mama koja blista i voli dojenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •