Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Zar stvarno

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zar stvarno

Već par ljudi, koji nemaju veze jedno s drugim, rekli su mi da, kao samohrana majka, imam pravo dobivati od socijalnog (mislim) nekakvu novčanu pomoć. Mislim da se radi o 600 kn mjesečno.
    Zar je to stvarno istina?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da
    Odes iu nadlezni Centar za socijalni rad i tamo doneses potvrde (nazovi ih prvo da se raspitas) i zamolbu za mjesecnu pomoc

tak nekak to ide otprilke
    al sigurno je da mogucnost postoji

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JUČER,JUČER SAM BILA U CENTRU PO DRUGOM POSLU, I USPUT TO PITALA.
    ŽENA MI JE REKLA DA AKO RADIM NEMAM PRAVO NA NIKAKVU POMOĆ. JA SAM ONDA PITALA, DAL IMAM ZA OVAJ PERIOD DOK SAM NA ČAROBNIH 2500, A ONA JE REKLA DA MISLI DA NEMAM PRAVO!
    ONA MISLI, ONA MISLI. AKO ONA U CENTRU MISLI, TKO ONDA ZNA???

3.12. OPET MORAM TAMO.

kAJO PLEASE RECI AKO SAZNAŠ NEŠTO VIŠE DA JOJ MOGU TO NABITI NA NOS!

uh.....zaista me se lako izbaci iz takta zadnjih dana. prvo centar za soc. rad , pa biskupska konferencija , pa sad opet centar

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni su rekli da nemam pravo na nikakve dodatke jer mi je plaća prevelika (blago meni ) ali to je bilo još kad su me pozvali u vezi imena oca. Nakon toga se više nisam raspitivala pa ako netko zna bolje i meni bi dobro došla informacija

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije negdje mjesec dana, u Vjesniku je izašao članak pod nazivom: "Što rade centri za socijalni rad?"
    Piše o tome kako centri vraćaju novac, koji je namjenjen samohranim roditeljima, u državnu blagajnu, jer je taj novac ostao neraspodjeljen :shock: :shock: :shock:

Ne znam kako i dal se može doći do tog članka, odnosno osobe koja ga je napisala. možda bi mogli od tuda krenuti. ja na primjer prije tog članka uopće nisam znala da postoje novci namjenjeni samohranim roditeljima.

NinaRea ja znam da nemam pravo na doplatak jer mi je plaća prevelika (blago nama), ali porodiljna od 2500 kn, jel znaš možda da li i to smatraju prevelikim?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ni ja nisam imala pojma da postoji novac namijenjen samohranim roditeljima. Prvi glas

Tweety - ne znam, ali po onome što su meni rekli mislim da ne.
    Naime, ja sam koristila porodiljni samo šest mjeseci, iz financijskih razloga naravno. No, kad sam bila u Centru uopće me nisu pitali hoću li biti na porodiljnom 6 mjeseci ili godinu dana nego su mi odmah rekli da nemam pravo ni na kakav doplatak s obzirom na visinu moje plaće. Ali to je bilo onako usput, ja sam tada već znala da ću se morati vratiti na posao nakon 6 mjeseci pa nisam uopće ništa pitala za tih drugih 6 mjeseci.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali meni ti ljudi nisu spominjali socijalnu skrb nego socijalno. Ma raspitat ću se već, ali svejedno - što oni misle kad kažu da imamo "previsoku plaću"??? Pa mi smo sami s djetetom. Ostali imaju (ako su te sreće) dvije plaće, pa im ni ne treba ta pomoć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaja, da to je ok
    ali ..
    Na zalost, postoji jako puno parova koji imaju zajedno manje prihode od jedne "normalne" place.
    Recimo, moja sestra i sogor imaju zbrojeno manju placu od mojeg muza I nemaju pravo cak ni na djecji doplatak
    A takvih primjera znam jako puno.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvo sr...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Preko koje visine se placa "smatra previsokom"?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •