Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Fleke od sunca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Fleke od sunca

Bila sam malo na moru i sada su mi se fleke (koje su mi ostale poslije poroda) na licu postale velike mrlje na obrazima (gotovo velicine citavog obraza).
    Ima li tko od vas kakva iskustva sa nekim kremama za smanjenje tamnoce tih feka. Koristila sam preko zime VIchyevu kremu i nije se bogznakako smanjilo (a platila ju cca 200 kn).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mene zanima...izgleda da mi je još poprilično hormona u organizmu (valjda zbog učestalog dojenja, a ni menge još nemam) pa su i meni fleke, koje su se povukle preko zime, ponovno tu.
    Još sam k tome i pjegica...pa ovo sad izgleda presmješno
    Ja se zasad time borim kremom za samotamnjenje lica bar se donekle izjednači boja.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Drage, danas ima mnogo krema za izbjeljivanje postojećih mrljica. Ja mogu reći kako to izgleda u ljekarnama. Evo ,da ih nabrojim:
    Uriage depiderm
    Gatineau white plan krema ili emulzija
    Lierac anti taches

Po mom iskustvu se dobra pokazala od Uriage-a. Tražite tester da vam daju, bolje opskrbljene ljekarne ih imajuu. Samo je uvijek važno pravilo- obavezno nakon kreme za depigmentaciju nanijeti kremu visokoh zaštitnog faktora. Da se spriječi, odn. smanji nastanak novih hiperpigmentiranih mrlja. (iako ako su mrlje nastale u trudnoći, vjerojatno neće nastajati nove). Neke kreme za depigmentaciju imaju u sebi i zaštitne faktore, mada su oni manji (10-15).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te kreme se koriste usred ljeta ili kako?
    vec mi je muka od sunca i tih fleka, svake godine sve gore, celo mi bude cijelo jedna ogromna smedja flekurina.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    te kreme se koriste usred ljeta ili kako?
    vec mi je muka od sunca i tih fleka, svake godine sve gore, celo mi bude cijelo jedna ogromna smedja flekurina.
    Kad je ljeto, najbolje ih na nanositi nave?er, a po danu ako ih se koristi, obavezno visoki zaštitni faktor. Izme?u ostalog i stoga da se sprije?i nastanak novih hiperpgmentacijskih mrlja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne koristim visoki zastitni faktor, grozim se tog i mislim da kje skroz nepotrebno. nisam na himalajama. radije se namazem vise puta dnevno 15-com

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pomazu etericna ulja sjemena mrkve i sjemena celera, al potonje je fototoksicno, sto znaci u zimskim mjesecima, samo navecer.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo celer ili sva ulja :?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od ova dva nabrojena, samo celer je fototoksican.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nikako se mazati kremama protiv fleka pa sa njom na sunce, jer je efekt kontra i nastaju jos gore fleke. Vidjela sam da se laserom najbolje to mice. Sestra mi je imala blage pjege i onda nakon godina i godina ljetovanja, sve pjege se udruzile! To sa nicim ne moze skinuti.Nadjite dobrog dermatologa, pa se sa njim posavjetovati oko kremica.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    Nikako se mazati kremama protiv fleka pa sa njom na sunce, jer je efekt kontra i nastaju jos gore fleke. Vidjela sam da se laserom najbolje to mice. Sestra mi je imala blage pjege i onda nakon godina i godina ljetovanja, sve pjege se udruzile! To sa nicim ne moze skinuti.Nadjite dobrog dermatologa, pa se sa njim posavjetovati oko kremica.
    Slažem se, s kremama protiv fleka se ne smije na sunce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •