Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Druga beba-stanka između dojenja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Druga beba-stanka između dojenja

Mame koje ste dojile prvo dijete, pa ste imale pauzu u dojenju do drugog djeteta, zanima me da li je drugi put kao i prvi, bolje rečeno da li je teško kao i prvi puta. Osjetljivost bradavica, privikavanje na navlačenje bradavica ili je drugi put ipak lakše, manje bolno? Znate kaj mislim. Kad rodim bit će taman godina dana kako je Janko prestao sisati i nekako mi se čini da su cice još uvijek "naviknute" na cicanje i nadam se da drugi početak neće biti bolan kao prvi...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod mene je bio razmak od godinu dana izmedju dojenja i iznenadio me matitis i ragade. Imala sam iste osjecaje i misljenja kao i ti, ali to nije imalo veze sa stvarnoscu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pauza nešto više od 3 godine, prvi put smo teškom mukom pregurali prve mjesece,uz izdajana, dohranu, ragade, s drugom bebom od prvog dana sve savršeno, bez muke, čisti užitak za oboje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja nisam imala večih problema sa dojenjem, ni prvim, ni drugim. Ipak meni je drugo dojenje prošlo puno bolnije od prvog. Oni bolovi kad se steže maternica i bol u bradavicama na početku su bili puno jači, ali kažu da je to normalno. Zašto ne znam.
    Žao mi je što te moram razočarati.
    I isto mi je razmak bio oko godinu dana.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

NatašaM :/ ...Ma mi smo od samog početka isključivo dojili, Janko je odlično prihvatio cicu i sve je to bilo za 5.
    Meni je samo bitno da mi se opet ne raskrvare bradavice, da me ne bole tako jako kao prvi put, da ne moram plakati prvih dana dok beba vuče, dok se bradavice ne priviknu na taj tretman .

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nemam to iskustvo, ali mislim da će bradavice biti jednako osjetljive dok se ponovo ne "naviknu".

a što se tiče drugih stvari, sad imaš i više i znanja i iskustva nego s Jankom, pazi samo na ispravan položaj i neće biti nikakve frke!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nije bilo nikakvog razmaka - zara je dojila kroz cijelu trudnoću. razmak između njenog zadnjeg podoja prije poroda i margitinog prvog podoja je bio manje od 24 sata
    a prvih par dana su me bradavice bolile, baš su bile iziritirane i osjetljive i jadne, i jako sam se ljutila na samu sebe jer nisam uzela purelan u rodlište (kao, neće mi trebati, pa zara još uvijek doji, nema beba što iziritirati.... yeah right)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lutonjice :shock: , a ja si mislila kak bi sad baš bilo dobro da je Janko još sisao, pa sad ne bi bilo ništa bolno...
    A kaj da si kupim da nemam problema s tim jer to je jedna stvar koja me stvarno izmučila na početku dojenja, pa bi maksimalno htjela to izbjeći. Ili neka preventiva?
    Kaj je to purelan?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

purelan je čisti lanolin, smanjuje ti bol, iritaciju, ragade... a ne moraš ga prati prije podoja :D
    imaš purelan od medele (skup, i teško ga se nađe :/ ), ali čujem da ima i u DM neka čista lanolinska mast, u onom njihovom vlastitom programu (valjda babylove) i jeftina je i dobra.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja mislim da bradavice moraju da bole jer novorodjencetu ipak treba malo prilagodjavanja, iako je refleks sisanja urodjen, nije kod svake bebe jednako razvijen.
    a i bebina ustasca su tako mala...

