Dakle, Sven me sinoć opalio noktom po oku, sve se zacrvenilo i bolilo je. Danas je bilo i dalje bolno i pojavilo se nešto čudno pa sam navečer otišla na hitnu.
Kod prijema sam sestri rekla da dojim i da mi daju lijekove koje mogu koristiti. Rekla je da nema problema jer su to lokalni lijekovi. Nisam rekla doktorici ništa, misleći da će sestra reći jer ionako ona piše lijekove.
Dobila sam Tobrex i Sulfasol 4% kapi. Na Sulfasolu piše da se ne zna utječe li na dojenje / dijete i da treba uzimati s oprezom, a na Tobrexu piše:
Ja se, naravno, ne usuđujem uzeti niti jedne kapi, ali ne znam ni što da radim. Probat ću sutra nazvati oftamologiju, ali sigurna sam da telefonom neću moći probiti, a do grada mi je nespretno ići po informaciju.DOJENJE
Primjena lijeka kod dojilja može izazvati nepoželjne reakcije kod dojenčadi te će liječnik odrediti ili prekid dojenja ili prekid liječenja dojilje ili odrediti drugu prikladnu terapiju
Jel ima netko sa sličnim iskustvom a različitim lijekovima? Ili s pametnim savjetom?
Ne prekida mi se dojenje, a ne bih ni da mi se oko upali.
![]()