Jel netko zna gdje ima za kupiti žutice ili nekog sličnog platna (a da nije skupo). Treba mi za presvlake za stolice.
Jel netko zna gdje ima za kupiti žutice ili nekog sličnog platna (a da nije skupo). Treba mi za presvlake za stolice.
ako si u zgb, u martićevoj (na sjevernoj strani) kod bauerove - mislim nekih 12 ili 18 kn/m.
Super! Hvala, trčim sutra kupiti za svoje odvratne stolce koji će uskoro postati divni. Još ću ukrasiti platno salvetnom tehnikom. :D
samo da te upozorim-prije sivanja operi platno jer ce se stisnuti.
U dobro da si rekla! Zaboravila bi sigurno. Hvala!
Pa ne bi valjda stvarno stolice presvlačili u žuticu.....
zašto ne ?
i ja to planiram,al ću je prebojati.
Samo se pridružujem upozorenju da ju treba prije krojenja opratiJa bih i dva puta.
Zastor dužine 250cm mi se nakon prvog pranja skratio na 220cm!!! :shock:
Inače: žutice imaš u dvije debljine.Za stolice radije kupi deblju (malo je skuplja od tanke).Inače: jako se gužva. Da mi je ova pamet,radije bih uzela neki drugi materijal...
Ima i u tri debljine, ja imam neku skroz tanku, mekanu. Ima jos jedna malo deblja, a vidjela sam i jednu ful debelu kojom se stolci mogu bez problema presvuci i mislim da bi to izvrsno izgledalo.![]()
Zato jer ima drugih materijala koji se čiste puno lakše od žutice i puno ljepše izgledaju. Žutica se koristi za tapiciranje donje strane stolica, kauča, fotelja - znači one strane koja se ne vidi.dolega prvotno napisa
jednostavnije mi je svijetlu presvlaku od zutice skinuti sa trosjeda ili stolica, oprati u masini, osusiti i ponovno navuci. nije potrebno peglanje, sve se izravna za dan-dva. i super je osjecaj kad znam da je oprano, ne prebrisano.
teina mama, bolje da zuticu odneses u bojaonu, ja sam je pokusala bojati sama u masini pa mi je ostala flekava. imali smo (kršitelj koda)y trosjed jedno ljeto. i bolje uzeti deblju zuticu jer ce se od pranja i bojanja stanjiti.
Naši su stolci presvučeni u žuticu. Što se tiče održavanja, peru se na 90° i uvijek izađu iz mašine svaršeno čiste. Problem je što se teže peglaju.
Što se tiče izgleda i nevjernih Toma po tom pitanju, izgledaju izvrsno. Mi smo uzeli onu deblju žuticu i savršeno prijanja na stolce.
Bojanje ni bih preporučila u kućnoj radinosti. Nikad to ne ispadne potpuno jednolično, a kasnije je teže održavati obojano platno, bez obzira što se bijelo lakše prlja. Ja sam inače zaljubljenik u sve bijelo, pa možda nisam mjerodavna, ali bijela boja mi mi je najbolji izbor za takve presvlake.
Na ovoj fotki se vide presvlake u pozadini:
http://public.fotki.com/vvedrana/ouj.../p3080427.html
ja sam je bez frke obojala u masini bojom coloreria italiana (iz DM-a), sve se ravnomjerno ofarbalo.enci prvotno napisa
a tko vam šiva te navlake za stolice? ili poznate li nekoga tko ih šiva?
Nama je šivala susjeda koja inače ima salon zavjesa. Mislim da bi svaka malo spretnija šnajderica bez problema mogla sašiti takve navlake.
Je li žutica prikladna za zastore za balkon? Može preporuka i za drugi materijal, ako žutica nije dobra, ali da je jeftin. Tnx!
Žutica mi se čini preslaba za vani (imam rimske zastore od žutice unutra i to je ok)
Ako ti je cijenom ok, preporučam nešto od ovog: http://www.ikea.com/hr/hr/search/?query=DYNING
Imam jedan od tih baldahina godinama i zaista je materijal izdržljiv i djelotvoran u zaštiti od sunca...
.... e da meni to stoji okomito kao zastor na balkonu, ne vodoravno kao baldahin![]()
Nažalost, ne paše mi po dimenzijama.
Trebam sveukupno cca 8 m širine za balkon (otvoren je i sa strana) i cca 1,5 dužine, nisam još točno izmjerila.
Koji još materijal dolazi u obzir?
Ili mogu od jednog baldahina napraviti dva, taman je dovoljno dug za to![]()
no@, hvala!!! Nemaš pojma koliko si mi olakšala!
Kupila sam baldahine, odlični su! Nema šanse da bi ih uočila da mi nisi stavila link. Niti bi na netu naišla na njih niti bih ih uočila u Ikei, jer nisu izloženi. Još jednom, hvala!
P. S. Vidjela sam uzorak žutice prije i nakon pranja. Dosta se upere i izgleda jako izgužvano, ispeglanu varijantu nisam vidjela. Sviđa mi se što nakon pranja dosta izbjeli.
Posljednje uređivanje od Optimist : 13.04.2016. at 20:42