Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Sluzava stolica

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Sluzava stolica

Dakle, F ima 5 mj, isključivo jede mm (neko vrijeme smo dodavali adaptirano ali već više od 2 mj isključivo dojimo). Dok je bio na adaptiranom, kakao je 3, 4 puta dnevno ali kada smo prestali kakanje se ustalilo na otprilike 3, 4 dana, obilno, boja i konzistencija ok, pnekad s mrvicu sluzi.
    Dolazim do problema: u subotu je bio dan za kakanje. Dečko je u dva navrata fino napunio pelenu i kada sam mislila da smo mirni sljedećih par dana opet sam čula neku akciju u pelenama. Pogledam, nije baš neka kakica više kao malo razmazane žućkaste sluzi po peleni. Od tada do danas, dakle već 4 dana skoro na svakoj peleni bude malo te sluzi pomješano s malo kakice, nekad više nekada manje.
    Maleni je ok, dobro raspoložen, ne bih rekla da ga išta boli, samo se malo stisne kada izbacuje to iz sebe...
    Kao što sam rekla isključivo ga dojim iako sam mu prije par dana dala par žličica vode i dali smo mu da malo liže/siše bananu i jabuku... znam ... ali stvarno mrvicu, sumnjam da je išta završilo u želucu, samo da vidimo jel mu se sviđa (sviđa mu se). Ja nisam jela ništa neobično..
    Što mislite, imamo li problem?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li mu curi nosić?Ako da moguće je da mu sluz koju proguta završi u kakici

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jel mu idu zubići možda pa pojačano slini? Može biti od toga, može biti od prehlade, može biti reakcija na uvođenje dohrane, može biti nešto treće..
    Uglavnom prati opće stanje bebe, izgled kože, prati broj popišanih pelena i savjet za kraj - uživaj još neko vrijeme u isključivom dojenju, imate tooolikooo vremena za ostalu hranu, cijeli život!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da ga zubići opako žuljaju... možda je to, thnx Sun. Nije prehlađen, a neću mu više davati ništa osim cice pa ćemo vidjeti...

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem temu jer imam sličan problem. Moj I. ima 7 mjeseci. Do prije nekoliko tjedana stolica mu je bila uredna, malo rjeđa ali takva mu je otkad se rodio. Onda smo zbog urinarne infekcije krenuli s antibioticima i profilaksom. (tjedan dana 1 antibiotik, pa 3 tjedna profilaksa drugim, pa sad 2 dana trećim). Prvo nije kakio tjedan dana, a sada već treći tjedan ima nekad 1,2 a nekad i 5 stolica u danu. Rjeđe su (gušće samo kad je u nekoliko navrata popapao mrkvicu), a danas je bilo i malo sluzi u stolici (četvrtoj i zasad posljednjoj). Inače je veseo, normalno se ponaša, nema temperaturu, ovaj mjesec nije baš napredovao po težini ali doktorica je rekla da je dobar s obzirom da ima 72 cm i 8 kg. (Nismo 2 mjeseca bili na savjetovalištu zbog te infekcije, to su ga vagali kod nefrologa da odrede dozu sirupa)

Može li stolica biti povezana s nečim od ovoga:
    1. Uzimanje navedenih antibiotika
    2. Počeo je (istina ne u velikim količinama) piti vodu
    3. Vrućine
    4. Nisam primijetila da mu niču zubi, možda se "pripremaju"
    5.?

Trbam li otići liječniku (već nam je lagano dosta kuhanja u prevrućim čekaonicama pa ako nije hitnja ne bih, ali ipak se brinem)

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, htjela sam dodati i još da jedem dosta trešanja i sladoleda. Može li nešto od moje prehrane utjecati na njegovu stolicu?
    U rodinim tekstovima sam pročitala da razlog može biti i što pije nedovoljno zadnjeg mlijeka, nekad mi se čini da je tako, ali opet dajem mu zbog vrućina onako kako traži - češće ali po manje. Je li to dobro?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja imam isto takav problem,moj ima 4 mj. samo ga dojim ,pazim što jedem (više-manje)ali stolica mu je od početka rijetka,sa sluzi,žute boje,ni sama neznam kakva bi trebala biti. Ima ih po 5 puta na dan. Možda previše :? Doki sam to rekla pa mi je savjetovala da ja idem na dijetu(kuhana riža i mrkva) a mali dva puta dnevno adaptirano mlijeko od (kršitelj koda)a- nanlactoze free a ostalo dojenje.Pošto moj samo ciki nije prihvatio flašu nego ga samo dojim i dalje .Pa sad neka netko objasni kad se treba zabrinuti ,kakva stolica nije dobra,inače je vesela beba i dobiva dobro na kilaži.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako djeca dobro napreduju i opce stanje imje u redu, ne vidim razlog zasto se brinuti oko stolice.
    Ako je doslo bas do nekakvih promjena koje vas posebno brinu, mozete stolicu dati na analizu.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Ako djeca dobro napreduju i opce stanje imje u redu, ne vidim razlog zasto se brinuti oko stolice.
    Ako je doslo bas do nekakvih promjena koje vas posebno brinu, mozete stolicu dati na analizu.
    Ovo je meni rekla pedijatrica. Dokle god je opće stanje dobro, beba je vesela i ok, nema nikakvog razloga brinuti se oko stolice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •