Drage moje,
"nova" sam ovdje - iako mi je ovaj forum bio zlata vrijedan za vrijeme trudnoće i nakon poroda, nisam se nikada registrirala jer nije bilo potrebe - sve sam odgovore već pronašla. No sad sam u totalnoj nedoumici, ništa mi od postojećih tema na forumu ne pomaže, pa moram pitati za savjet. Iako se o sličnim problemima već pisalo, here it is:
Moja bebica sada ima 6 tjedana. Otpočetka dojimo na zahtjev, tako da od trećeg tjedna (kad smo pretpostavili da je u tijeku skok u razvoju) jako često jede. Rođena je sitna (2860 g), pa mi je bilo normalno da hoće jesti svaka dva sata. No taman se bio ustalio neki ritam od dva-tri sata, kada je prije 5-6 dana počela tražiti jesti svakih sat vremena, a ponekad i svakih pola sata. Kad počne plakati pola sata nakon jela, pokušam je smiriti na sve moguće načine, no smiri se tek kad ponudim cicu.
Ponekad to počne već ujutro, a ponekad tek poslijepodne. A poslijepodne je priča za sebe. Počnu je mučiti grčevi i ne pomaže ni masaža, niti položaj preko koljena, niti nosanje... Nakon što se dobro isplače, pomogne samo cica.
Stolice su joj bile uredne, svjetložute i tekuće do prekjučer. Prekjučer navečer je imala jednu zelenu, smrdljivu, jučer nijednu, a danas jako vodenastu, smeđu.
E sad, ja ne znam oko čega da se potrudim. Ne znam radi li se o neučinkovitom sisanju, o najobičnijim grčevima, vjetrovima ili ima GER.
Sumnjam na neučinkovito sisanje jer ona otpočetka cokta kad jede. U početku joj to nije smetalo, u mjesec dana je dobila 1250 g, a i ustalio se neki normalni ritam, tako da se nisam zabrinjavala oko toga. Dobro podriguje, tako da se riješi zraka kojeg se tako naguta.
Obični grčevi? Ne znam mogu li oni trajati tako – cijeli dan, ponekad čak i do ponoći.
Na GER sam posumnjala zbog zadaha iz usta i pojačanog bljuckanja u zadnje vrijeme.
A možda su i vjetrovi – jer se ona dosta muči s tim, nekad čak i zavrišti kad prdi.
Ne znam što da radim, da li da je vodim doktoru, osjećam se kao preneseni hipohondar.
Htjela bih joj pomoći, ali i sebi jer zadnjih dana obavezno plačem oko ponoći jer ne znam kamo bih od iscrpljenosti i bespomoćnosti.
Ima li tko kakvu ideju?
Hvala!