Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Prekid bolovanja - koliko a da ostaje isti izracun prosjeka?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Prekid bolovanja - koliko a da ostaje isti izracun prosjeka?

Zanima me jedna stvar, ako netko zna, bila bih jako zahvalna da mi odgovori.
    Ako je netko na cuvanju trudnoce i prekine bolovanje na tjedan, dva tri i radi pa se vrati na bolovanje, je li tocno da se bolovanje (cuvanje trudnoce) u tom slucaju (ako je prekid manji od 30 dana) nastavlja pod istom sifrom i da se u HZZO ne mora nositi novi izracun prosjeka place?
    Dakle, kao da nije doslo do prekida ako je prekid manji od 30 dana?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene zanima ovo pitanje. Naime, citiram odlomak iz teksta „Pravo na godišnji odmor“ objavljenog na Rodinom portalu (napominjem da iako se autorica referira na Zakon o radu, u spomenutom zakonu nisam naišla na citirani odlomak) :
    Ako namjeravate prekinuti bolovanje zbog komplikacija u trudnoći i iskoristiti pravo na godišnji odmor, prilikom otvaranja novog bolovanja računat će vam se novi prosjek plaće, ako je prekid bolovanja bio duži od 30 kalendarskih dana, ili ako je prekid kraći, ali je druga šifra bolovanja na idućoj doznaci.“.
    Znači li to da trudnica na komplikacijama može prekinuti bolovanje i koristiti godišnji odmor od npr. 11.6. do 22.6. (10 dana godišnjeg odmora), pa se do kraja 6. mjeseca vratiti na komplikacije (ista šifra), nakon toga u 7. mjesecu ponoviti istu stvar (npr. potrošiti još 15 dana godišnjeg odmora, odnosno čitav godišnji za 2007. godinu = 25 dana)? Je li takav scenarij moguć bez negativnog utjecaja na visinu naknade, i da li doktorica opće prakse smije na zahtjev trudnice tako u nekoliko navrata prekidati bolovanje, ako je trudnica na komplikacijama i po preporuci ginekologa mora mirovati?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja dr. je rekla da se vise ne smije prekidati bolovanje - komplikacije. Ni manje od 30 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •