Kako bi vi protumačili ovu pojavu kod dnevnog spavanja mog
dvogodišnjaka: u tjednu, kada ga čuva teta čuvalica, spava oko
3 sata, a vikendom, kada je sa nama, spava sat i pol ?
Kako bi vi protumačili ovu pojavu kod dnevnog spavanja mog
dvogodišnjaka: u tjednu, kada ga čuva teta čuvalica, spava oko
3 sata, a vikendom, kada je sa nama, spava sat i pol ?
Ne isplati se spavati kad se može biti s mamom i tatom.
I moja H ujutro duze spava kada je cuva svekrva nego kad mene vidi u krevetu. I po danu krace spava kada sam ja doma...Zna da je sa mamom i tatom akcija, a s bakom rutina...Otvori oci, vidi baku i okrene se na drugu stranu...vidi mene, odmah me zajasi i smije se...![]()
valjda da nesto ne propusti s tobom.
i moja to radi.
i kod nas je tako.
sa tetom čuvalicom i bakom spava i preko 3h. ne mogu je probuditi..
kad smo mi s njom, 1-1,5h max
Mi imamo sličan problem - kad treba ići u jaslice, on bi spavao. Kad dođe vikend, eto njega u 6 ujutro!!! ALi se toliko izmori da stvarno dobro spava popodne.
Moj uopće vikendom ne spava.vera prvotno napisa
I kod nas je slicno; ako slucajno skoknem kuci s posla izmedju 2-3 kad je popodnevno spavanje, tada spavanja nema. Sad sam naucila lekciju, ako moram kuci u to vrijeme, onda se skrivam na donjem katu, sreca sto joj je soba na gornjem. Vikendom spava bez problema, valjda kuzi da smo kuci i da cemo biti uz nju kad se probudi.
A kod nas nije tako- u jaslicama spava max. sat i pol, kod kuće puna tri sata, nekad i više!
Njemu nije važno tko je kod kuće, to smo u 99,9 % slučajeva MM i ja, nego da je u svojoj (i našoj) mirnoj polumračnoj sobi..
I kod nas sličnoASTRA prvotno napisa
![]()
Lea vikendom najčešće neće spavati po danu, a i kroz tjedan kad MM kasnije dođe doma neće spavati nego se igrati sa njim. Za jutarnje spavanje je obrnuto - kad smo mi u krevetu obično duže spava. Osim, naravno, ovaj tjedan kad sam ja na godišnjem a ona se budi u pol osam. Onda neće spaati po danu, a užasno je umorna, pa zaspe u pol 4 i spava do 6. I onda ništa do ponoći.
Kod nas je preko tjedan spavanje normalna stvar. Teta ga uspava za minutu-dvije. Ali vikendom je dnevno spavanje nemoguća misija. Želi više biti s nama i spavanje mu je tu čisti gubitak vremena.
S tetom čuvalicom spava svaki dan, bez prigovora. Ode u svoj krevetić, da teti rukicu, kaže laku noć i nema problema.
Nama vikendom sve češće preskače spavanje. Ali nije ni umoran, ni cendrav, samo ranije ode navečer u krevet.
Ako i spava, to je samo kad zajedno svi tri spavamo. Onda "Odrapimo".
Ma i kod nas je ista priča. Boji se da ne propusti akciju. Baka čuvalica je dosta monotona i usporena, ali i umirujuća pa se malac kod nje uspava za par minuta.
I kod nas je spavanje kod bake čvrsto i dugo uz svo usisavanje i televiziju,i to još bez da ga se mora držati.Sam legne na kauč i okrene glavu.Kad je s nama - sve obrnuto![]()
Ovako otprilike i kod nas, samo što se nekad zna zalomiti da i vikendom dulje otspava, ali uvijek teško zaspi.Makili prvotno napisa
S tetom ili bakom spava, a preko vikenda ne spava ili ev. spava ako je samo jedan od nas s njom.
Kod nas definitivno vrijedi i ona teorija da ako po danu ne spava teže zaspe i navečer.
I kod nas isti slučaj - kod bake odspava 3 sata bez problema,neki dan spavao 4,5 sati (to ja još nisam doživjela od njegovog rođenja,ni kad je bio najbolesniji).A doma je dva sata premija!
Zašto?Nemam pojma!?
A mi se "brinemo" jer nam se čini da Zala previše spava.Zapravo, uopće nema problema sa uspavljivanjem i spavanjem.Kad je umorna jednostavno se umiri i zaspe.Budi se ujutro u 7, onda je budna max 2,5 sata i opet spavanje cca 1,5-2.Popodnevno spavanje ovisi o dogadanjima,igri i zabavi.Kada joj je jako zabavno i kada je zaigrana zdura biti budna i do 4,-4,5 sati.U suprotnom, opet je nakon cca 3,5 sata uhvati umor.Nekako mi se ti dnevni razmaci budnosti čine prekratki.Inače je super živa, zaigrana i ne čini mi se da ima neki problem.Jedino mi se čini da je tako brzo uhvati umor kada joj baš i nije najzabavnije!
Evo, jucer smo bili cijeli dan na Sljemenu, ful se dogajalo i nije imala "vremena" za spavanje.Dakle, od 09.30 ujutro je zaspala u planinarskoj nosiljci svega 30 min i bila budna do 19 sati.Danas, kada smo opet doma, opet je hvata spavanac! :? Kada se ujuro probudila u 7, oko 8 je opet isla "ubiti oko" na 1,5 sat i oko 11.30 opet spavanac.Inace je sve ok, barem ja nista ne kuzim po njenom ponasanju da nesto ne valja.Malo se brinem jer mi se ti intervali budnosti cine prekratki za njenu dob?????
Podižem temu.
Imamo 17 mjeseci i jedno dnevno spavanje. Sat, sat i pol, najčešće, rijetko 2 sata.
Zanima me da li vaši klinci to dnevno spavanje odspavaju u komadu ili se, kao moja, bude svakih pola sata?
Evo, prije mi je zaspala u 12:30 i već smo imali dva buđenja i uspavljivanja, sad čekam treće. Uspavljujem je tako da dođem i legnem kraj nje i ušuškam je (ne dojimo već 3 mjeseca)
Trebam li se pomiriti da će tako biti sve dok bude dnevnog spavanja ili će jednom početi spavati dnevno spavanje u komadu?
U tjednu je čuva baka, i njoj se budi, ali ne toliko često kao meni, zna odspavati čak i sat vremena bez buđenja.
Identično je i kod nas.
AKo sam ja doma, budi se svakih 40 min, pa ju moram douspavati, a ako je s bakom ili čuvalicom spava i po 2,5 sata u komadu.
Na jedno spavanje preko dana je prešla rano, s cca 9 mjeseci.
Obično zaspi oko 12.30... vikendom kasnije, evo još nije zaspala... Noću spava od 9-10 do 9-10.
Pisali smo već o tome http://forum.roda.hr/threads/72277-D...ghlight=minuta i mene je čudila ta pojava.![]()
Ima 28 mj. i spava jedanput dnevno po 2 sata. Probudi se 1 nakon cca sat vremena samo da provjeri jesam li kraj nje. Ako nisam onda je problem . Zato ja tipkam dok ona spavaNe dojimo vec 6 mjeseci.
J s 15 mjeseci spava jednom dnevno, vecinom zaspe izmedju jedan i po i tri pa odvali sat dva. Bar sat vremena odvali u komadu, a nekad i dva. Kad sam ja doma dam mu cicu kad se probudi pa ponekad jos malo zaspe.
Jucer smo bili na moru - dok smo se vracali doma zaspao mi je u sjedalici od bicikle (vec oko podne - prvi shock) i spavao je nevjerojatna tri sata (drugi shock) sa samo jednim budjenjem. Ja se nadobudno nadala da ce i danas zaspat na povratku s mora (u podne), al nista, haracio do tri. Sad pajki
Al je isto tako u zadnjih par tjedana dva puta skoro pa preskocio dnevno spavanje, tj. spavao samo po 20ak minuta. I nije zbog toga nesto puno ranije navecer zaspao.
Moja je imala istih problema prije jedno dva mjesca. Budila se svakih 10 minuta do pola sata, i nisam ju morala uspavljivati ali sam morala s njom spavati. Znam da sam bila luda u tom periodu jer mi je tih sat, sat i pol dnevno bilo jedino vrijeme kad sam mogla nesto i napraviti po kuci. Trajalo je par tjedana i onda je jednostavno pocela spavati u komadu. Sad cak i najcesce odvali po 2 sata a dogodi se kao danas da odvali i 3(prije toga mi je 2 sata spavanja bilo SF). Inace ide oko 11.30, 12.00h na spavanje, navecer izmedu 20.30 i 21.00h a budi se oko 7.00h. Bas je pocela bolje spavati, jednostavno sama od sebe i moram priznati da mi dobro dode![]()
Zuska,a da li se po noci budi? Moja spava ko top i po noci i po danu....i kad se jednom probudi to je to,nema vise spavanja....
Prije par mjeseci je skratila spavanje nakon rucka na cca 1h,u zadnje mi odvali po 2-3h!
Da, budi se i po noći, manje, doduše, otkad ne dojimo, ali bude u prosjeku oko 5 puta. Barem dvaput do pola noći.
Ide spavati oko 21 sat ...u jutro se najprije probudi dok je mrak. Nemam nikad snage pogledati koliko je sati, ali znam da joj pokazujem kako je vani mrak i molim da nastavi spavati jer svi spavaju. I dok se tako uvjeravamo, to se ponekad otegne pa čujem i pijetlove u daljini. Ponekad odspava, a ponekad se budi svakih par minuta...i onda u 7 bude luda, moramo se dići.
Spavanje od 12 sati mi je oduvijek bio SF, ne vjerujem da to postoji
I onda danju spava samo sat, sat i pol, i to ne u komadu. U biti, vidim da ima ritam kao i Jaininina cura.
Ne mogu vjerovati da ti se toliko budi, majkemi. Moja noću uglavnom ko top spava, jedino se zna probuditi dok ja ne legnem s njom ali to bude sekunda kenjkanja, ja je ljubnem, pokrijem i ona zaspe. Preko dana je već problematično. Spava pola sata, onda se probudi pa na meni odspava još sat vremena, nekad i više, dok se ja ne ukočim skroz naskroz
Moj je poceo pokazivati znake da mu je dnevno spavanje visak. U posljednjih mjesec dana 4 puta nije spavao popodne. Nikakv uticaj na nocno spavanje: nit je legao ranije, nit spavao bolje, nit duze. Inace, u posljednje vrijeme spava uzasno malo. Kad ga jedva uspijem uspavati oko 2-3-4 spava 1,5-2,5 sata. Uvecer zaspi oko 22:30-23, spava sa nekoliko budjenja do 5-6, onda bude budan sat, sat i po, pa spava do 9. Ranije je bez problema spavao oko 12 ili 1, sad jednostavno nije pospan i ne zeli zaspati.
Ako ga stavim ranije, oko 9 navecer, budan je u 3 i vise nikako nece zaspati do popodne...
Moj bebač ima skoro 3 mjeseca i prestao je spavati po danu svojih 2-3 sata koji su me održavali na životu. Sada je to par puta po pola sata i gotovo, navecer zaspi oko 21h, doji oko 2h, ponovo između 4-5, jedva spava do 6 sati i pocinje gugutanje, oči širom otvorene. Je li moguće da manje spava po danu jer se ne budi više tako često noću??? Joj tako mi fale ona 3 sata...
moj ima 18 mj i u zadnje vrijeme se nakon popodnevnog spavanja uvijek ali uvijek budi u plaču....ne znam zašto.. noću se probudi i premjestim ga k nama u bračni i pocica si i zaspi opet a preko dana spava u kinderbetu, da li plače radi navike jer očekuje da ću ga premjestit i dati cicu?