mislim i da je normalno da se materica koja je drugi put rastegnuta u trudnoci ipak teze vraca u prvobitni polozaj. ipak je to misicno tkivo.
    nisam sigurna, ali to mi je logicno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas nije bilo nikakvog razmaka - zara je dojila kroz cijelu trudnoću. razmak između njenog zadnjeg podoja prije poroda i margitinog prvog podoja je bio manje od 24 sata
    a prvih par dana su me bradavice bolile, baš su bile iziritirane i osjetljive i jadne, i jako sam se ljutila na samu sebe jer nisam uzela purelan u rodlište (kao, neće mi trebati, pa zara još uvijek doji, nema beba što iziritirati.... yeah right)
    šta gore nego u trudnoći? meni je svaki dan sve bolnije i bolnije, a tješim se da će biti lakše kad rodim. neće :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Ja nisam imala večih problema sa dojenjem, ni prvim, ni drugim. Ipak meni je drugo dojenje prošlo puno bolnije od prvog. Oni bolovi kad se steže maternica i bol u bradavicama na početku su bili puno jači, ali kažu da je to normalno. Zašto ne znam.
    Žao mi je što te moram razočarati.
    I isto mi je razmak bio oko godinu dana.
    Ovako i kod mene!
    Već u rodilištu prva upala kada je mlijeko nadošlo, ali je Zara to vrlo brzo riješila, a drugu upalu sam imala nakon tri mjeseca.
    Jako mi je pomogla ova krema iz DM što ju Lutonjica spominje.
    Bol kod stezanja maternice mi je bila neopisiva (prvi put se ni ne sjećam da me je bolilo), ali tu me je spasio steznik

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bol kod stezanja maternice mi je bila neopisiva (prvi put se ni ne sjećam da me je bolilo), ali tu me je spasio steznik
    :shock: stvarno???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    šta gore nego u trudnoći? meni je svaki dan sve bolnije i bolnije, a tješim se da će biti lakše kad rodim. neće :?
    mene su boljele samo na početku trudnoće, poslije ne toliko (poslije mi je više psihički smetalo to dojenje). ali ovo je boljelo više nego to zarino dojenje, baš onako iziritirane isušene bradavice, kao da su prvi put korištene za dojenje. ali trajalo je samo prvih par dana, 7 dana nakon poroda definitivno nije više bilo te boli.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a meni svakim danom sve gore i gore. ne smeta mi psihički, ali boooooli toliko da moram doslovce stisnuti zube.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam imala pauzu od 7 sati

noa dojio u 7, a ava u 14
    s njom je bilo dijametralno suprotno od noe, sve 5!
    s noom me čak i taj zadnji podoj bolio, mislila sam da je soor, ali čim je ava počela dojiti ta bol je prestala, potpuno bezbolno
    očito je to bila trudnička preosjetljivost bradavica
    a ja ponijela šeširiće, rojazol gel, nistatin...

čak ni stezanje maternice nisam osjetila, ni prvi put, a ni sad iako sam to očekivala jer kad sam rodila nou, sve cimerice su bile drugorotke i sve su se žalile na jaku bol kad bi dojile, a nakon prvog poroda to nisu osjetile
    tako da je sve to individualno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

aries24, nadam se da ću tvojim stopama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je maternica puno jače boljela sa zarom :?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    :shock: stvarno???
    Meni su suze išle na oči, ali isto je trajalo možda 3-4 dana. Poslije je bilo ok.
    Zna li netko kako je tek treći put? I jeste li sigurne da se ta lanolinska mast ne treba ispirati prije podoja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

purelan i ova iz dm se ne trebaju ispirati
    ali baš ova dm-ova, ne neke druge koje se isto prodaju u dm-u, ali nisu čisti lanolin

