Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: syntocinon- pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno syntocinon- pomoć

molim vas pomoć,
    znam da sigurno negdje na forumu ima riječi o tome, ali shvatite nas... tek imamo pet dana i stvarno se uhodavamo sa dojenjem i nemamo vremena tražiti informacije po arhivi
    na početku naravno nisam imala mlijeka, onda je greta sisala i sisala i sad ga imamo u izobiju.
    problem je što ona spava po 3 do 4 sata između podoja a ja se moram izdajati, osim poslije podoja, ponekad i u međuvremenu je rmi grudi budu jako tvrde i bolne.
    preporučili su mi Syntocinon da proširi kanaliće pri izdajanju i dojenju,
    jednom sam posprejala u nos i Greta je taj put puno mirnije i ritmičnije sisala nego inače (nekad se naguta zraka pa ju boli stomačić)
    i onda mi patronažna preko telefona kaže kako je Syntocinon za povećavanje količine mlijeka :?
    jel ima tko skustva s tim????
    kako da reguliramo količinu mlijeka a da ne ostanemo bez njega?????
    help

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tko ti je preporučio sintocinon?

To je oksitocin, hormon koji je zaslužan za let down, tj. refleks otpuštanja mlijeka. Nemoj ga koristiti za dojenje, jer se beba vrlo lako navikne i neće sisati bez njega (jer bez njega treba neko vrijeme vući dok mlijeko krene).

Zašto se izdajaš? Ako su ti grudi napete i bolne, izdoji samo malo da ti popusti napetost. Sintocinon+izdajanje je savršen recept za hiperprodukciju, i tu tvoja patronažna ima pravo. Ti izdajanjem daješ tijelu do znanja da treba još više mlijeka od onoga što trenutno proizvodi. A koliko shvaćam, nemate problema s količinom mlijeka.
    I čemu izdajanje nakon podoja?

Bez mlijeka nećeš ostati ako beba sisa. koliko sisa, toliko će mlijeka biti. Nemoj se bespotrebno petljati sa sintocinonom, to ti samo unosi nered u odnos ponude i potražnje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: syntocinon- pomoć

Citiraj ivaa prvotno napisa
    kako da reguliramo količinu mlijeka a da ne ostanemo bez njega?????
    help
    Tako da bebu što češće stavljaš na cicu, paziš da je dobar položaj, ne ograničavaš duljinu podoja, daješ 1 cicu u cca 2-3 sata, ne koristiš dudu varalicu barem dok se ne ustabilite s dojenjem, ne daješ bebi ništa tipa voda ili čaj... Ne pada mi ništa više na pamet.

Ako imaš bilo kakvih pitanja, zovi SOS.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ivaa,

čestitam ti na bebici!

Potrebno je neko vrijeme da se regulira ponuda i potražnja, a najbrže i najjednostavnije ćeš to postići tako da bebu dojiš isključivo i na zahtjev.
    Kako napreduje bebica, koliko ima popišanih i pokakanih pelena na dan? Kako izgleda stolica?

Oksitocin u spreju ti je nepotreban, on može koristiti jedino kad mami iz nekog razloga šteka refleks otpuštanja mlijeka, ali i tada je bolje da prije sprejanja isproba razne druge načine opuštanja i poticanja vlastitog oksitocina.
    Vjerujem da je kod tebe sve u redu i da se radi o početnoj prepunjenosti dajci.
    Preporučam ti da bebu stavljaš na dojku na prvi znak gladi (okretanje glavice, ručice u ustima..) te da u slučaju da osjećaš napetost između podoja izdojiš samo par kapi mlijeka, tek toliko da napetost malo popusti. Na taj način će tvoj organizam ubrzo shvatiti koja je količina koju mora proizvoditi kako bi zadovoljilo potrebe tvoje bebe (dodatnim izdajanjem bi samo potaknula organizam na veću proizvodnju mlijeka)

Ajde javi se, odgovori na pitanja, tu smo za sve nedoumice !

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam se stigla prije javiti
    malo smo se ipak uštelili sa dojenjem i danas se uopće ne izdajam,
    ali ona jede svaka tri sata i to zato što je ja uglavnom budim,
    ond abude gladna i dosta pohlepno vuče tako da za vrijeme dojenja ima strašno glasne vjetrove i pokaka se. stolica joj je tamno zelena (danas nam je tredan dana) pa me sad brine je li to normalno????
    od podne danas sam je počela buduti i češće za dojenje, tako da smo papale otprilike svakih dva, dva i pol sata!
    strah me da joj stolica nije takva je rje gladna, al iona na prsima bude i preko pola sata i ne izvuče sve (dakle ne ostanem bez mlijeka) i uvijek sama izbaci sisu iz usta, tako da je ja ne prekidam sve dok joj ne bude dosta!
    Brine me i to što ona stalno spava, bude budna malo za vrijeme dojenja, i još sve ukupno možda dva sata dnevno,
    po noći bude budna između podoja po sat vremena i to je to, uz to često štuca, a ne bljuca uopće!
    baš sam davež, ali šta da radim.......
    help

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

netka cura il savjetnica će ti to bolje objasnit...ja ću kratko reć: sve vam super i dobro ide...i malecka se odlično ponaša!! samo doji na zahtjev!! i koliko god oće!! ma sve 5!!

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mom sinčiću je stolica nakon tjedan dana još imala tragove mekonija, pa je isto bila malo tamnija, pa je poslije postala onakva kakva treba biti-zlatno-žuta. Kao što Zmaj kaže, ide vam ok, ali javit će vam se ipak netko malo stručniji.
    Držite se, bit će sve ok, pusa malenoj

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

strah me da joj stolica nije takva je rje gladna, al iona na prsima bude i preko pola sata i ne izvuče sve (dakle ne ostanem bez mlijeka) i uvijek sama izbaci sisu iz usta, tako da je ja ne prekidam sve dok joj ne bude dosta!
    Možda ne dobiva dovoljlno zadnjeg, masnog mlijeka? Ne bi bilo loše da podoj počinješ s onom cicom na kojoj je bila prije, pa tek onda kad ovu skroz isprazni daš drugu, znači ne mijenjati za svaki podoj drugu cicu (ne kažeš koliko često mijenjaš dojku)

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel problem ta tamno zelena stolica???
    ma čini mi se da je ok, jer mislim da bi ona više plakala da je gladna...
    sad je bila na sisi gotovo konstantno sat i pol
    i malo zaspe, ja se odmaknem a ona traži još... više se mazi nego što doji cijelo vrijeme...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel problem ta tamno zelena stolica???
    ma čini mi se da je ok, jer mislim da bi ona više plakala da je gladna...
    sad je bila na sisi gotovo konstantno sat i pol
    i malo zaspe, ja se odmaknem a ona traži još... više se mazi nego što doji cijelo vrijeme...
    zelene stolice cesto znaju biti takve jer oksidiraju, znaci beba se naguta zraka dok doji. cesto slucaj kod hlapljive djece.
    ali za svaki slucaj, posto se radi o jako maloj bebi, reci koliko ima mokrih i pokakanih pelena u 24h?
    s koliko je rodjena i s koliko je otpustena iz bolnice?
    kakvo joj je opce stanje?
    koliko podoja imate unutar 24h?
    dojite li i nocu?
    koristi li ista osim sise (dudu varalicu, vodu, caj, nadohranu)?
    doji li na zahtjev?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jos:
    doji li efikasno?
    dolazi li do let downa? osjetis li ga?
    guta li? vidis da se mice podrucje oko uha i sljepocnice.
    kakav je polozaj (izvrnute usne prema van, nosic i bradica dodiruju dojku, beba cijelim tijelom okrenuta prema tebi)?

i cestitam na malom andjelu!!!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

curke,

gdje i kako mogu nabaviti syntocinon? ovdje u VK u ljekarni mi ga ne daju...ne znam zasto. koristila bi ga za izdajanje, da "nabildam" kolicinu mlijeka, a uz tu plastiku i vjeciti strah da nemam dovoljno mlijeka, se nikako ne mogu opustit...
    mozda negdje u osijeku?

hvala i

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    curke,

gdje i kako mogu nabaviti syntocinon? ovdje u VK u ljekarni mi ga ne daju...ne znam zasto.

Zato što se izdaje samo na liječnički recept, tzv. "privatni" recept. Ti plaćaš, ali moraš imati RP od doktora. Bez recepta se ne smije izdavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    curke,

a uz tu plastiku i vjeciti strah da nemam dovoljno mlijeka, se nikako ne mogu opustit...
    Nema straha da nemas mlijeka, evo ti jedan link o tome
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=170

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    jos:
    doji li efikasno?
    dolazi li do let downa? osjetis li ga?
    guta li? vidis da se mice podrucje oko uha i sljepocnice.
    kakav je polozaj (izvrnute usne prema van, nosic i bradica dodiruju dojku, beba cijelim tijelom okrenuta prema tebi)?

i cestitam na malom andjelu!!!
    kod nas se stanje popravlja!
    Dojimo na zahtjev (uglavnom MOJ zahtjev jer ju budim za dojenje svakih sat i pol dva), ali sad je već i sama počela tražiti papati!
    izašli smo iz bolnice za 3 270 a rođena je sa 3 400,
    doji efikasno i pravilno (od kads imamo nastavke za bradavice, jer su mi bradavice rascvjetane i krvave) i više nema izdajanja.problem je bio u premalo obroka (sad ih ima ioko deset i više i doji i noću sa najdužim razmakom od tri sata), uspavana beba, nije dobro hvatala bradavicu itd...
    sad smo za deset i stolica je postala zlatno žuta!!
    hvala svima na savjetima
    i da, ne koristimo više nikakav sprej!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bravo, samo tako nastavite :D

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super IVAA drago mi je zbog vas,to je jedna od stvari s kojom sam jako opterećena kako ću,što ću

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa
    super IVAA drago mi je zbog vas,to je jedna od stvari s kojom sam jako opterećena kako ću,što ću
    draga samo polako i dan po dan,
    nemoj očekivati ništa i nemoj ništa pretpostavljati, vidjet ćeš, sve se samo posloži, mi smo jednostavno rođene da budemo mame

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •