Mi smo zimus klincu kupili gitaru. Prvo smo imali jednu na posudbi da vidimo hoće li ga želja brzo proći, ali nije. Nismo ga upisali na tečaj, jer sa sportom ima dosta obaveza koje nisu uvijek u unaprijed određenim terminima, nego ide na privatne instrukcije.
Inače dosta vremena provodi za kompjuterom, posebno navečer nas moli produžetke, pa nam je jako drago da ga zanima sviranje. Sad iz njegove sobe navečer dopire često muzika a ne zvukovi igrica. S obzirom na to pristali smo mu za predstojeći imendan kupiti električnu gitaru, što mu je velika želja, a ostatak obitelji će se pridružiti financijskim prilozima.

Ja nisam nikad učila svirati iako sam jako željela. Zato o muzičkoj školi ne znam iz prve ruke, ali pitam se je li u njoj odabran najbolji način da se prenese djeci ljubav za glazbu. Poznajem nekoliko ljudi koji su svojom željom (nisu ih roditelji tjerali) krenuli i završili kompletnu osnovnu muzičku školu, a nakon toga okačili instrument o klin i nikad, doslovce nikad više nisu ga uzeli u ruke. Ponavljam, ne radi se o jednoj nego o više osoba koje kao da su kroz školovanje stekle znanje, a izgubile želju za sviranjem. Meni je to neshvatljivo i žalosno, jer znam da su počeli sa ciljem da nauče svirati i velikom željom da sviraju.