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Lutonjice, mislim da je vec netko pisao o kremi iz DMa i da je ona uz lanolin sadrzavala i vitamin E - ako je to ta, treba je ispirati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj se tiče stezanja maternice, ja to skoro da uopće nisam osjetila . Tko zna kako će biti sada :/ . Nakon prvog poroda sam stalno nosila steznik, namjeravam i sada, ima to kakve veze s nebolovima?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo, prepisujem sa ove dm-ove kremice (babylove):
    s prirodnim lanolinom i vitaminom e, bez boja i konzervansa, mineralnih ulja i parfema. ja s njom mazem usne. mislim da je kosala nekih 13 kn.
    za bradavice koristim medelin purelan.
    inace, i mi smo imali pauzu od nekih 6 mjeseci. samouvjereno sam krenula s novim dojenjem, pa ipak zaradila mastitis vec u rodilistu, usprkos tome sto je gea i u rodilistu bila iskljucivo dojena i na zahtjev, a s ragadama sam se mucila prvih 15-tak dana.
    i da, zara bi sad sikila, ali nema pojma kako .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Lutonjice, mislim da je vec netko pisao o kremi iz DMa i da je ona uz lanolin sadrzavala i vitamin E - ako je to ta, treba je ispirati.
    vidiš, meni se učinilo da je baš neka od savjetnica naglasila da se ne treba ispirati :?
    (ja ne znam, koristim purelan)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Angel prvotno napisa
    i da, zara bi sad sikila, ali nema pojma kako .
    Pa kako meni sada curka kolostrum, a Janko se još uvijek voli maziti s cicama i ljubiti ih i tak , za kolostrum kaže da je sladoled :? . Neki dan je probao i reko je "Mmmmmmmm, fino" i nastavio mljacakti ko mala maca, ali ne zna ni on više kako bi cikio. Samo stavi bradavicu u usta i onda kad skuži da ne zna kaj treba, poliže i to je to .
    Ali nije to često, nekad mu dođe, malo da se prisjeti starih dana

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da, slatki su
    do jucer "addicted to mum's milk", a sada ne znaju sta bi sa sikom,... iako zara obavezno trazi svoju dnevnu dozu. uglavnom je cuca ili samo drzi u ustima ili trazi da joj malo strcnem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je logično da je drugo dojenje kao i prvo.jedina je razlika u iskustvu pa znaš kako beba treba primiti bradavicu,kako da je namjestiš za položaj,kada i kako joj ponuditi dojku i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam imala od dojenja do dojenja pauzu kojih godinu dana.

nemam ti ništa prepametno za reći, problema nikad, ali nikad, nisam imala s dojenjem, niti s Jankom (lijepog li imena, je li?), a ni sad sa Stjepanom. ono početno bockanje i bol u bradavicama sam oba puta osjećala samo u rodilištu, a maternica me nije boljela ni prvi ni drugi put prilikom dojenja.
    što kaže MM, rođena sam za rađanje .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e pa sad ste me isprepadale. meni dojenje prvi put nije ni malo bilo ugodno i na zalost lijepo iskustvo. imam uvucene bradavice i nakon 15 mjeseci dojenja jos su uvijek uvucene . pocela sam lagano razmisaljti pa sam vec dobila narucenu kremu Lansinoh, jer sam je dobila na posudbu nakon prvog poroda i fakat mi je pomogla. dakle kod mene ce biti razlika izmedju dojenja negdje oko 7 mjeseci i strah me je kako opet poceti jer kad se sjetim onih pocetaka i placa prvih mjesec dana. jos da stvar bude gora BC se navukao na sesirice pa sam svih 15 mjeseci dojila s njima , a sad bi i tu muku zeljela izbjeci, ali cini se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što da vam kažem, upravo sam otkrila da imam malu krvavu ragadu :shock:
    niš me ne boli i nemam pojma kak sam je zaradila... ali eto i to je moguće čak i nakon 4 godine kontinuiranog dojenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, imam i soor od danas
    jupi veselja

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Veselo Lutonjice kod tebe!

I ja sam u rodilištu nakon 3,5 godine dojenja isto zaradila ragadu. Onako, školski od krivog položaja. Na svu sreću prošla kroz 2-3 dana, čim sam popravila isto. A misliš da ti se to ne može desiti jer već dugo dojiš. Meni F. nije dojio zadnjih mjesec dana pred porod jer mi je stvarno nestalo mlijeka, ali onda je nastavio čim sam došla kući iz rodiliša.

Mene je isto sad puno manje boljelo kod stezanja maternice nego prvi put, skoro ništa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •