Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Lijekovi Tobrex i Sulfasol 4%-kapi za oči

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Lijekovi Tobrex i Sulfasol 4%-kapi za oči

Dakle, Sven me sinoć opalio noktom po oku, sve se zacrvenilo i bolilo je. Danas je bilo i dalje bolno i pojavilo se nešto čudno pa sam navečer otišla na hitnu.
    Kod prijema sam sestri rekla da dojim i da mi daju lijekove koje mogu koristiti. Rekla je da nema problema jer su to lokalni lijekovi. Nisam rekla doktorici ništa, misleći da će sestra reći jer ionako ona piše lijekove.

Dobila sam Tobrex i Sulfasol 4% kapi. Na Sulfasolu piše da se ne zna utječe li na dojenje / dijete i da treba uzimati s oprezom, a na Tobrexu piše:

DOJENJE
    Primjena lijeka kod dojilja može izazvati nepoželjne reakcije kod dojenčadi te će liječnik odrediti ili prekid dojenja ili prekid liječenja dojilje ili odrediti drugu prikladnu terapiju
    Ja se, naravno, ne usuđujem uzeti niti jedne kapi, ali ne znam ni što da radim. Probat ću sutra nazvati oftamologiju, ali sigurna sam da telefonom neću moći probiti, a do grada mi je nespretno ići po informaciju.

Jel ima netko sa sličnim iskustvom a različitim lijekovima? Ili s pametnim savjetom?

Ne prekida mi se dojenje, a ne bih ni da mi se oko upali.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LeaB je nedavno imala sličan problem:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=tobrex

Nazovi, molim te Kliniku za farmakologiju na Rebru i pitaj postoji li kakav zamjenski i neka ti kažu sve o Tobrexu i dojenju (napomeni koliko je dijete staro)

Ako ne možeš izbjeći terapiju, pitaj koliko nakon terapije treba lijeku da se izluči iz tijela: tvoje dijete će nakon toga bez problema moći nastaviti s dojenjem, ako uopće i bude trebalo napraviti pauzu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koristila sam tobrex i dojila. sicusna kapljica dodje u oko i tamo obavi sto treba. ako ista od toga dodje u mlijeko.... nema sanse da bude tako opasno, pogotovo za vece dijete

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam jednom dobila tobrex kapi dok je d. bio stvarno mali, i nisam ih htjela koristiti kad sam to procitala. doduse, ja sam pacijent po tom pitanju i masu lijekova koje su mi pripisali ne bih koristila nakon citanja deklaracija.

znam da ti nisam pomogla, ali samo da vidis da nisi jedina neodlucna po tom pitanju. ako sven i dalje doji kako si mi rekla, ja ih ne bih stavljala.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sulfasol je meni pedica bila dala kad je Lukas bio skroz mali (možda dva mjeseca) i curilo mu oko. Rekla je da ako se ne povuče kroz par dana da mu to kapam. Nisam kapala, prošlo je samo po sebi, ali ako može dojenčetu u oko onda sasvim sigurno može i dojilji.
    Za ovaj drugi ne znam, ali nadam se da si već zvala kliniku za farmakologiju.
    vibre da ti prođe čim prije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Thalia,
    samo da spomenem da je doktor mojoj bebi prepisao Tobrex kapi kad je imao 3 mjeseca, jer je imao jako puno krmelja u oku. Koristili smo 7 dana, svakih 4 sata po jednu kap u oko. Dok smo koristili bilo je ok, poslije se opet sve vratilo.
    Hocu reci da ako beba smije koristiti ne znam sto ti ne bi. Pogotovo sto to ide u oko. Ne znam nisam strucna... ali da prenesem svoje iskustvo.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala apri na upućivanju na rebro

kaže gospođa isto što i ivana7997, znači smijem.

pao mi kamen sa srca.

inače, ako će kome trebati broj Zavod za kliničku farmakologiju

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super!
    nadam se da ti je već bolje!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno