Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Uspavljivanje na cici i uskoro jaslice

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Uspavljivanje na cici i uskoro jaslice

Jučer sam se jaaako posvađala s MM i ne znam kad ćemo opet pričati. Ali to je za neki drugi topic. Razlog svađi je bilo Janino uspavljivanje. Nikako nije mogla zaspati na cici, bila je premorena (a i možda joj je još nekaj, a ja ne kužim) pa je MM odlučio "naučiti" ju da sama zaspi. Jer kao ionako će za par mjeseci u jaslice pa bolje da nauči čim prije.

Legnuo ju je na krevet, i nas dvoje pored nje. Ona je sve jače plakala (po njemu, to nije bilo plakanje, samo cendranje), stenjala ma-ma-ma-ma, gledala me suznim i molećljivim očima, pružala rukice prema mojoj majci... Ali on se nije dao, niti je meni dao da ju stavim na cicu. Izdržala sam tako valjda 10-ak minuta, odjurila u dnevni boravak jer više nisam mogla, tamo se isplakala 5 minuta i vratila se u sobu i de facto ju istrgnula od njega. Trebalo joj je vremena da se smiri na cici, još je jecala, ali je brzo zaspala.

Ma ovo uopće nije ono što sam htjela pisati, ali ne zamjerite mi, trebala sam se nekome izjadati.

A sad evo što me zanima. Kakva su vaša iskustva s bebačima na cici i uspavljivanjem u jaslicama. Jeste li pokušali "naučiti" ih ranije da sami zaspu, ili ste jednostavno prepustili stvar do samog trenutka u jaslicama? Ili nekaj drugo?

Hitno mi treba pomoć i ideje, jer se moram boriti s MM, a on je kilometrima udaljen od AP-a (ili nazovite no-cry odgoj kako hoćete).

Ja sam svjesna da će Jana tak i onak plakati u jaslicama (da su nam financije bolje, ostala bih doma na produženom porodiljnom , jaslice su mi nužno zlo). Pa bih htjela odgoditi to plakanje čim više. Jesam li u pravu kad smatram da ju još ne treba učiti spavati? Ili možda griješim?

I kako su vaši klinci uopće naučili spavati u jaslicama? Koliko im je trebalo? Da li su onda i doma tako, ili im je ipak trebala cica?

Ja se sve nekako nadam da će cijela atmosfera ostalih bebača, rutine i sl. pozitivno djelovati na Janu pa će sve proći glatko, ali mislim da se ipak zavaravam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemam još iskustva s tim, nas to čeka u prosincu, ali mislim da bebe ne treba unaprijed učiti i da kuže da kad nema mame nema ni sike pa se prilagode. Nadam se da ću je ja i kada krene u jaslice navečer uspavljivati uz dojenje.
    Znam curu koja je mjesec dana uzaludno pokušavala naučiti bebu da sama jede da ne bi bila gladna tamo. Kad je beba napokon krenela u jaslice naučila je sama u par dana, gledajući drugu djecu kako jedu.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Glede tvog sukoba s TM:
    Ona je sve jače plakala (po njemu, to nije bilo plakanje, samo cendranje)
    vrlo je lako moguce da mu se to tako cinilo, jer djeca drugacije placu razlicitim ljudima, kao da za svakoga imaju posebnu frekvenciju.

MM nekad poludi na neki plac koji mene uopce ne dira i obratno. Moje su curice razvile posebno plakanje cak i za baku koja ih cesto cuva (dok sam na poslu), a za drugu baku s kojom nisu svaki dan nemaju nikakav poseban plac.

Glede uspavljivanja i jaslica, potpisala bih ovo:
    bebe ne treba unaprijed učiti i da kuže da kad nema mame nema ni sike pa se prilagode
    Meni ni jedna ni druga nisu bile u jaslicama, nego kod bake, ali svejedno - baka ih ne moze podojiti. Dojim kad sam s djetetom, kad nisam, nema sise - dijete to skuzi u 2-3 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, Kaleb meni zaspe na cici ili u marami, a MD-u na rukama. Nema iznimke. Ta uspavljivanja traju MINIMALNO pola sata.

Kad ga čuva moja mama, uspava ga pjevušenjem ili truckanjem u kolicima za 5 minuta! :shock: :shock:

Klinci su pametni, točno znaju tko ima cicu, a tko ne. Nemoj ništa raditi na silu.

A što se tiče jučerašnjeg incidenta...Neću komentirati ponašanje TM-a, to je na vama da riješite, ali ne kužim zašto je ti nisi jednostavno uspavala na rukama ako nije mogla zaspati na ciki? Ja u "cendranje" ne vjerujem, bar ne kod tako male bebe. Dijete je plakalo jer je htjelo cicu ili da je netko primi i stvarno ne kužim kako bi išta dobrog moglo izaći iz ignoriranja njezinih potreba (stvarno me zanima kako TM to objašnjava).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, koliko me je lakše kad vidim da nisam totalno prolupala i da bi zbilja moglo proteći relativno glatko i brzo u jaslicama.

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    ali ne kužim zašto je ti nisi jednostavno uspavala na rukama ako nije mogla zaspati na ciki?
    Neće ni na rukama. Otima se, lagano plače (a ja ju nunam, drmuskam...). Probala sam ju spustit na krevet, neće. Baš ju uhvati grozna nervoza i nikako ne može zaspati. Često pomaže i da cica ležećki, ali jučer ni to nije upalilo. Nažalost nema druge nego da plače neko vrijeme. Ali meni na rukama, a ne da bespomoćno zapomaže s kreveta. Srećom, toga je sve manje.

stvarno ne kužim kako bi išta dobrog moglo izaći iz ignoriranja njezinih potreba (stvarno me zanima kako TM to objašnjava).
    Ko što rekoh, nevjerojatno je koliko je on daleko od AP-a. Uz to, ima kolege koji mu sole pamet o učenju djeteta kako zaspati, pa NIKAKO co-sleeping, pa još masa stvari. Ma, priča za neki drugi topic.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ne brigaj
    N. je sa točno godinu dana krenuo u jaslice i do tada nijednom nije zaspao bez sise
    naravno da ni tamo nije odmah prvi dan ostao spavati, ali fazu prilagodbe imaju sisali ili ne
    i kad se prilagodio i počeo spavati u jaslicama to ne znači da se kod kuće išta promijenilo, spavanje = sisa 8) (i tako to do nedavno...)
    držim fige za što manje sukoba

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas isto, Timi se uspavljuje na cici kad sam ja u blizini, baka i deda - svaki ima svoju foru, a kod tate na rukama ili lopti ili vec...

Nema sanse, pogotovo sad kad sam pocela raditi, kada sam ja doma tj. s njim, da ga uspavljuje netko drugi.
    Općenito, jako si falimo i onda se ne odvaja od mene.
    Normalna faza, to sam ja prošla i sa Benom.
    Cim krocim nogom doma odmah trazi cicu.

Kad me nema ne trazi ni cicu, jer zna da mu ni tata ni deda ni baka nece dati.

Jelka ne brini za jaslice, ona ce se tamo uspavljivati kao i sva druga djeca.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj sin ne ide u jaslice ali ga je nakon navršene prve godine pocela cuvati baka a još je dojio dugo nakon toga. Ja sam se na poslu doslovno tresla u vrijeme njegovog uspavljivanja sa tisuću filmova u glavi. Isto kao i ti, vec par mjeseci unaprijed, ja sam bila sva jadna kako ce kod nje zaspati kad do tada nije znao nikako drugacije nego na meni dok doji. I doista kako govore i druge mame nikakve frke nije bilo - baka bi ga nunala na krevetu ili na rukama, nekad u kolicima ali uglavnom nikad nije plakao, a ja joj vjerujem kad mi to kaze, iako nisam tamo bila prisutna.
    A iz bliže okoline poznajem par mama čiji su cicoljupci krenuli u jaslice dok su još dojili i ni one nisu mogle vjerovat na koju foru tamo zaspu (naravno, nakon što su već prosli prilagodbu) bez pol frke. A doma - na mami, naravno!
    I oprosti mužu ako ikako možeš što prije, jer vaš anđel osjeti negativne vibre Ti ga poznaš, vjerujem da ćeš mu znat objasnit zašto ne želiš takve metode uspavljivanja. (i tu sam imala sa svojim MM slične diskusije, ne baš potpuno iste ali neću dužit...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    stvarno ne kužim kako bi išta dobrog moglo izaći iz ignoriranja njezinih potreba (stvarno me zanima kako TM to objašnjava).
    Ko što rekoh, nevjerojatno je koliko je on daleko od AP-a. Uz to, ima kolege koji mu sole pamet o učenju djeteta kako zaspati, pa NIKAKO co-sleeping, pa još masa stvari. Ma, priča za neki drugi topic.
    Pritisak okoline je gadna stvar. Ja u stvari uopće ne znam cijeniti koliko se MD ne da tome, čvršći je od mene, i po pitanju dojenja, i spavanja, i hrane. Ali mogu skužiti da je teško ako mu stalno netko stavlja "bubu u uho". Što da ti kažem, drži se, imaš našu podršku, valjda je i to nešto.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja nikad u zivotu (20 mj.) nije, dok sam ja bila negdje u blizini, zaspala bez cice.

ako mene nema na vidiku - muzu i teti cuvalici zaspe na rukama, bez ikakvog problema, namjesti se na rame i zaspe puno brze nego meni.

oni ti imaju cico-senzoric, ne sumnjam da ce se cura brzo priviknuti na novi nacin uspavljivanja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moj karlo je pravi cicoljubac, uspavljivanje bez cice nije dolazilo u obzir (eventualno u autu), u jaslicama spava od prvog dana (prvi dan uz nešto suza ali ne prestrašno, tete ti inače ne forsiraju, nisu ga čak na silu ni polegle nego samo malo podboltale jastučićima), baka ga i dan danas uspavljuje na rukama, a dida od prvog dana (a počeo je nakon što je krenuo u jaslice) bez suza ga samo polegne uz sebe, mm danas isto prakticira tu metodu
    djeca točno znaju kako s kim (ne mislim to na ružan način)
    ako si sigurna u svome srcu u to što radiš ne daj se ni mužu, i moj je dolazio dugo s kojekakvim teorijama a ja sam se lavovski borila, uvjeravala i uspjela nakraju, svoju nesigurnost sam pokazivala samo tu na forumu, čitajući iskustva i knjige sama sam izabrala šta mislim da je ok i našla argumente za i protiv
    ne brini za jaslice općenito, sve mame s iskustvom su me savjetovale da mi se sve čini kao problem dok ne prođe, danas mi je drago da ide u jaslice i nekako mi se čini da se meni bilo teže adapirati na odvajanje nego njemu
    i za kraj:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Marta, evo skoro 3 godine, uvijek se uspavljuje navečer na cici, vikendom kada smo doma isto tako.

U jaslicama par dana na početku je bilo malo problema, a poslije sve 5, zaspe bez cice i bez dude.

Niš se ti ne sekiraj, sve će biti OK, ak ima cice cica, ako nema zaspe bez nje, oi to brzo skuže

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jelka, suosjećam s tobom. Moj M je isto BIO kilometrima od AP. Kao što kaže Luna, gadan je pritisak okolikne. Ti se samo nedaj, budi ustrajna u svojim principma. Ja sam bila, i pod cijenu svađe i spavanja u posebnoj sobi s bebom. Bilo pa prošlo, eno nas sad, svi skupa spavamo (ne znam jedino je li to kapitulacija ili promjena u stavu)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jelkić ne daj se ! Cure su ti sve rekle o spavanju, a ja tebi samo šaljem , a TM .

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja nikad u zivotu (20 mj.) nije, dok sam ja bila negdje u blizini, zaspala bez cice.
    Tako je i kod nas. A kad mene nema, zaspe odmah.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    oni ti imaju cico-senzoric
    A šta ako teta ima mlijeka (jer ostavlja doma cicoljubku)?
    Da se čuva...

Ma i mene muče isti strahovi,al valjda će se snaći sa nonom.
    A ja i cice...(bit će pune i tvrde, altro ke silikoni )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj Jelka, ko da si mi pročitala misli...
    Kod nas je ista stvar (vidi datum )
    Meni Luka zaspe na cici, u kolicima i na rukama. Nikako sam u krevetu, bez obzira koliko mu se spava.

ali mene, recimo zanima, kako će ona njega uspavati u jaslicama (bude li htio spavati uopće)...mislim, one nemaju baš vremena cunjati ga na rukama ili voziti u kolicima :/
    znam da treba proći određeni period prilagodbe i to će biti gadno. A šta ako ne bude htio niti jesti.
    Koji đumbus

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Jelka, suosjećam s tobom. Moj M je isto BIO kilometrima od AP. Kao što kaže Luna, gadan je pritisak okolikne. Ti se samo nedaj, budi ustrajna u svojim principma. Ja sam bila, i pod cijenu svađe i spavanja u posebnoj sobi s bebom. Bilo pa prošlo, eno nas sad, svi skupa spavamo (ne znam jedino je li to kapitulacija ili promjena u stavu)
    Pa evo, od sinoć on spava u dnevnom boravku, Janu je danas pogledao 2 puta, sve meni u inat. Nek si ja odgajam svoje dijete.

Kad vas čitam, fakat sam sve sigurnija u sebe i svoje odluke. Ponekad me poljulja (kao jučer), ali fala svima na iskustvima, zlata vrijede!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

žao mi je zbog tebe i TM, ali nadan se da ćete sve brzo riješiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Pa evo, od sinoć on spava u dnevnom boravku, Janu je danas pogledao 2 puta, sve meni u inat. Nek si ja odgajam svoje dijete.
    Jelkić
    Podsjeti ga samo malo koliko ste je željeli, čekali i radovali joj se...Predugo da bi je sad dresirali.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jelkić, ja te potpuno razumijem i suosjećam sa tobom.

Moje mišljenje je da tako mala beba ne može tjerati inat nekome, niti ne zahtjeva nešto bez veze. Njezina potreba za utjehom i za takvim načinom uspavljivanja je potpuno bila opravdana.

A da znate samo kako brzo prođu svi ti dani, a djete, kada jednom odraste (imam i 11.godišnjeg sina), zaboravi sve te tzv. "loše" navike. Reci TM da će doba ranog djetinjstva brzo proći i da ga se ne trebate sjećati po takvim nesporazumima.

Uživajte u maženju sa bebicom, dok se maziti da - dok ne naraste i uđe u pubertet.

Priuštite si svi mirne, ugodne i nježne trenutke!!!

little miracle

Početno

I ja te potpuno razumijem, ali nemojmo zaboraviti da se muskarci ponekad osjecaju manje "vaznima" jer ne mogu dojiti.
    I mom je ponekad znalo prekipiti kad sam ja ponekad nekuda odlazila, a on ga morao uspavati. Jer sto se dogadjalo...Noah je vristio 2 sata (na kraju se znao i ispovracati) dok ja ne bih dosla i uspavala ga na cici.
    I normalno da se NN osjecao bespomocno i isfrustrirano :?

Mogu ti reci da je i meni i tati i vjerujem i N.lakse otkad je naucio sam zaspivati.

Ali, kao sto ja uvijek volim reci, mame najbolje znaju sto je najbolje za njihovu bebu, pa ti ne posustaj, no budi ipak senzibilna i na tatine sugestije

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jelka

Reci, a da nije TM pod utjecajem svojih roditelja, tvojih svekija? Da mu nisu isprali mozak malo... ja se svako malo borim sa takvim njihovim projekcijama na MM-a.

Ne daj da ti se uvuče crv sumnje u ono što radiš, kako odgajaš malenu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jelka

a za jaslice ne brini djeca se prilagode kolektivu neka lakše neka teže no po mom iskustvu to je više stvar karaktera nego povezanosti (uvjetno rečeno) s mamom. Tebe tamo neće biti i nema onda ni cice pa nema smisla da je sada zbog jaslica od toga odvikavaš.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam se jako lomila, što je najpametnije u toj situaciji napraviti - odvojiti sisanje i spavanje, ili ne odvajati. Jedno popodne sam rekla da idemo probati, nahranila ju, na pola je zahajala, spustila sam majicu, promeškoljila se, razbudila i ustašcima počela tražiti bradavicu, a ono .. nemaaa!
    Za par sec se probudila, počela plakati, jače i jače i jače, nunala sam ju. skakutala, pjevala joj i legle smo skupa. Malo se umirila, ali nikada neću zaboraviti kako je u polusnu jecala i trljala nosićem moju majicu. Tako je i zaspala, ali ne spokojno,mirno, opušteno i slatko kao inače. Užasno sam se osjećala. Kada se probudila, dala sam joj cicu, a ona ju je mazila, pričala joj, koje veselje!
    I tako sam odlučila, premda to "nije pametno", ne odučavati je od ničega; MM je uspavljuje na svoj način, baka na svoj, deda na svoj i ne buni se. Ja (tj. moja dojka) će joj i dalje biti utjeha i igra i sreća i ljubav i mjesto za sakriti se od ostatka hladnog i okrutnog svijeta, koliko god dugo ona to željela

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj jazzmama prvotno napisa
    MM je uspavljuje na svoj način, baka na svoj, deda na svoj i ne buni se. Ja (tj. moja dojka) će joj i dalje biti utjeha i igra i sreća i ljubav i mjesto za sakriti se od ostatka hladnog i okrutnog svijeta, koliko god dugo ona to željela
    potpisujem

što se jaslica tiče, sjetila sam se detalja da sam čak u fazi prilagodbe našla svog sina di spava tetiu krilu vani dok se druga djeca igraju, paze one u fazi prilagodbe na njih - ne brini, a bilo bi i čudno da se ne pobune bar malo

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jelka,
    ja sam pokušavala da sam zaspi u krevetiću kod kuće jer sam mislila da će tako lakše ići. ali on sad u jaslicama zaspe sam, a doma nema šanse. valjda vidi drugu djecu, skuži da svi spavaju pa i on s njima. u biti nikad nam nije doma išlo ko u jaslicama s ničim. tamo je njima skroz drugi svijet

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj, Jelka, i mene muči ista stvar! :? Kako će biti kad B krene u jaslice, a i ja ga još uvijek uspavljujem na cici ili na rukama... Cure su me malo utješile svojim iskustvima... sad mi je lakše
    Što se tiče TM, drži se! Nadam se da ćeš ga pridobiti na svoju stranu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam Teu uspavljavala na cici godinu i pol. I meni je samo tak htjela zaspati. A kad je bila kod moje mame, ona ju je stavila u krilo i pjevala joj i ona bi zaspala. Nije bilo mame u blizini pa nije ni tražila cicu. Ispočetka sam ostavljala mami dudu sa hip sokićem od jabuke, iako na dudu nikad nije pila. Al mislila sam - ak zagusti bude. I tak joj je mama ponudila i Tea je put počela histerično plakati. I onda se mama posle ljutila kog sam joj vraga ostavila tu dudu. Tak da je kod njih najbolje funkcioniralo uspavljivanje u krilu uz pjevanje i bez ikakve dude.
    Kad nema mame na vidiku, stvari se promjene.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, i moja Slatkica muku muči s uspavljivanjem. Pali samo cica. Prije 10ak dana uspavala sam ju navečer na cici i otišla na večeru. Probudila se za 15ak minuta i baka se igrala s njom, nunala ju, ležala pored nje u krevetu - nije niti zadremala, samo joj je svako malo cendrala. Kad sam nakon 2 sata došla doma, nije se dala odlijepiti od mene (dok sam prala ruke i presvlačila se ona je siroče vrištala) i ponovo je zaspala na cici. Rekla sam ja baki nek me samo nazove ako se probudi, ali ona je pokušavala na sve načine sama ju uspavati. Uzaludno. Za sad kod Slatkice ne pali ono: kod svakog zaspi na drugačiji način. Na sto muka sam jer začas počinjem raditi...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jelka
    U jaslicama je spavala kao i sva ostala djeca, samo prvih par dana su ju tete morale malo nositi i nunati. kad smo se ipak odlucili na tetu, teta ju je uspavljivala mazeći se s njom na krevetu, a sad ela sama uzme jastučić i legne i zaspi
    kad sam doma, ništa bez sise, mm-u zaspi u hranilici, mojoj mami na rukama, noni u kolicima ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vidim svi prolazimo iste faze

Moj dragi sinčić se budio noću svaki čas i malo nacicavao pa malo spavalo. Rezultat svega je bila totalna iscrpljenost moje malenkosti, upala mjehura od spavanja s golim leđima o bolovima u kičmi da i ne govorim. Ujutro se nisam mogla ustati, kroz dan sam bila živčana i nisam bš bila korisna nikome u takvom stanju. Onda sam rekla DOSTA. Moje razmaženo derište je par dana cmizdrilo i sad se tako lijepo privikao i svi živimo napokon NORMALNO. Pipo spava od 20:30h do 7:00h i ništa mu ne fali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Moje razmaženo derište je par dana cmizdrilo...
    Ne bi čovjek vjerovao da govoriš o vlastitom djetetu.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto mene isto to sve ceka ,ali za mjesec dana.Noa je naucen spavati samo na cici i naravno da je dostupna kada on pozeli.
    Dugo sam se brinula oko toga,ali sada sam flegma jer ne zelim nista nasilno.
    Kada dode kod tete cuvalice shvatiti ce da nema mame i nema cice.Znam da nece biti lako ,ali mislim da ga nema smisla zbog toga odvajati ranije.
    Dosta njih me cudno gledaja kako ga jos nisam oducila od cicanja i kako JOS ne spava sam u krevetu...ali svako svoje djete odgaja na svoj nacin.
    Jedino je malo bed kad te muz ne podrzava u tome...moj se sav rastopi kad Noa vice mama i trazi cicu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moje razmaženo derište je par dana cmizdrilo...
    Ne bi čovjek vjerovao da govoriš o vlastitom djetetu.
    Ma ja njemu svašta kažem ali to je sve od milja

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje razmaženo derište je par dana cmizdrilo i sad se tako lijepo privikao i svi živimo napokon NORMALNO. Pipo spava od 20:30h do 7:00h i ništa mu ne fali.
    Par dana je: 2, 3, 4, 7, 10... x dana?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prvu večer se jako ljutio iako sm ga dragala i pjevušila. Drugu noć je cendrao (onako lagano s prekidima) cca 10 min i zaspao. Od tada njegovo negodovanje traje između 1 i 3 min. Ponekad (npr kad ga miče zubići) zna se razvući povremeni plać i do 10 min. Nikad ga ne vadim iz krevetića, ležim pored njega i mazim ga kroz rešetkice. Često ga smiri čim me primi za ruku.

Ako ga uzmem iz krevetića kod ponovnog pokušaja plaće duže i jačim intenzitetom s toga to više ne prakticiram.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •